Honkbal Verslag
Ciudad Habana vs. DOOR Neptunus
Dinsdag 11 maart 2008
Compiled and Copyright © 1997-2008 by Marco Stoovelaar

English | Box Score | Stand | Programma | Overige Line Scores | Headlines
Neptunus' vorige wedstrijd


HAVANA (Cuba) - Vier dagen na aankomst in de Cubaanse hoofdstad Havana speelde DOOR Neptunus vandaag de eerste van twee wedstrijden. Aanvankelijk zou Neptunus ook afgelopen maandagavondavond spelen, maar dat werd gewijzigd. Vandaag trof Neptunus een All Star-Team van Ciudad Habana, speelde een 6-inning duel en verloor met 2-0.

In het Changa Maderos Stadion in Havana werden de twee enige puntenn in het duel reeds gescoord door de eerste twee Cubaanse slagmensen. Neptunus produceerde slechts twee honkslagen op vijf verschillende werpers, maar speelde een goed duel. Het kreeg de grootste scoringskans in de vijfde inning toen met de honken vol kreeg met twee uit, maar toen verzuimde te scoren.

Nadat drie Neptunus-slagmensen op rij uit waren gegaan in de openingsslagbeurt gooide Neptunus-starter Diegomar Markwell vier wijd op lead-off hitter Yasmani López en kreeg vervolgens een 2-run homerun tegen van José Cuesta, die op 1 slag stond. De Cubanen bereikten hierna nog regelmatig de honken, maar de Neptuniaanse verdediging, die bijna foutloos speelde, stond geen verdere punten meer toe. Na de homerun kreeg Markwell twee nullen na vangballen in het midveld, waarna hij twee slagmensen de honken zag bereiken via vier wijd en een fout, maar sloot de slagbeurt af met een grounder, waarna hij in de volgende inning voor drie nullen op rij zorgde.

Kevin Heystek nam het werpen over in de derde inning, kreeg drie snelle nullen, maar kreeg twee honkslagen tegen in de vierde inning. Echter, een force play zorgde voor de eerste nul, waarna catcher Martijn Meeuwis een loper uitgooide bij een steelpoging en een 'comeback-grounder' naar Heystek de derde nul opleverde.

In de vijfde inning werd Gregory Gustina de derde werper voor Neptunus. Met één uit kreeg hij twee honkslagen tegen, maar daarna voorkwamen een strikeout en een pop-up meer Cubaanse punten.

Toen Martijn Meeuwis een honkslag sloeg met één uit in de tweede inning ging Havana onmiddellijk naar de bullpen om uit de inning te komen. In de derde inning sloeg rookie Mike Bazuin een double met één uit en kreeg Benjamin Dille vier wijd met twee uit, maar kwam de slagbeurt ten einde toen Raily Legito werd uitgevangen. In de vierde opende Lennart Koster met vier wijd, maar volgden drie nullen. In de zesde beurt gooide nieuwe werper César López vier wijd op zowel Jeroen Sluijter als Mike Bazuin en werd gelijk weer vervangen. Hector Galindo nam het over, zag de twee lopers opschuiven na een OSS van Gene Kingsale, schakelde volgende slagman Benjamin Dille met drie slag uit, maar zette de honken vol via vier wijd voor Raily Legito. Met de honken vol kwam de inning ten einde toen Lennart Koster werd uitgevangen.
(11 maart)

Box Score

Line ScoreRHE
DOOR Neptunus000000 021
Ciudad Habana20000x 250

Mail your suggestions and questions to stoov@wxs.nl

Last Update: March 21, 2008
Copyright © 1997-2008 Marco Stoovelaar.