Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


ADO opent Play-Down finale met winst
English
DEN HAAG - ADO heeft de eerste stap gezet richting handhaving in de Hoofdklasse door donderdagavond met 11-6 te winnen van Almere Magpies in de opener van de best-of-five Play-Down. De winnaar van deze reeks blijft in de Hoofdklasse, terwijl de verliezer een best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off moet spelen tegen de kampioen van de Overgangsklasse. Op dit moment is he Utrechtse UVV dicht bij het veroveren van de titel in deze afdeling. De best-of-five wordt zaterdagavond in Almere voortgezet.

Almere wist driemaal terug te komen van een achterstand, maar verzuimde daarna een 6-4 voorsprong vast te houden toen het drie runs in de zesde en daarna nog eens vier in de zevende toestond. ADO nam een snelle 3-1 voorsprong na drie innings, maar hierna kwam Almere langszij in de vierde. Nadat ADO de leiding weer had hernomen in de 2e4 scoorde Almere driemaal in de vijfde en zesde inning om de stand op 6-4 te brengen in eigen voordeel, voordat het de voorsprong weer uit handen gaf.

ADO opende de score met een punt in de eerste inning op starter Roy Beems, die een lead-off single tegen kreeg van Berti Richardson (die daarna twee stal) en vier wijd gooide op Gino Henson, die uit 'retirement' kwam om in deze serie te spelen. Met één uit ging Henson gedwongen uit op het tweede honk na een grounder van Remco Seitzinger, maar Richardson wist te scoren toen er een foute aangooi volgde bij een poging een dubbelspel te completeren. Almere kwam langszij in de tweede inning toen Sytse Visbeen begon met een honkslag, opschoof na een mislukte pick-off en scoorde na een honkslag van Stefan Hoogewerff.

In de tweede helft van de derde inning hernam ADO de leiding door tweemaal te scoren. Gino Henson, Koen Meershoek en Remco Seitzinger sloegen allen een honkslag om ADO op 2-1 te zetten. Nadat Almere een dubbelspel had gedraaid gaf Roy Beems vier wijd aan Frans Richardson en werd opgevolgd door Ewout Bos, de gelijk werd ontvangfen met een RBI-singel van Stefan Venema, waardoor het 3-1 werd.

Almere bracht de stand voor de tweede keer in evenwicht door tweemaal te scoren in de vierde inning. Met twee uit en Luigino Rosaria op het tweede honk volgde er een foute aangooi op een grounder van Juriën Overman, waardoor er lopers op het eerste en derde honk kwamen. Hierna werd schijn geconstateerd bij ADO-werper Ludwin Obispo, resulterend in een punt, waarna Stefan Hoogewerff de stand met een tweehonkslag op 3-3 bracht.

In de eigen vierde slagbeurt nam ADO voor de derde keer de leiding. Met twee uit bereikte Gino Henson het honk na een fout, schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde op een honkslag van Koen Meershoek. Hierna kreeg ADO nog de honken vol, maar maakte een 'gecallde' drie slag een einde aan de inning.

Almere nam voor het eerst de leiding via twee runs in de vijfde inning. Wesley Bernardus begon met een honkslag en Daniël Zijderveld bereikte het honk na een fout. Nadat de twee waren opgeschoven na een opofferingsstootslag kreeg Giovanni Samboe opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop te creëren, maar daarna sloeg Luigino Rosaria twee punten binnen met een honkslag om de stand op 5-4 te brengen in het voordeel van Almere, voordat een dubbelspel de inning afsloot. In de zesde voegde Almere nog een punt toe, dankzij een honkslag van Jason Orman.

Met een achterstand van 6-4 scoorde ADO drie punten in de 2e6 om voor de vierde keer de leiding te nemen, maar dit keer voorgoed. Berti Richardson, Gino Henson en Koen Meershoek begonnen de inning allemaal met een honkslag, waardoor werd gescoord en er een werperswissel volgde. Forstin Coenraa nam het over van Ewout Bos en gooide drie slag op de eerste slagman die hij tegenover zich kreeg. Hierna schoven Henson en Meershoek op na een double-steal en volgde een foute aangooi, waardoor werd gescoord. Na vier wijd voor Michel Korzeniewski kwam Frans Richardson via een velderskeus op het honk, maar dat stelde wel Meershoek in staat het leidende punt te scoren en de stand op 7-6 te brengen.

In de zevende inning nam ADO meer afstand door vier punten te scoren op vijf hits. Met één uit sloeg Anthony Vrolijk een tweehonkslag, waarna Berti Richardson een honkslag sloeg. Gino Henson sloeg ook een honkslag en dat bracht een punt binnen, waarna de honken vol kwamen toen ook Koen Meershoek een honkslag sloeg. Er volgde een strikeout, maar een fout op een grounder van Michel Korzeniewski leverde ADO een nieuw punt op. Een honkslag van Frans Richardson was daarna goed voor nog eens twee runs en verhoogde de stand naar 11-6.

In de achtste inning werd Forstin Coenraad vervangen door Scott Ronnenbergh, die is teruggekeerd van zijn eerste profseizoen in de States. Als speler van het Short-season Rookie League-team van de Seattle Mariners in de Arizona League nam Ronnenbergh deel aan acht wedstrijden, allen in relief, en was 0-1 met één save. In 12 2/3 inning had de linkshander acht strikeouts, gooide elfmaal vier wijd en kreeg 12 honkslagen tegen. Hij gooide op 28 augustus in zijn laatste duel, voordat hij terugkeerde in Nederland. De Mariners eindigden op de vierde en laatste plaats in de AZL West Division met een 20-36 'record'.

ADO kwam tot 16 honkslagen, waaronder vier van Koen Meershoek (die driemaal scoorde) en drie elk van Berti Richardson (die ook drie punten scoorde) en Gino Henson (die viermaal scoorde) en dit seizoen in slechts één andere wedstrijd speelde vor ADO en dat was op 15 juni toen hij catcher was vs. Almere Magpies. Ludwin Obispo gooide het gehele duel voor ADO, kreeg tien hits tegen en had vijf strikeouts.

(2 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.