Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Paul Nanne nieuwe Hoofd Coach DSS
English
HAARLEM - Paul Nanne is de nieuwe Hoofd Coach van DSS, dat uitkomt in de Overgangsklasse. Nanne is de opvolger van Martijn Faneyte, die om persoonlijke redenen stopte na DSS één seizoen te hebben gecoached. Nanne wordt geassisteerd door Harry van Vilsteren, die ook dit seizoen Assistent Coach was en de afgelopen tien jaar ook actief was op verschillende jeugdniveaus.


...Paul Nanne...
...nieuwe Hoofd Coach van DSS...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
Dit seizoen eindigde DSS op de derde plaats in de Overgangsklasse, zeven punten achter koploper UVV. De kampioen plaatste zich voor de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off vs. Almere Magpies (de nummer laatst in de Hoofdklasse), maar liep in drie wedstrijden tegen een 'sweep' aan, zodat de ploeg uit Utrecht ook volgend seizoen weer in de Overgangsklasse zal uitkomen. Op de tweede plaats eindigde RCH-Pinguïns, dat slechts twee punten meer had dan DSS.

Als speler kwam Paul Nanne elf seizoenen in de Hoofdklasse uit tussen 1985-2000, waaronder drie verschillende periodes bij het Haarlemse Kinheim. Na zijn honkballoopbaan te zijn begonnen bij Schoten debuteerde Nanne in 1985 op het hoogste niveau als speler van Kinheim, waar hij tot en met het seizoen 1990 speelde (inclusief twee seizoenen in de Overgangsklasse). Hij speelde vervolgens voor Haarlem Nicols in 1991, maar keerde terug naar Kinheim, waar hij de vijf volgende seizoenen weer voor uitkwam. In 1993 realiseerde hij met 10 saves een toenmalig record. Hierna verliet Nanne de club weer voor slechts één seizoen (1997) en kwam toen uit voor Eerste Klasser DSS, de club dus waar hij nu gaat coachen. In 1998 speelde hij nog één seizoen voor Kinheim, speelde daarna in de Belgische competitie voor Namur en sloot zijn loopbaan in 2000 af bij Amsterdam Pirates, waar hij toen Pitching Coach werd. In 2003 ging Nanne toch weer een seizoen spelen en maakte deel uit van het team van Hoofddorp Pioniers-2, maar werd daarna Hoofd Coach van Amsterdam Pirates, die hij in 2004 en 2005 onder zijn hoede had. In die jaren was hij lid van een unieke coachingstaf, die verder bestond uit Mike Crouwel, Ronald Stoovelaar en Eelco Jansen, want het was de eerste staf die geheel bestond uit oud-internationals, maar ook uit spelers die allen hadden deelgenomen aan een Olympische Spelen.

De voormalige linkshandige reliever was daarna Hoofd Coach van Hoofddorp Pioniers-2 in 2006 en werd in februari 2009 Hoofd Coach van het Juniorenteam van Rabbits, het honkbalteam van de Baseball Academy Kennemerland, die hij in 2009 en 2010 leidde.

Paul Nanne, die ook eerste honkman was, speelde tussen 1987-1996 in het Nederlands Honkbal Team en nam met Oranje ondermeer deel aan de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta (USA), één Wereldkampioenschap, twee Europese Kampioenschappen, drie Haarlemse Honkbal Weken en twee World Port Tournaments en heeft 32 interlands op zijn naam staan.

Binnen de financiële mogelijkheden is het de ambitie van DSS om te gaan voor het hoogst haalbare, maar daarnaast wil men ook veel aandacht schenken aan een grote groep jonge, getalenteerde spelers.

(11 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.