Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Oranje opent Intercontinental Cup tegen ItaliŽ
English
TAICHUNG (Taiwan) - Het Nederlands Honkbal Team speelt de eerste wedstrijd tijdens het komende toernooi om de Intercontinental Cup in Taiwan vs. ItaliŽ, dat in augustus in Duitsland voor het eerst sinds 1997 de Europese titel veroverde. Het 17e Intercontinental Cup Toernooi begint op 23 oktober en loopt tot en met 31 oktober. Het evenement zal plaatsvinden in Taichung in het Taichung Intercontinental Baseball Stadium en in Douliu (dat soms ook als Tou-Liou wordt geschreven) in het Douliu Baseball Stadium. Vier jaar geleden was het evenement eveneens in Taichung. Toen bereikte Oranje de finale, die met 6-3 werd verloren van Cuba in 11 innings.

Het Nederlands Team speelt in Poule B van het evenement samen met ItaliŽ, Japan, Nicaragua en Thailand. Poule A bestaat uit Cuba, Hong Kong, TsjechiŽ, Zuid-Korea en gastheer Taiwan.

Het evenement gaat op zaterdag 23 oktober van start met vier wedstrijden. Na de openingsceremonie wordt de eerste wedstrijd een Aziatische confrontatie tussen Taiwan en Zuid-Korea in Intercontinental Baseball Stadium. De volgende wedstrijd gaat tussen Nederland in ItaliŽ in Douliu. Later op de dag ontmoeten de Tsjechen Cuba en staat Nicaragua tegenover Japan.

De volgende dag speelt Oranje tegen Nicaragua, waarna het een vrije dag heeft op de 25ste. Op 26 oktober treft Nederland Japan, waarna de voorronde een dag later wordt afgesloten tegen Thailand, tegen wie men voor het eerst sinds november 2007 zal spelen. Drie jaar geleden versloeg Oranje Thailand met 16-0 in de openingswedstrijd van het Wereldkampioenschap, dat toen eveneens in Taiwan werd gehouden. De finaleronde begint op 28 oktober.

Het is de zesde keer dat een Nederlandse ploeg deelneemt aan een Intercontinental Cup-toernooi. Oranje nam voor het eerst deel toen het evenement in Antwerpen (BelgiŽ) werd gehouden in 1983. Hierna was Nederland van de partij in 1995 (Cuba), 1999 (AustraliŽ), 2002 (Cuba) en 2006 (Taiwan). De eerste Intercontinental Cup vond plaats in 1973 in ItaliŽ.

De selectie van het Nederlands Team voor de komende Intercontinental Cup is nog niet bekend gemaakt.

(1 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.