Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Almere dwingt vierde duel af in Play-Down
English
DEN HAAG - Almere Magpies won zondag met 4-2 vs. ADO om een vierde duel af te dwingen in hun best-of-five Play-Down finale. Almere verloor op donderdag en zaterdag, maar zal nu ADO ontmoeten in een vierde wedstrijd, die zaterdagavond wordt gespeeld in Almere. Wint Almere ook die confrontatie, dan volgt de beslissende vijfde wedstrijd zondag in Den Haag. De winnaar van deze reeks blijft in de Hoofdklasse, de verliezer speelt een best-of-five Promotie/Degrdatie Play-Off tegen de kampioen van de Overgangsklasse. Zaterdag legde het Utrechtse UVV beslag op die titel.

Almere opende de score in de eerste inning op Martijn Riphagen, die vier wijd gooide op openingsslagman Wesley Bernardus, die daarna opschoof na een opofferingsstootslag van Danil Zijderveld, het derde honk stal en scoorde na een grounder van Giovanni Samboe. In de tweede inning scoorde ADO tweemaal op Joep de Wit om een 2-1 voorsprong te nemen. Met n uit sloeg Remco Seitzinger een tweehonkslag, waarna Frans Richardson volgde met een stootslag-honkslag. Een fout op een grounder van Anthony Vrolijk leidde tot de gelijkmaker, waarna Richardson later in de slagbeurt scoorde na een wilde worp.

Almere, dat het zwijgen werd opgelegd van de tweede tot en met vierde inning, kwam langszij in de vijfde. Met n uit kreeg Ferd van Stekelenburg vier wijd en sloeg Sytse Visbeen een honkslag. Met twee uit scoorde Van Stekelenburg de gelijkmaker toen ook Stefan Hoogewerff een honkslag sloeg.

Almere nam daarna een 3-2 voorsprong in de zesde inning. Danil Zijderveld begon met een stootslag-honkslag, gevolgd door een honkslag vanaf de knuppel van Giovanni Samboe. Hierna was iedereen safe op een OSS van Jason Orman, zodat de honken vol kwamen te staan en er een werperswissel volgde. Jurrian Koks nam het over en begon met een strikeout, maar daarna werd een punt gescoord na een opofferingsslag van Ferd van Stekelenburg.

Almere voegde een punt toe in de achtste slagbeurt. Wesley Bernardus begon met een honkslag en stal het tweede honk. Hij scoorde vervolgens toen er een foute aangooi werd gemaakt op een opofferingsstootslag van Danil Zijderveld om de stand op 4-2 te brengen.

Na de twee runs te hebben toegestaan in de tweede inning stond Almere-starter Joep de Wit drie hits toe in de volgende vier innings. Toen hij ook een honkslag moest incasseren van Berti Richardson als opening van de zevende inning werd De Wit opgevolgd door linkshander Scott Ronnenbergh. Er volgde een gedwongen nul en een honkslag van veteraan Gino Henson, maar een strikeout en een vangbal sloten de inning af.

In de achtste gaf Ronnenbergh twee vrije lopen weg met n uit, maar volgden twee nullen. In de negende zorgde hij voor drie nullen op rij, waaronder twee strikeouts, en verdiende een save.

(5 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.