Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 augustus 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Derde verlies Neptunus
English
ROTTERDAM / HAARLEM / BUSSUM / AMSTERDAM - Sparta-Feyenoord diende koploper DOOR Neptunus zaterdag slechts de derde nederlaag van het seizoen toe door met 1-0 te winnen. Corendon Kinheim haalde met 12-0 uit tegen Almere Magpies en Konica Minolta Pioniers draaide een 2-0 achterstand om in een 7-2 zege vs. Mr. Cocker HCAW om dichter bij plaatsing voor de top-vier te komen. De wedstrijd tussen L&D Amsterdam Pirates en ADO werd aanvankelijk een half uur uitgesteld, maar werd uiteindelijk vanwege regen en een onbespeelbaar veld afgelast. De wedstrijd werd opnieuw vastgesteld voor aanstaande dinsdagavond.

In Rotterdam 'outhit' Neptunus stadgenoot Sparta-Feyenoord met 6-4, maar wist niet tot scoren te komen. Sparta-Feyenoord scoorde het enige punt in de vijfde inning. Mike Bazuin opende met een driehonkslag op starter Diegomar Markwell en scoorde na een grounder van volgende slagman Nick Eppinga. Neptunus liet 10 lopers op de honken achter en wist slechts in twee innings de honken niet te bereiken. Na een regen-onderbreking in de zevende inning kreeg Neptunus de honken vol op reliever Berry van Donselaar, die het werpen net had overgenomen voor starter Rudy Seebus, maar de slagbeurt eindigde toen een line drive van Benjamin Dille werd gevangen. Afgelopen donderdag werd Neptunus de eerste ploeg in de geschiedenis met 1240 wedstrijden op het hoogste niveau. De laatste keer dat Neptunus met 1-0 werd verslagen was op 14 mei vorig jaar, eveneens tegen Sparta-Feyenoord, dat in 2008 ook al een keer met 2-0 won van Neptunus.

In Haarlem kwam Kinheim tot 17 honkslagen, waaronder twee homeruns van Bryan Engelhardt, die vijf RBI's had en driemaal scoorde. Rafael Jozefa sloeg 4-uit-4, terwijl Remco Draijer 3-uit-4 sloeg.
Kinheim-starter David Bergman stond slechts één honkslag toe in de vijf innings die hij gooide en verhoogde zijn 'league-leading record' naar 11-1. Almere sloeg slechts twee honkslagen.

In Bussum scoorde HCAW tweemaal in de derde inning dankzij een 2-run single van Wuillians Martin Vasquez, maar dit zouden de enige runs in het duel zijn voor de thuisploeg. Pioniers werd zes innings puntloos gehouden door starter Kevin Miner (5 innings) en reliever Roger Luque, maar scorde daarna drie punten in de zevende slagbeurt toen de ploeg tot vijf hits kwam op de Venezolaanse werper. Pioneirs kreeg de honken toen snel vol toen Jefferson Muzo en Mervin Gario een honkslag sloegen en Mark Duursma werd geraakt door een worp. Dè Flanegin werd hierna ingezet als pinch-hitter en leverde een 2-run single af om de stand in evenwicht te brengen. Een honkslag van Norbert Lokhorst later in de slagbeurt bezorgde Pioniers een 3-2 voorsprong. In de negende inning voegde Pioniers vier runs toe op RBI-grounders van Shurty Tremus en Jefferson Muzo en twee puntscorende grounders.

(7 augustus)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.