Grand Slam

Honkbal Verslagen
17 maart 2007

Compiled and Copyright © 1997-2007 by Marco Stoovelaar

Zondag 18 maart
Opnieuw ruime winst voor Kinheim.
Game 2 Sparta/Feyenoord vs. ADO vervallen.
2-game series Pioniers geschrapt.
Pirates vs. Almere afgelast.
Eerste oefenzege HCAW.
Neptunus vs. Belgen afgelast.



Opnieuw ruime winst voor Kinheim
English | Line Score | Box Score | Kinheim's vorige wedstrijd | RCH's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
HAARLEM - Na MediaMonks RCH gisteren met 21-2 te hebben verslagen registreerde Corendon Kinheim vandaag een ruime 12-0 shutout tegen de Heemstedenaren, die dit seizoen hun rentree zullen maken op het hoogste niveau. Kinheim voegde vandaag 13 honkslagen toe, waardoor hun totaal op 31 kwam in de 2-game series, die de opening van hun oefenseizoen vormde.

In een koud en stormachtig Pim Mulier Stadion besliste Kinheim het duel wederom al vroeg, want de ploeg stond na drie innings al met 9-0 voor. Dat was het gevolg van tien honkslagen, waaronder drie extra basehits, waarvan er drie back-to-back werden geslagen in de tweede slagbeurt. Kinheim scoorde viermaal in de tweede inning op starter Martin Kuipers, die vorig seizoen speelde voor Instant Holland Almere '90. Nadat Tjerk Smeets opende met een honkslag en opschoof na een doorgeschoten bal volgden drie back-to-back extra basehits. Eerst sloegen Vince Rooi en Roel Koolen RBI-triples, hierna leverde Jeffrey Verbij een RBI-double af die Kinheim een snelle 3-0 voorsprong opleverde. Verbij schoof op na een honkslag van Wouter Heemskerk en scoorde vervolgens op een 'force play-grounder' van Denny Beljaards, die later werd uitgeschakeld in een 'inning-ending double play'.

Vijf punten werden toegevoegd in de volgende slagbeurt, waarin Kuipers vijf honkslagen op rij moest incasseren. René Cremer en Dirk van 't Klooster openden met singles. Tjerk Smeets, die gisteren zes RBI's had, en Vince Rooi, die er gisteren vier had, volgden hierna met RBI-singles. Smeets en Rooi, die opschoven na een fout, scoorden vervolgens beiden toen volgende slagman Roel Koolen een tweehonkslag sloeg. Dit betekende het einde voor Kuipers, die werd opgevolgd door Marcel Timmer. Nadat Jeffrey Verbij uitging, gooide Timmer vier wijd op Wouter Heemskerk en kreeg vervolgens een RBI-single tegen van Denny Beljaards. Maar hierna gooide Timmer drie solide innings en kreeg de steun van een dubbelspel in de vijfde inning. In deze innings bereikte Kinheim slechts tweemaal het honk.

Met een 9-0 voorsprong voegde Kinheim drie onverdiende punten toe in de zevende inning op nieuwe werper Stefan Magnusson. Eerst eindigde René Cremer's lead-off grounder in een fout. Hij stal hierna het tweede honk, waarna twee vangballen volgden. Cremer was vervolgens sneller dan de aangooi naar het derde honk op een grounder richting kort van Vince Rooi, waardoor er lopers op het eerste en derde honk kwamen. Cremer en Rooi (helemaal vanaf het eerste honk) scoorden even later toen Roel Koolen's klap in het midveld werd gemist. Kort daarna scoorde Koolen zelf na een doorgeschoten bal.

RCH kwam tot acht honkslagen op drie werpers, maar liet negen honklopers achter, waaronder drie in zowel de vijfde als de zevende inning. Kinheim-starter David Bergman kreeg verdedigende steun van een dubbelspel in de derde en vierde inning en stond slechts één RCH-loper tot het derde honk toe, terwijl hij maar drie honkslagen hoefde te incasseren. In de vijfde inning nam Jean-Paul Gulinck het werpen over. De linkshander werd begroet met een honkslagen van Churandy La Cruz en Nick Heij, maar hierna werd Maarten Bos uitgevangen en kreeg Michel Croes drie slag. De honken kwamen vol toen Giovanni Josefa het honk bereikte na een fout, maar de inning werd afgesloten toen Bobby Heij een grounder sloeg.

In de zesde inning werd Duko Jansen Kinheim's derde werper. Hij zorgde voor drie nullen in de zesde inning, maar kreeg de honken vol in de zevende met nul uit. Churandy La Cruz (honkslag) en Nick Heij (fout) bereikten opnieuw het honk, net als volgende slagman Maarten Bos (honkslag). Maar Jansen gooide hierna drie slag op Michel Croes en Giovanni Josefa en sloot de inning af met een grounder.
(18 maart)



Game 2 Sparta/Feyenoord vs. ADO vervallen
English | Sparta/Feyenoord's vorige wedstrijd | ADO's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - De voor vandaag geplande tweede wedstrijd tussen Sparta/Feyenoord en ADO werd voor het weekeinde al van het speelschema gehaald, vanwege de huidige pitching-situatie bij ADO.

Zoals vorige week in de wedstrijdverslagen al bericht heeft ADO slechts drie werpers op hun oefen-roster staan, namelijk Dennis Burgersdijk, Berry van Driel en closer Robin van Doornspeek.
Gisteren gebruikte Hoofd Coach Wim Martinus non-roster speler Quinn Tramm als zijn starter voor het eerste duel tussen de twee ploegen. Martinus hoopt dat zijn pitching-problemen voor aanvang van het seizoen opgelost zullen zijn.
(18 maart)


2-game series Pioniers geschrapt
English | Pioniers' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
HOOFDDORP - De 2-game series van Konica Minolta Pioniers tegen hun in de Eerste Klasse spelende tweede team Omron Pioniers kwam te vervallen, vanwege de veldsituatie op het Hoofddorpse Sportpark Toolenburg.

Beide wedstrijden, die gisteren en vandaag gespeeld zouden worden, werden al voor het weekeinde van het programma gehaald. Momenteel zijn er werkzaamheden aan de gang op het hoofdveld waar het outfieldhek naar binnen wordt gebracht en een nieuwe warning track wordt aangelegd. Door deze situatie is er maar één seniorenhonkbalveld beschikbaar voor de hele vereniging. Hierdoor hield het Hoofdklasse-team de wekelijkse trainingen de afgelopen dagen op het complex van Amsterdam Pirates.

Gisteren hield Pioniers een extra training op Veld 2 en speelde een intersquad-game, met aanvulling van een aantal spelers van het tweede team. Vanwege de verwachte ongunstige weersomstandigheden voor vandaag werden activiteiten al eerder afgelast.
(18 maart)


Pirates vs. Almere afgelast
English | Pirates' vorige wedstrijd | Almere's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
AMSTERDAM - Regen in de voorgaande nacht en ochtend resulteerden in een onbespeelbaar veld in de hoofdstad, met als gevolg afgelasting van de wedstrijd tussen Amsterdam Pirates en Almere '90.
(18 maart)



Eerste oefenzege HCAW
English | Line Score | Box Score | HCAW's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
NIEUWEGEIN - Mr. Cocker HCAW boekte zondag hun eerste oefenzege en versloeg Eerste Klasser Euro Stars met 11-10. De wedstrijd werd gespeeld op het complex van Nieuwegein Diamonds ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van die vereniging. Ondanks de kou, gure wind en wat verdwaalde sneeuwvlokken wisten de ploegen nog vijf innings te spelen, gadegeslagen door zo'n dertig toeschouwers.

HCAW's tegenstander Euro Stars veroverde vorig seizoen de titel in de Tweede Klasse en dat betekende dat de ploeg terug promoveerde naar de Eerste Klasse, waarin het dit seizoen voor het eerst sinds 1977 weer zal uitkomen. Euro Stars heeft een ervaren ploeg met 12 spelers op het roster die Hoofdklasse-ervaring hebben, waaronder werper Guy Hermans, infielder Sjoerd Hermans en outfielders Jeroen Herman en Rutger Veugelers, die vorig seizoen nog uitkwamen voor Sparta/Feyenoord. Van de selectie van Hoofd Coach Peter van den Akker, die zelf een aantal seizoenen de leiding had op Hoofdklasse-niveau bij Sparta/Feyenoord, maken ook veteranen als infielder Marcel Buurman en werper Erik de Rijcke deel uit. HCAW's overwinning is dan ook een flinke opsteker voor de jonge Bussumse ploeg, die zelf na vorig seizoen veel ervaren spelers verloor, omdat Euro Stars niet alleen de meest ervaren ploeg van de twee was, maar dit seizoen bestempeld wordt als kandidaat voor de Eerste Klasse-titel.

Ondanks de weersomstandigheden werd er veel gescoord en waren er twee 'grote' innings. HCAW stond aanvankelijk met 3-0 en 4-1 achter, waarna de ploeg tot een rally van negen punten kwam in de vierde inning om een 10-4 voorsprong te nemen. Maar Euro Stars, dat HCAW 'outhit' met 9-8, antwoordde met een 6-run rally in de vijfde slagbeurt om langszij te komen. HCAW scoorde hierna het winnende punt in de tweede helft van de vijfde inning. Een ander opmerkelijk detail in dit duel: alle 21 punten waren verdiend!

Euro Stars scoorde twee runs in de tweede inning op starter Joey Eijpe toen Jeroen Hermans, Stefan Venema en Harvin Hart drie back-to-back doubles sloegen met één uit. Maar hierna werd Hart van het tweede honk gepicked door catcher Juriën Overman en kreeg volgende slagman Quin Bijster drie slag. Euro Stars voegde een punt toe in de derde inning toen Sjoerd Hermans opende met vier wijd, twee stal, opschoof na een grounder en scoorde op een honkslag van Marcel Buurman.

Euro Stars-starter Jorian van Acker schakelde zes van de zeven slagmensen die hij zag in de twee innings die hij gooide uit, waarvan vier met drie slag. In de derde inning nam Bert Vernooy, wiens broer Rien Vernooy dit seizoen voor Sparta/Feyenoord speelt, het werpen over en kreeg een punt tegen. Met één uit kreeg Sebastiaan Olgers vier wijd en schoof op na een wilde worp en een grounder, voordat hij scoorde op een double van Ronald Jaarsma. Euro Stars pakte het punt onmiddellijk terug in de vierde slagbeurt op nieuwe werper Kevin Roovers. Jeroen Hermans opende de inning met een honkslag en zou gaan scoren op een fout.

In de 2e4 leek de wedstrijd om te draaien in het voordeel van HCAW, want de ploeg scoorde negen punten op nieuwe werper Hugo da Silva Almeida. Met één uit sloeg Gino Henson een honkslag en kreeg Sergio Koelemij vier wijd, waarna Sidney Ensermo volgde met een RBI-single. De honken kwamen vol toen volgende slagman Bart Gabriëls vier wijd kreeg. Nadat Siemen Korff uitging na een pop-fly werd een punt gescoord toen Sebastiaan Olgers geraakt werper kreeg, gevolgd door een foute aangooi van de catcher, waardoor Ensermo het gelijkmakende punt kon scoren. Met lopers op het tweede en derde honk kwamen de honken vol toen ook Shurty Tremus vier wijd kreeg. HCAW nam hierna de leiding toen Ronald Jaarsma een 2-run single afleverde, waarop Tremus het derde honk bereikte. In deze één-drie-situatie vertrok Jaarsma vervolgens naar het tweede honk en zou Tremus scoren op een double-steal. Even later scoorde Jaarsma op een honkslag van Gerson Tremus. Na vier wijd voor Ralph Milliard verhoogde HCAW de voorsprong naar 10-4 toen Gino Henson volgde met een 2-run triple. Hierna gaf Da Silva Almeida de bal over aan oud-international Erik de Rijcke, die de inning afsloot met een vangbal.

Met een ogenschijnlijke comfortabele 10-4 voorsprong voor HCAW ging de vijfde inning van start. Negen slagmensen later had Euro Stars de stand in evenwicht gebracht. Kevin Roovers had eerst geraakt werper op Marcel Buurman (die opschoof na een doorgeschoten bal en een vangbal) en kreeg vervolgens een RBI-single tegen van Rutger Veugelers. Hij zette de honken daarna vol via vier wijd voor Jeroen Hermans en Stefan Venema. Hierna werd Rutger Zwaal ingebracht, maar die gooide vier wijd op Harvin Hart, waardoor werd gescoord. Zwaal volgde met een mislukte pick-off op het eerste honk, waardoor Hermans en Venema konden scoren en Hart het derde honk bereikte. Volgende slagman Quin Bijster kreeg drie slag, maar Sjoerd Hermans volgde met een 2-run homerun, waardoor de stand op gelijke hoogte kwam.

In de 2e5 herstelde HCAW zich en zou het duel gaan winnen. Met één uit kreeg Bart Gabriëls vier wijd, schoof op na een grounder van Siemen Korff en een honkslag van Sebastiaan Olgers en scoorde vervolgens op een honkslag van Shurty Tremus, voordat de inning werd afgesloten met een pop-fly. De wedstrijd, die ondanks de stormachtige wind en koude temperaturen gespeeld kon worden, werd hierna gestopt.
(18 maart)


Neptunus vs. Belgen afgelast
English | Neptunus' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ROTTERDAM - Regen in de voorgaande nacht en ochtend resulteerden in een onbespeelbaar veld in Rotterdam, met als gevolg afgelasting van de wedstrijd tussen DOOR Neptunus en de Belgische kampioen Royal Greys.
Dit betekende ook dat Neptunus dit weekeinde niet speelde. Gisteren had de ploeg geen wedstrijd op het programma staan en werkte een training af. Neptunus speelde tot nu toe slechts één oefenwedstrijd.
(18 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 18 maart 2007
Copyright © 1997-2007 Marco Stoovelaar.