Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 oktober 2010
Scores & Statistics
Baseball Scores & Stats
Softball Women Scores & Stats
Softball Men Scores & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Baseball
Headlines
Compiled and Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Phillies draaien achterstand om in 2-0 voorsprong in NLDS
Nederlands
PHILADELPHIA, Pennsylvania / SAN FRANCISCO, California (USA) - De Philadelphia Phillies stonden vrijdag met 4-0 achter, maar wonnen met 7-4 vs. the Cincinnati Reds om een 2-0 voorsprong te nemen in de NLDS. Later op de avond speelden de San Francisco Giants en Atlanta Braves hun tweede duel in de NLDS. Het verslag van dit duel komt later.Philadelphia Phillies vs. Cincinnati Reds, 7-4 (game 2, NLDS)

In Philadelphia maakten de Cincinnati Reds vier fouten (NLDS-record) en de Philadelphia Phillies voegden er twee toe voor een gecombineerd NLDS-record aantal van zes, terwijl de werpers ook niet over hun beste controles beschikten in Game 2 van de National League Division Series. Na met 4-0 te hebben achtergestaan wonnen de Phillies met 7-4 om een 2-0 voorsprong te nemen in deze series, die nu zal verhuizen naar Cincinnati en wordt vervolgd op zondag.

Na woensdag hitloos te zijn gehouden in de eerste wedstrijd van de Series kwamen de Reds snel in actie in Game 2. In de eerste inning opende Brandon Phillips de wedstrijd voor de Reds met een homerun in diep linksveld op starter Roy Oswalt op zijn vierde worp. Voor Cincinnati was het de eerste lead-off homerun in een 'postseason'-wedstrijd sinds 20 oktober 1972. Toen begon Pete Rose Game 5 van de World Series met een homerun op Catfish Hunter van de Oakland A's. Verder was het punt dat Phillips scoorde het eerste van de Reds na 30 puntloze innings tegen de Phillies in Philadelphia.

Cincinnati voegde een punt toe in de tweede inning toen 2B Chase Utley twee foute aangooien maakte. Lead-off hitter Laynce Nix bereikte het honk na een foute aangooi en schoof op na een wilde worp, waarna Drew Stubbs vier wijd kreeg met één uit. Nix scoorde even later toen er een foute aangooi volgde op een gedwongen nul bij een poging een dubbelspel te maken.

In de vierde kwam Cincinnati op 3-0 toen Jay Bruce opende met een homerun, waarna het vierde punt volgde in de vijfde slagbeurt. Brandon Phillips begon toen met een tweehonkslag, schoof op na een OSS van pinch-hitter Paul Janish en scoorde op een OS van Joey Votto en dat betekende dat voor de vierde keer de openingsslagman scoorde.

In de 2e5 pakten de Phillies twee runs terug met twee uit. Raul Ibanez begon met een honkslag, maar ging gedwongen uit na een one-out grounder van Domonic Brown. Hierna volgden twee fielding fouten op grounders van Shane Victorino en Placido Polanco, waardoor de honken vol kwamen. Een honkslag van Chase Utley bracht toen twee punten binnen en zorgde voor een 4-2 stand.

Philadelphia-starter Roy Oswalt, die de vier Cincinnati-punten tegen kreeg, werd na vijf innings vervangen. Voor de rechtshander was het zijn kortste optreden sinds 24 juli toen hij gooide voor de Houston Astros en toen eveneens tegenover de Reds stond. Oswalt kwam naar de Phillies na een ruil op 29 juli.

De Phillies kwamen tot op één punt terug na wat controle-problemen bij de Cincy-werpers in de zesde. Eerst kreeg Jayson Werth vier wijd van starter Bronson Arroyo, die daarna met één uit werd opgevolgd door Arthur Rhodes, die begon met drie slag voor Raul Ibanez. Werth stal vervolgens het tweede honk en Carlos Ruiz werd geraakt door een worp. Logan Ondrusek nam het werpen hierna over van Rhodes, maar raakte ook pinch-hitter Ben Francisco met een worp en dus kwamen de honken vol. Hierna gooide Ondrusek vier wijd op Shane Victorino waardoor gescoord werd, voordat de inning werd afgesloten met een groundout.

In de eerste helft van de zevende inning werd de imponerende Cubaan José Ariel Contreras de nieuwe Philadelphia-pitcher en kreeg drie snelle nullen. In de tweede helft van de zevende nam een andere Cubaanse werper, Aroldis Chapman de la Cruz, het werpen over bij de Reds. Chapman, die op 31 augustus werd opgeroepen naar de Majors, zodat hij speelgerechtigd was voor het 'postseason', baarde opzien met het gooien van een 105 mph fastball, de hoogste snelheid die ooit was gemeten. Vanwege zijn striemende fastballs werd Chapman's optreden en 'postseason'-debuut met veel belangstelling tegemoet gezien. Echter, in plaats van te domineren tegen de Phillies werd hij hard geraakt en kreeg bovendien geen steun van zijn verdediging. De Phillies kwamen tot een rally van drie runs om de leiding over te nemen en de stand op 6-4 te brengen. Eerst raakte Chapman (wiens jeugdidool Contreras was) lead-off hitter Chase Utley met een worp. De linkshander gooide toen drie slag op powerhitter Ryan Howard, maar daarna ging het mis met de Reds-verdediging. Maar eerst was er wederom een bekritiseerde scheidsrechterlijke beslissing. Utley werd safe gegeven bij een close call sliding naar het tweede honk op een 'force play-grounder' van Jayson Werth, waardoor er lopers op het eerste en tweede honk kwamen met slechts één uit. Net zoals eerder gebeurde bij discutabele beslissingen tijdens de League Championship Series volgden hierna de punten. Jimmy Rollins sloeg de bal het rechtsveld in waar Jay Bruce de fout inging en de bal miste. Utley scoorde en Werth werd ook doorgestuurd naar thuis toen een nieuwe fout volgde op de relay en dus namen de Phillies een 5-4 voorsprong. Rollins schoof op naar het tweede honk, schoof op toen Raul Ibanez volgde met een honkslag en scoorde na een 'force play-grounder' van Carlos Ruiz. Hierna volgde ook Mike Sweeney nog met een honkslag en dat betekende het einde voor Chapman, die werd opgevolgd door Nick Massett en die kon de inning eindelijk afsluiten met een groundout.

De Phillies voegden nog een punt toe in de achtste inning toen Chase Utley een honkslag sloeg met één uit, het tweede honk stal en scoorde op een honkslag van Jayson Werth, waardoor de stand op 7-4 kwam.

Door de gebeurtenissen in de zevende inning werd Contreras de winnende werper, terwijl Chapman een blown save kreeg en de verliezende werper werd. Overigens waren beide Cubanen ooit in Nederland. Contreras nam deel aan de Haarlemse Honkbal Week en World Port Tournament, terwijl Chapman vorig jaar zou deelnemen aan het WPT, maar de Cubaanse ploeg toen verliet en begin dit jaar een profcontract zou tekenen.(8 oktober)


Thank you for visiting this site.
Mail your suggestions and questions to stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.