Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Greg Halman in Triple-A Play-Offs
English
SEATTLE, Washington (USA) - SEATTLE, Washington (USA) - Greg Halman, één van de Nederlandse honkballers die professioneel actief is, neemt momenteel met zijn team Tacoma Rainers deel aan de Play-Offs in de Pacific Coast League. Tacoma is het triple-A team van de Seattle Mariners.

De Tacoma Rainers werd vorige week zaterdag voor het tweede jaar op rij kampioen in de Pacific North Division. De Rainers wonnen toen met 9-0 bij de Fresno Grizzlies (San Francisco Giants) en sloten het seizoen een dag later af. In het duel van zaterdag gooide Yusmeiro Petit zeven puntloze innings en kwam de Venezolaan tot acht keer drie slag. In de eerste inning sloeg Greg Halman een solo-homerun en dat was zijn 33ste van het seizoen, het meeste van zijn ploeg. In de tweede inning voegden de Rainers drie onverdiende punten toe.


...Greg Halman aan slag voor Oranje...
...tijdens de 2009 World Baseball Classic...
(© Foto: Henk Seppen)
In de best-of-five Play-Offs opende Tacoma met een 10-8 'come-from-behind' zege op woensdag vs. de Sacramento River Cats (Oakland A's), de kampioenen in de Pacific South Division. Op Raley Field in de Californische hoofdstad zorgde lichte regen voor vertraging in de eerste drie innings en dat resulteerde uiteindelijk in een duel van vier uur en 10 minuten. Sacramento stond aanvankelijk met 7-1 voor na twee innings, maar hierna scoorde Tacoma een punt in de derde en voegde er vier toe in de vierde inning om de achterstand te verkleinen naar 7-5. De eerste drie punten in deze slagbeurt waren het product van een 3-run homerun van Greg Halman, die op 26 augustus 23 jaar werd. Met een 8-6 achterstand na zes innings kwam Tacoma langszij in de zevende en scoorde vervolgens tweemaal in de negende voor de winst. Donderdag won Tacoma ook Game 2, 8-5. In de zesde inning brak Tacoma een 1-1 stand toen Dustin Ackley een grand slam sloeg, maar Sacramento bracht de stand in evenwicht in de zevende inning. Tacoma kwam weer terug met drie runs in de achtste om ook dit duel te winnen.

Tacoma zal nu de volgende wedstrijd (en eventueel Game 4 en 5) thuis spelen en dat zal Safeco Field zijn, het thuisveld van de Seattle Mariners. Tacoma's eigen stadion, Cheney Stadium, kwam eerder in de week onder de sloophamer, want het 51-jarige complex zal geheel worden gerenoveerd, iets wat 30 miljoen dollar gaat kosten.

In de andere halve finale in de PCL staan ook de Memphis Redbirds (St. Louis Cardinals) met 2-0 voor in hun Play-Off vs. de Oklahoma City RedHawks (Texas Rangers). Joe Mather sloeg twee homeruns voor Memphis in de opener, die met 7-5 werd gewonnen. In de tweede wedstrijd won Memphis met 3-2. De RedHawks scoorde tweemaal in de vijfde, maar Memphis antwoordde met twee runs in hun vijfde, waarna in de zesde de leiding werd genomen na een tweehonkslag van Ruben Gotay.

(10 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.