Grand Slam
Softbal Verslagen
15 april 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 15 april
Opening Day
Euro Stars opent met twee overwinningen
Centrals wint tweemaal in Hoofdklasse-debuut
Terrasvogels wint tweemaal in Enschede
Sparks Haarlem opent met twee shutouts


Euro Stars opent met twee overwinningen
English | Line Scores | Box Score # 1 | Box Score # 2
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores

CAPELLE a/d IJSSEL - Euro Stars is het nieuwe seizoen zaterdag begonnen met twee overwinningen. Op eigen veld werd gewonnen van Birds met 4-1 en 5-1.
Lara Hollander was winnende werpster in beide wedstrijden.

In de opener nam Birds een 1-0 voorsprong in de eerste inning toen routinier Andrea Winkler een double sloeg met één uit en vervolgens scoorde op een 2-out single van Kimberly van der Lee. Maar dat zou het enige punt voor Birds zijn in deze wedstrijd. Euro Stars-werpster Lara Hollander stond hierna nog slechts drie honkslagen toe en liet nog maar één loopster het derde honk bereiken. Dat gebeurde in de vijfde inning toen pinch-hitter Merel Meershoek een honkslag sloeg in haar eerste Hoofdklasse-slagbeurt en het derde honk bereikte op een 2-out single van Andrea Winkler, maar daar strandde. Hierna schakelde Lara Hollander de volgende zeven slagvrouwen op rij uit om de wedstrijd af te sluiten.
Met een 1-0 achterstand antwoordde Euro Stars met een 4-run rally in hun eerste slagbeurt. De eerste drie slagvrouwen sloegen allen een honkslag op werpster Kim van Vliet, waardoor de honken vol kwamen te staan. Met Agnes van de Heuvel, Shulaika Balentina en Manon Schol op de honken maakte Karin Tuk de honken schoon met een 3-run double en bereikte zelf het derde honk op de aangooi naar thuis. Ze scoorde vervolgens op een one-out grounder van Britt Breure. Euro Stars scoorde daarna ook niet meer in het restant van de wedstrijd, omdat Birds-werpster Kim van Vliet hierna nog maar drie extra honkslagen toestond.

In Game Two nam Euro Stars een 2-0 voorsprong in de derde inning met twee uit. Lead-off hitter Jennifer Boutisma bereikte het honk na een foute aangooi, schoof op na een OSS en bereikte drie na een honkslag van Agnes van de Heuvel. Ze werd vervolgens uitgetikt door de catcher op een velderskeus-grounder van Shulaika Balentina. Met loopsters op het eerste en tweede honk resulteerde een foute aangooi op een grounder van Manon Schol in het eerste punt. Hierna stal Manon Schol, die elke week heen en weer gaat tussen Zwitserland en Nederland voor haar wedstrijden, het tweede honk. Een foute aangooi op deze actie stelde Balentina in staat het tweede punt te scoren.
Twee punten werden toegevoegd in de vijfde inning op drie doubles. Met één uit sloeg Agnes van de Heuvel een double en scoorde toen Manon Schol een tweehonkslag sloeg met twee uit. Even later voegde Karin Tuk ook een RBI-double toe.
Birds kwam terug met een punt in de zesde inning toen Kim Kafoé een honkslag sloeg met één uit en scoorde op een 2-out single van Kimberly van der Lee, die 3-uit-3 sloeg.
Euro Stars pakte het punt terug in de 2e6. Met twee uit kreeg Davinia de Kwant vier wijd en zou scoren na een fout.
(15 april)


Centrals wint tweemaal in Hoofdklasse-debuut
English | Line Scores | Box Score # 1 | Box Score # 2
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores

DE BILT - In hun Hoofdklasse-debuut verraste Centrals zaterdag hun twee home-openers te winnen tegen Van der Peijl DSC '74.
In Game One resulteerde de eerste tie-break van het seizoen in een 1-0 zege voor Centrals, waarna de thuisploeg Game Two met 3-1 won.

De Amerikaanse werpster Randi Nielson kreeg slechts drie honkslagen tegen in haar Hoofdklasse-debuut en kwam tot vier strikeouts in haar eerste optreden van het nieuwe seizoen. De rechtshander kreeg een infield-hit tegen van Ellen Venker in de derde inning en daarna singles van Gallieth Haaker en Cindy Baretta in de vierde, maar dat was alles voor DSC '74. In de vierde stond Haaker op drie en Baretta op twee met één uit toen een grounder van Meike Hylkema resulteerde in een rundown tussen thuis en drie waarbij Haaker werd uitgetikt. Een grounder maakte hierna een einde aan deze scoringskans voor DSC.
Centrals kreeg de meeste scoringskansen in deze openingswedstrijd. In de vierde inning had de ploeg loopsters op het eerste en tweede honk, waarna een 'force play-grounder' en een nul na een line drive de slagbeurt afsloten.
In de vijfde had de ploeg de honken vol met één uit. Kristel Dalmeijer (infield-hit) en Judith van Tiel (honkslag) stonden op twee en drie, waarna Marieke Brouwer opzettelijk vier wijd kreeg. Maar twee vangballen maakten een einde aan de inning.
In de zesde werd een punt van Centrals teruggedraaid. Fabiënne Stuart sloeg een driehonkslag met één uit en scoorde vervolgens op een honkslag van Solange Starrenburg. Maar op weg naar de thuisplaat stapte ze over de vijfhoek en miste de plaat, waarna ze na appèl werd uitgegeven.
Nadat DSC hun tie-break loopster op het derde honk zag stranden in de achtste inning kwam Centrals in de 2e8 wel tot scoren. Tie-break loopster Marjorie Henriquez bereikte het derde honk toen een fout werd gemaakt op een grounder van Bianca Hardeveld. Na een opzettelijke vrije loop voor Maud Braakman om een gedwongen loop op te zetten zorgde Fabiënne Stuart met een honkslag voor het winnende punt.

In Game Two nam Centrals een 1-0 voorsprong in de eerste inning toen Marieke Brouwer opende met een infield-hit en scoorde op een one-out single van Biance Hardeveld.
DSC kwam langszij in de vierde inning, nadat al zes loopsters had laten stranden in de eerste drie innings. In de vierde kreeg Meike Hylkema vier wijd, schoof op na een OSS en een honkslag van Ellen Venker en scoorde op een honkslag van Inge Consent, maar opnieuw bleven twee loopsters op de honken achter. DSC zou in dit duel tien loopsters zien stranden.
Centrals hernam de leiding in de zesde inning en opnieuw was het Fabiënne Stuart, die de winnende klap produceerde. Lead-off hitter Maud Braakman bereikte het honk na een fout, waarna Fabiënne Stuart een daverende 2-run homerun sloeg en Centrals een 3-1 voorsprong bezorgde.
(15 april)


Terrasvogels wint tweemaal in Enschede
English | Line Scores | Box Score # 1 | Box Score # 2
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores

ENSCHEDE - Vice-kampioen A4 Terrasvogels opende het seizoen zaterdag met twee overwinningen in Enschede waar Computer SOS Tex Town Tigers met 4-0 en 5-1 werd verslagen.
Werpsters Judith van Kampen en Kirsten Scheele stonden samen slechts zeven honkslagen toe in de twee wedstrijden.

In de opener gooide Judith van Kampen een 3-hitter en kwam tot zeven strikeouts. Na de eerste 12 slagvrouwen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg ze een lead-off single tegen van Lindsey Meadows in de vijfde inning, maar kwam geen moment in de problemen.
Terrasvogels nam een 2-0 voorsprong in de derde inning. Met één uit sloegen Petra van Heijst en Marieke Jansen een honkslag, waarna beiden scoorden toen Nina van Huissteden de bal het outfield indreunde voor een 2-run triple.
Een ander punt werd toegevoegd in de zesde inning. Met één uit sloeg Nathalie Gosewehr een honkslag, gevolgd door een honkslag van Nicole Wessels, die haar comeback maakte. Na afloop van het seizoen 2004 was Nicole gestopt, maar ze besloot weer terug te komen en is dit jaar weer een fulltime speelster in de hoofdmacht. De honken kwamen vol toen Olga Kleinlooh vier wijd kreeg. Een punt werd toen gescoord nadat TTT-werpster Linda ter Steege ook vier wijd gooide op volgende slagvrouw Petra van Heijst, waarna een vangbal van Marieke Jansen eindigde in een 'inning-ending double play'.
Het vierde punt kwam tot stand in de zevende slagbeurt. Nina van Huissteden opende met een honkslag en schoof op na een fout, waarna ze werd vervangen door pinch-runner Linda Muller. Die bereikte het derde honk na een honkslag van Dana Horeman, maar kon niet opschuiven toen een line-drive van Yvette Krooder een dubbelspel opleverde. Ze scoorde toen Femke Haage een honkslag sloeg tegen haar voormalige teamgenoten.

In Game Two nam Tex Town Tigers een 1-0 voorsprong in de vierde inning. Terrasvogels-werpster Kirsten Scheele had negen van de eerste tien slagvrouwen uitgeschakeld toen ze een lead-off infield-hit tegen kreeg van Virginie Anneveld in de vierde inning. Een foute aangooi op een grounder van Mieke van der Zwaan stelde haar in staat TTT een 1-0 voorsprong te bezorgen.
Terrasvogels kwam terug met een 5-run rally in de zesde inning, waarin alle negen speelsters aan slag kwamen. Petra van Heijst opende de slagbeurt met vier wijd, waarna Marieke Jansen het honk bereikte met een infield-hit. Hierna werd een fout gemaakt op een grounder van Nina van Huissteden, waarop Van Heijst scoorde. Met één uit scoorde Jansen na een stootslag-honkslag van Yvette Krooder, gevolgd door een RBI-single van Femke Haage en een 2-run single van Nathalie Gosewehr.
(15 april)


Sparks Haarlem opent met twee shutouts
English | Line Scores | Box Score # 1 | Box Score # 2
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores

HAARLEM - Landskampioen Sparks Haarlem is het nieuwe seizoen zaterdag begonnen met een dubbele shutout tegen Twins, 4-0 en 7-0.
De Amerikaanse werpsters Crissy Autry en Blake Hoorelbeke kregen samen slechts vijf honkslagen tegen in deze double-header.

In de opener sloeg Kinge Bouma alle vier punten binnen. Sparks Haarlem scoorde het eerste punt in de tweede inning. Noémi Boekel opende met een vrije loop en scoorde op een 2-out double van Kinge Bouma.
De 1-0 voorsprong werd verhoogd naar 4-0 in de zesde slagbeurt. Noémi Boekel begon opnieuw met vier wijd en schoof op toen Marloes Fellinger een double sloeg. De honken kwamen vol na een opzettelijke vrije loop voor Mariska Greve, maar hierna volgde Kinge Bouma met een 'baseclearing', 3-run double.
De Amerikaanse werpster Crissy Autry maakte indruk met een 3-hitter en kwam tot negen strikeouts.

In Game Two besliste Sparks Haarlem het duel gelijk in de eerste inning met een 6-run rally waarin slechts één honkslag werd geslagen! Twins-starter Andrea Lindgren gaf in deze slagbeurt drie vrije lopen weg en raakte ook nog een slagvrouw. De eerste slagvrouwen bereikten allen veilig het honk en de ploeg had al een 4-0 voorsprong, voordat de eerste nul werd geregistreerd. De honken kwamen vol toen Kim Kluijskens het honk bereikte na een fout en Lynn Geertman en Jolanda Kroesen beiden vier wijd kregen. Een wilde worp leidde toen tot het eerste punt, waarna de honken opnieuw vol kwamen toen Noémi Boekel eveneens vier wijd kreeg. Het volgende punt kwam tot stand toen Blake Hoorelbeke werd geraakt door een worp. Een foute aangooi richting thuisplaat op een 'force play-grounder' van Marloes Fellinger resulteerde vervolgens in nog eens twee runs. Lindgren schakelde daarna Mariska Greve met drie slag uit voor de eerste nul en zag Kinge Bouma een vangbal slaan, maar hierna sloeg Lyanne Horeman nog eens twee punten binnen met een honkslag. De inning kwam ten einde toen Kim Kluijskens hierna een grounder sloeg.
In de vierde inning werd het zevende punt gescoord toen Kim Kluijskens vier wijd kreeg en scoorde op een honkslag van Jolanda Kroesen.
Sparks-werpster Blake Hoorelbeke gooide een 2-hitter en had vijf strikeouts. De twee honkslagen die ze tegen kreeg kwamen beide van de knuppel van Caroline Sins.
(15 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 19 april 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.