Grand Slam * Stats & News
Updated: 2 november 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Marines hernemen leiding in Japan Series
English
CHIBA (Japan) - De Chiba Lotte Marines hernamen dinsdag de leiding in de Japan Series door met 7-1 te winnen van de Chunichi Dragons in Chiba Marine Stadium.

Voor de Marines was dit hun eerste thuiswedstrijd in een maand. In de reguliere competitie, in de Pacific League, eindigden de Marines op de derde plaats. De ploeg die eerste wordt plaatst zich rechstreeks voor de tweede ronde van de Play-Offs, terwijl de nummers twee en drie elkaar ontmoeten in de eerste ronde, waarna de winnaar doorgaat naar de tweede ronde.

...Shunsuke Watanabe...
De winnaar van de tweede ronde plaatst zich vervolgens voor de Japan Series. Volgens de reglementen speelt de ploeg die op de derde plaats eindigt de gehele eerste ronde in het stadion van de tegenstander en ook als men de tweede ronde haalt. En dat gebeurde met de Marines.

In hun eerste thuiswedstrijd gooide submarine-pitcher Shunsuke Watanabe het gehele duel en deed het prima. De rechtshander had slechts 97 worpen nodig en kwam tot vijf strikeouts. Maar hij kreeg ook een punt tegen in de eerste inning, maar dat zou het enige punt blijven voor de Dragons. Motonobu Tanishige opende met een honkslag, schoof op na een honkslag van Yohei Oshima en scoorde na een opofferingsslag van Masahiro Araki.

De Marines kwamen langszij in de derde inning na een honkslag van Saburo Omura en namen daarna de leiding in de vierde inning. Met de honken vol sloeg rookie Ikuhiro Kiyota een 'baseclearing triple' om de stand op 3-1 te brengen, waarna hij zelf scoorde na een tweehonkslag van Tadahito Iguchi op starter Daisuke Yamai, die acht honkslagen tegen kreeg in 3 2/3 inning.

De Marines voegden twee runs toe in de zevende inning na opofferingsslagen van Toshiaki Imae en Kazuya Fukuura.

(2 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.