Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


ADO blijft Hoofdklasser; Almere in degradatie Play-Off
English
ALMERE - ADO won zaterdagavond met 3-2 vs. Almere Magpies om de best-of-five Play-Down finale met 3-1 te winnen. Hiermee verzekerde ADO zichzelf weer van een plek in de Hoofdklasse van volgend jaar, terwijl Almere een best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off moet spelen tegen de kampioen van de Overgangsklasse, het Utrechtse UVV. Almere opent de reeks aanstaande donderdagavond op eigen veld. Vorig jaar promoveerde Almere naar de Hoofdklasse door de promotiereeks te winnen tegen MediaMonks RCH.

ADO nam tweemaal een voorsprong van één punt, maar verspeelde die beide keren weer. Maar toen het de leiding nam voor de derde keer, bleek het punt genoeg te zijn.

ADO opende de score in de eerste inning. Berti Richardson begon de wedstrijd met een tweehonkslag op startende werper Sten van de Bedem en bereikte het derde honk na een grounder van volgende slagman Anthony Vrolijk. Richardson scoorde vervolgens het eerste punt na een tweehonkslag van veteraan Gino Henson, die zelf strandde op het tweede honk, omdat een strikeout en groundout volgden.

Almere kreeg eveneens de eerste slagman op het honk, want Wesley Bernardus kreeg vier wijd van werper Bobby Carrington. Echter, Bernardus ging uit bij een steelpoging, terwijl volgende slagman Daniël Zijderveld in een dubbelspel drie slag kreeg. Een grounder sloot de beurt daarna af.

Almere kwam langszij in de vierde inning. Met één uit sloeg Jason Orman een honkslag en stal het tweede honk, maar werd daarna op de plaat uitgegooid bij een poging te scoren op een honkslag van Giovanni Samboe, die zelf het tweede honk bereikte op de aangooi richting thuis. Hierna bereikte Churandy La Cruz het honk na een foute aangooi, die Samboe in staat stelde de gelijkmaker te scoren.

Na twee lopers te hebben achtergelaten in de tweede en derde inning bereikte ADO opnieuw het honk in de vierde toen Remco Seitzinger opende met vier wijd. Hierna werd Sten van de Bedem opgevolgd door Joep de Wit, die de volgende drie slagmensen uitschakelde. Maar in de vijfde inning hernam ADO de leiding. Opnieuw begon Berti Richardson met een tweehonkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Anthony Vrolijk. Richardson scoorde vervolgens wederom dankzij Gino Henson, dit keer na een opofferingsslag.

In de 2e5 bracht Almere de stand weer in evenwicht, maar verzuimde de leiding te nemen. Bobby Carrington schakelde de eerste twee slagmensen uit via een hulp verleend op twee grounders, maar kwam toen in de problemen. De Amerikaan kreeg honkslagen tegen van Wesley Bernardus en Daniël Zijderveld, waardoor er lopers op het eerste en derde honk kwamen. Opnieuw was het een fout die Almere een punt opleverde, want Jason Orman kwam op het honk na foute aangooi, die Bernardus de kans gaf te scoren. Met lopers op het tweede en derde honk kwamen de honken vol toen Carrington opzettelijk vier wijd gooide op Giovanni Samboe, maar Almere liet hierna de honken vol achter toen volgende slagman Churandy La Cruz een pop-fly sloeg.

In de zesde nam ADO voor de derde keer de leiding, maar liet ook drie lopers achter. Met één uit kregen Michel Korzeniewski en Remco Seitzinger vier wijd wijd. Hierna bereikte Ludwin Obispo het honk via velderskeus, maar was Seitzinger safe op het tweede honk na een foute aangooi, die voor volle honken zorgde. Een vangbal volgde, maar daarna kreeg Berti Richardson vier wijd, die het leidende punt opleverde. Ewout Bos werd hierna ingebracht als nieuwe werper met de honken vol en kwam uit de inning via drie slag op Anthony Vrolijk.

In de 2e6 opende Ferd van Stekelenburg met een tweehonkslag voor Almere, maar daarna volgden drie nullen.

Beide ploegen kregen meer scoringskansen in de volgende slagbeurten. Almere liet twee lopers achter in de zevende, waarna ADO twee tweehonkslagen sloeg in de achtste, maar niet scoorde. Met één uit sloeg Remco Seitzinger een tweehonkslag, maar ging uit op het derde honk toen hij er een driehonkslag van probeerde te maken. Ludwin Obispo sloeg hierna ook een tweehonkslag, maar daarna sloot een strikeout de inning af.

In de 2e8 kreeg Almere voor de derde inning op rij de lead-off hitter op het honk via een vrije loop voor Ferd van Stekelenburg, die werd vervangen door pinch-runner Brendan Nijhoff. Bobby Carrington werd hierna vervangen door Jurrian Koks, die Nijhoff zag opschuiven na een opofferingsstootslag van pinch-hitter Jaïr Roseburg en volgde met een strikeout en vangbal.

In de eerste helft van de negende inning werd Scott Ronnenbergh de nieuwe werper voor Almere en zorgde voor drie nullen, waarna hij zijn teamgenoten het duel bijna zag omdraaien in het voordeel van Almere in de 2e9. Met één uit sloeg Daniël Zijderveld een honkslag, waarna een foute aangooi volgde op een 'force play-grounder' van Jason Orman, zodat er lopers op het tweede en derde honk kwamen. Volgende slagman Giovanni Samboe kreeg vervolgens opzettelijk vier wijd om de honken vol te zetten en een gedwongen loop te creëren. Met de honken vol en slechts één uit mislukte een squeeze play volledig, want slagman Churandy La Cruz miste de bal, waardoor loper Zijderveld kon worden uitgetikt door de catcher. Even later kreeg La Cruz drie slag en kwam het duel ten einde.

(11 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.