Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 augustus 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Pioniers als vierde naar Play-Offs
English
HOOFDDORP / ALMERE / ROTTERDAM / DEN HAAG (Neth.) - Konica Minolta Pioniers werd zondag de vierde en laatste ploeg die de Play-Offs bereikte, ondanks een 3-0 nederlaag tegen DOOR Neptunus. Pioniers bereikte echter een plek in de top-vier, doordat Mr. Cocker HCAW onverwacht met 6-3 onderuit ging tegen Almere Magpies. L&D Amsterdam Pirates kwam tot een 3-0 shutout vs. Sparta-Feyenoord in een complete game 1-hitter van Rob Cordemans. In Den Haag werd het duel tussen ADO en Corendon Kinheim afgelast vanwege de regen.

In Hoofddorp bleef het duel tussen Pioniers en Neptunus vijf innings lang puntloos, voordat de laatste het eerste punt scoorde in de zesde slagbeurt. Met twee uit en twee lopers op de honken (die beiden vier wijd kregen) bezorgde Jeffrey Arends Neptunus een 1-0 voorsprong met een honkslag. Neptunus had opnieuw moeite tot scoren te komen (net als zaterdag), want het punt bleef het enige in acht innings. Neptunus verhoogde de voorsprong daarna naar 3-0 via het scoren van twee runs in de negende inning na honkslagen van Eldrion Regina en Shaldimar Daantji op Arshwin Asjes, de vijfde van zes werpers die Pioniers in dit duel gebruikte. Pioniers sloeg slechts drie honkslagen (twee van Mervin Gario), allen geslagen op starter Leon Boyd, die zeven innings gooide en acht keer drie slag gooide.

In Almere sloegen de Magpies al vroeg toe en scoorden vijf runs in de eerste twee innings op starter Kyle Ward, die vier wijd gooide op de eerste twee slagmensen die hij zag in de eerste inning. De honken kwamen vol te staan toen er geen nullen werden gemaakt op een opofferingsstootslag van Jaïr Roseburg. Honkslagen van Ferd van Stekelenburg, Juriën Overman (met één uit) en Siegert Flaneur (met twee uit) brachten de stand daarna op 3-0 in het voordeel van Almere. In de tweede inning voegde Almere twee runs toe toen Van Stekelenburg een 2-run single afleverde. HCAW reageerde met drie punten in de derde slagbeurt via back-to-back doubles van Wuillians Vasquez (2-run) en Bart Gabriëls, maar dat was alles voor de Bussumers. Almere scoorde nog een punt in de zevende toen Churandy La Cruz homerde en de stand op 6-3 bracht.

In Rotterdam gooide Rob Cordemans zijn eerste complete wedstrijd van het seizoen en kreeg slechts één honkslag tegen, terwijl hij acht keer drie slag gooide tegen zijn voormalige ploeg. Na de eerste negen slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg Cordemans een lead-off double tegen van rookie Kevin Nederpelt in de vierde inning, maar daar bleef het bij. Hierna schakelde de ervaren rechtshander de volgende negen slagmensen weer uit, voordat hij vier wijd gooide op Rensver Jansen in de zevende, die de tweede en laatste honkloper zou zijn voor Sparta-Feyenoord. Amsterdam scoorde de drie punten in de vijfde. Met één uit en een loper op het tweede honk leverde Rashid Gerard een RBI-single af om de stand op 1-0 te brengen. Later in deze slagbeurt sloeg Nick Urbanus een tweehonkslag en Sidney de Jong een honkslag om de stand te verhogen naar 3-0.

(8 augustus)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.