Grand Slam

Honkbal Verslagen
24 maart 2007

Compiled and Copyright © 1997-2007 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 24 maart
Neptunus shuts out Kinheim.
Comfortabele zege Pioniers vs. Pirates.
Sparta/Feyenoord one-runs Almere.
Vierde nederlaag RCH-Pinguïns.
HCAW verslaat tweede team.



Neptunus shuts out Kinheim
English | Line Score | Box Score | Kinheim's vorige wedstrijd | Neptunus' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
HAARLEM - In een snel en aantrekkelijk duel bleef DOOR Neptunus zaterdag ongeslagen en diende landskampioen Corendon Kinheim de eerste oefennederlaag toe. Na zes puntloze innings scoorde Neptunus tweemaal en zou met 2-0 winnen in een duel dat iets meer dan twee uur in beslag nam.


...Danny Rombley wordt uitgegooid in 5e inning...
...Martijn Meeuwis maakt de tik...
...Fred van Groningen Schinkel maakt de call...
(Foto: Ron Wicklert - www.eott.nl)
Na slechts vijfmaal het honk te hebben bereikt in de eerste zes innings bereikte Neptunus viermaal de honken in de zevende slagbeurt, resulterend in twee onverdiende punten. Openingsslagman Raily Legito bereikte het eerste honk toen korte stop René Cremer een fout maakte op zijn grounder. Volgende slagman Evert-Jan 't Hoen kreeg vervolgens vier wijd van Jimmy van der Veldt, die het werpen een inning eerder had overgenomen van starter Patrick Beljaards. De honken kwamen vol toen Lennart Koster een honkslag sloeg. Neptunus opende daarna de score toen Legito scoorde op een grounder van Martijn Meeuwis. Hierna schakelde Van der Veldt Jeffrey Arends met drie slag uit, maar Neptunus voegde een punt toe toen Melfried Comenencia volgde met een honkslag. Met lopers op het eerste en derde honk kwam de inning ten einde toen Jeroen Sluijter werd uitgevangen.


...Verrassende reliever...
...Jurriaan Korff...
(Foto: Ron Wicklert - www.eott.nl)
In de voorgaande zes innings bereikte Neptunus slechts eenmaal het tweede honk toen Martijn Meeuwis een double sloeg met één uit op Patrick Beljaards, die tussen de eerste en vijfde inning elf van dertien slagmensen uitschakelde, voordat Meeuwis zijn double sloeg. Na tweemaal te scoren in de zevende kreeg Neptunus geen lopers meer op de honken in de resterende twee innings. Aan de andere kant bereikte Kinheim wel regelmatig het honk. Maar van de zestien honklopers strandde de Haarlemse ploeg er twaalf, waaronder de honken vol in de eerste en negende inning. In de eerste slagbeurt kreeg Kinheim de honken vol met nul uit op starter Martijn Nijhoff, maar wist niet te scoren. Danny Rombley opende met een honkslag en stal het tweede honk. Hierna kreeg René Cremer vier wijd, waarna Dirk van 't Klooster volgde met een opofferingsstootslag, maar veilig het honk bereiken toen Nijhoff een fout maakte, waardoor de honken vol kwamen te staan en powerhitters Tjerk Smeets en Vince Rooi aan slag kwamen. Maar Nijhoff gooide drie slag op Smeets en Rooi ging uit met een foul-fly. De inning kwam ten einde toen Roel Koolen volgde met een vangbal in het rechtsveld.

Kinheim liet hierna lopers op het tweede honk achter in de tweede en derde inning en kwam dicht bij een punt in de vijfde. Met één uit sloeg Danny Rombley een honkslag en stal opnieuw het tweede honk. Nadat René Cremer was uitgevangen werd Rombley doorgestuurd naar thuis op een honkslag van Dirk van 't Klooster, maar werd op thuis uitgegooid door midvelder Johnny Balentina. Kinheim had ook geen geluk in de zesde en zevende inning toen Neptunus beide keren een dubbelspel draaide, maar kreeg de honken weer vol in de negende op Jurriaan Korff, die het werpen in de achtste inning overnam van reliever Jan Naterop. Starter Martijn Nijhoff gaf de bal over aan Naterop in de vierde inning. Korff gooide vorig seizoen niet, maar was in het verleden een reguliere werper. Met een 2-0 achterstand en met twee uit bereikte voormalig Neptuniaan Roel Koolen het honk namens Kinheim met een infield-hit. Hierna sloeg Jeffrey Verbij de bal naar de linkerkant van het infield. Korte stop Raily Legito dook naar de bal en wist die te stoppen, maar Verbij bereikte veilig het honk. Op de actie liep Legito wat kramp op aan een hamstring en werd uit voorzorg gewisseld. Jeroen Sluijter schoof op van drie naar kort, terwijl DH Evert-Jan 't Hoen de nieuwe derde honkman werd. Kinheim kreeg de honken vol toen Robin Longhurst vier wijd kreeg, maar de wedstrijd kwam ten einde toen nieuwe korte stop Sluijter Longhurst gedwongen uitgooide op het tweede honk na een grounder van Danny Beljaards.
(24 maart)


...Raily Legito duikt naar de bal in de negende inning...
(Foto: Ron Wicklert - www.eott.nl)

Comfortabele zege Pioniers vs. Pirates
English | Line Score | Box Score | Pirates' vorige wedstrijd | Pioniers' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
AMSTERDAM - Konica Minolta Pioniers scoorde vroeg in het duel en zou comfortabel met 9-1 winnen tegen Amsterdam Pirates.
Pioniers kreeg de nodige hulp van Pirates, dat verdedigend een slechte dag had, maar de Hoofddorpers raakten de bal ook goed.

Meer wedstrijddetails zijn nog niet beschikbaar en worden zo snel mogelijk toegevoegd.
(24 maart)



Sparta/Feyenoord one-runs Almere
English | Line Score | Box Score | Almere's vorige wedstrijd | Sparta/Feyenoord's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ALMERE - Sparta/Feyenoord had slechts één punt nodig om zaterdag te winnen. Na zes puntloze innings scoorden de Rotterdammers hun punt om met 1-0 te winnen vs. Almere '90, dat de eerste oefennederlaag leed.

Het enige punt van de wedstrijd werd gescoord op een foute aangooi en was dan ook onverdiend. In de zevende inning werd Jerry Breek Almere's derde werper en kreeg een snelle nul toen Jeffrey Sprott de bal richting tweede honk sloeg. Maar hierna kreeg rookie Rien Vernooy vier wijd en kwam in scoringspositie na een grounder van een andere rookie, Shurendell Borgschot. Hierna kwam Patrick Wabbijn in het duel als pinch-hitter en bereikte het honk met een infield-hit op een klapje net tussen de werper en de derde honkman, waardoor Vernooy opschoof naar drie. Wabbijn brak vervolgens richting tweede honk, maar catcher Giovannie Samboe maakte een foute aangooi en stelde Vernooy in staat te scoren.

In de eerste drie innings bereikte Sparta/Feyenoord slechts driemaal het honk op starter Patrick de Lange, die hulp kreeg van een aantal fraaie verdedigende acties. In de tweede inning opende Jeffrey Sprott met een honkslag, maar draaide Almere vervolgens een dubbelspel. In de derde had Sparta/Feyenoord een loper op het eerste honk met twee uit toen midvelder Eugene Kingsale een schitterende vangbal maakte op een uithaal van Ramphis Trinidad om de inning af te sluiten. In de middelste drie innings bereikten de Rotterdammers eveneens maar driemaal het honk op reliever Nick Veltkamp, die in de zesde een 2-out double tegen kreeg van Edison Bito, ook een rookie op het Sparta/Feyenoord-roster.

Almere kwam vandaag aanvallend te kort en produceerde maar drie honkslagen, één op elk van de drie werpers die men tegenover zich kreeg. De thuisploeg bereikte tweemaal het honk op rookie starter Herman Gaarman, die vijf sterke innings gooide en tweemaal drie slag had en eenmaal vier wijd. In de tweede kreeg hij zijn enige honkslag tegen toen Bryan Engelhardt opende met een single. In de volgende drie innings gooide Rudy Seebus. Die raakte in de zesde inning openingsslagman Ricky Daal met een worp, waarna die even later het tweede honk stal. Seebus gooide vervolgens drie slag op Niels van Weert en Derrick Francisca, maar kreeg daarna een honkslag tegen van Eugene Kingsale. Daal werd doorgestuurd om te scoren, maar werd op thuis uitgegooid door rechtsvelder Edison Bito. In de negende inning kreeg Almere hun derde honkslag toen Derrick Francisca een single sloeg met één uit op rookie Ronald de Bont.
(24 maart)



Vierde nederlaag RCH-Pinguïns
English | Line Score | Box Score | RCH-Pinguïns' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
CAPELLE a/d IJSSEL - MediaMonks RCH-Pinguïns, dat donderdag van coach wijzigde, verzuimde vandaag een 5-2 voorsprong vast te houden en liep tegen de vierde opeenvolgende oefennederlaag aan. Vanaf de zesde inning draaide tegenstander en Eerste Klasser Euro Stars het duel om en won met 9-7.
Aanvankelijk zou RCH, dat vandaag voor het eerst onder leiding stond van interim-coach Ramses Meering, vandaag spelen tegen het Belgische Mortsel Stars op het thuisveld in Heemstede, maar dat complex is momenteel niet beschikbaar. RCH keerde daarom terug naar de oorspronkelijke 2-game series vs. Euro Stars, dat vandaag eigenlijk zou spelen tegen RCH-Pinguïns 2. De thuiswedstrijd van morgen wordt eveneens gespeeld op het complex van Euro Stars in Capelle a/d IJssel.

Na een loper op het derde honk te hebben achtergelaten in de eerste inning kreeg RCH twee runs tegen in het tweede deel van deze slagbeurt. Startende werper Martin Kuipers kreeg een lead-off single tegen van Sjoerd Hermans (die twee stal), waarna hij vier wijd gooide op Jeroen Hermans en Marcel Buurman. Kuipers gooide vervolgens drie slag op Rutger Veugelers en Stefan Venema, maar Harvin Hart volgde daarna met een 2-run single die Euro Stars een 2-0 voorsprong opleverde.

RCH kwam terug met een punt in de derde inning. Met twee uit kreeg Nick Heij vier wijd en stal het tweede honk, waarna hij scoorde op een honkslag van Jeroen Bakker.
In de vierde inning kwam RCH tot een rally van drie runs en nam een 4-2 voorsprong. Nieuwe werper Robert de Bruijn, die de taak overnam van starter Jorian van de Akker, gooide vier wijd op lead-off slagman Jim Leijenaar en kreeg een double tegen van Churnady La Cruz. Een grounder van Lex Leijenaar stelde zijn broer in staat de gelijkmaker te scoren. Nadat La Cruz het slachtoffer was geworden van een pick-off kreeg De Bruijn problemen met zijn controle. Robbert Vogel kreeg vier wijd en Kevin Gerard sloeg een honkslag, waarna de honken volkwamen toen Maarten Bos werd geraakt door een worp. RCH nam vervolgens de leiding toen Nick Heij en Jeroen Bakker een honkslag sloegen. RCH voegde een punt toe in de vijfde toen Michel Croes een honkslag sloeg en even later scoorde.

Euro Stars pakte een punt terug in de zesde slagbeurt toen, met twee uit, Aldrin Martis een double sloeg en scoorde op een fout. De thuisploeg draaide het duel daarna in eigen voordeel om door vijf punten te scoren in de zevende inning op vier opeenvolgende tweehonkslagen. Marcel Timmer werd RCH's derde werper en zag pinch-hitter Jaap Wildschut het honk bereiken na een fout. Hij kreeg vervolgens een honkslag tegen van Youri Martens, die werd gevolgd door een force play-grounder van Sjoerd Hermans. Maar hierna sloegen Jeroen Hermans, Marcel Buurman, Rutger Veugelers en Aldrin Martis allen een double en brachten de stand op 8-5.

RCH leek zich te herstellen door tweemaal te scoren in de achtste inning. Met één uit sloeg Maarten Bos een double en Nick Heij een single. Bos scoorde op een foute aangooi, terwijl Heij scoorde op een infield-hit met twee uit van Michel Croes. Maar dat was alles voor RCH, terwijl Euro Stars nog een punt scoorde in de achtste toen Youri Martens het honk bereikte na een fout en scoorde op een opofferingsslag.
(24 maart)



HCAW verslaat tweede team
English | Line Score | Box Score | HCAW's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
BUSSUM - Mr. Cocker HCAW versloeg vandaag hun in de Eerste Klasse spelende tweede team met 7-2 en klom naar een gedeelde derde plaats in de oefenstand.

HCAW opende de score in de eerste slagbeurt van dit 8-inning duel. Ralph Milliard begon met een honkslag en schoof op toen catcher Gerson Tremus een fout maakte op een OSS van Shurty Tremus (geen familie). Nadat Milliard en Tremus waren opschoven na een double-steal kwamen de honken toen Gino Henson werd geraakt door een worp met één uit. Milliard scoorde vervolgens toen ook volgende slagman Bart Gabriëls werd geraakt door een worp van starter Joep Meulendijks, die hierna de steun kreeg van een dubbelspel om de inning af te sluiten. HCAW-2 kwam langszij in de volgende slagbeurt. HCAW-starter Kevin Roovers gooide vier wijd op lead-off hitter Gerson Tremus, die twee stal, opschoof na een grounder en scoorde op een doorgeschoten bal.

HCAW pakte het punt onmiddellijk terug in de 2e2. Sergio Koelemij begon met een honkslag, stal het tweede en derde honk en scoorde op een OS van Siemen Korff, maar de ploeg liet een loper op het derde honk achter. HCAW-2 bracht de stand weer in evenwicht in de vijfde inning op nieuwe werper Joep de Wit. Wederom was het de openingsslagman die scoorde. Daan Horn kreeg vier wijd, schoof op na een honkslag van Bob Middelkoop en scoorde toen een foute aangooi werd gemaakt op een OSS van Sidney Verdonk. Net als bij de eerste keer hernam HCAW de leiding weer in de tweede helft van de inning en opnieuw was het de lead-off hitter die scoorde. Dit keer bereikte Siemen Korff het honk met een stootslag-honkslag en zou gaan scoren op een aangooi naar het tweede honk in een één-drie-situatie.

In de zesde inning trok HCAW het duel naar zich toe door tweemaal te scoren. Lead-off hitter Gino Henson bereikte het honk met een fout en Bart Gabriëls sloeg een honkslag. De twee schoven op toen een fout in het linksveld volgde. Een OS van Juriën Overman en een fout op een grounder van Sergio Koelemij verhoogden de stand hierna naar 5-2.
In de achtste inning voegde HCAW twee runs toe. Met één uit bereikte Bart Gabriëls het tweede honk na een foute aangooi, waarna een fout volgde op een grounder van Juriën Overman. Een grounder van Sergio Koelemij en een honkslag van Sidney Ensermo resulteerden in een 7-2 stand.

HCAW-2 kwam tot slechts drie honkslagen, waarvan één op starter Kevin Roovers, die tot vijfmaal drie slag kwam in de vier innings die hij gooide. Reliever Joep de Wit kreeg twee hits tegen.
(24 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site!

Mail suggestiies en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 24 maart 2007
Copyright © 1997-2007 Marco Stoovelaar.