Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 augustus 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


HCAW stelt vijfde plaats veilig
English
BUSSUM / HOOFDDORP / AMSTERDAM / ROTTERDAM - Met een 'come-from-behind' 5-4 zege vs. Sparta-Feyenoord op donderdagavond verzekerde Mr. Cocker HCAW zichzelf van de vijfde plaats. Hierdoor zal de ploeg vrijwel zeker Almere Magpies in de best-of-five Play-Down treffen, die volgende week van start gaat. Almere verloor met 5-1 van Konica Minolta Pioniers. Corendon Kinheim won met 6-2 bij L&D Amsterdam Pirates, terwijl DOOR Neptunus tot een 1-0 shutout kwam tegen ADO.

In Hoofddorp nam Pioniers een 1-0 voorsprong in de eerste inning, maar Almere kwam langszij in de tweede. Pioniers kwam daarna tot een rally van drie runs in de vierde om een beslissende voorsprong te nemen. In deze inning werd het 'go-ahead run' gescoord na een foute aangooi, waarna een double van Wouter Kamstra en een honkslag van Mervin Gario de stand verhoogden naar 4-1. In de vijfde begon Michael Duursma (die 3-uit-3 sloeg en tweemaal scoorde) met een driehonkslag en scoorde het vijfde punt voor Pioniers toen Norbert Lokhorst met een OS in een dubbelspel sloeg.

In Bussum stond HCAW met 4-0 achter toen de 2e6 van start ging, maar de thuisploeg slaagde er in langszij te komen en het duel in de negende inning te winnen. In de eerste inning sloeg Rensver Jansen een driehonkslag met één uit voor Sparta-Feyenoord en scoorde na een honkslag van Rutger Veugelers. De Rotterdammers beleefden daarna een opmerkelijke vierde slagbeurt. Berry van Donselaar, één van de werpers van de ploeg, maar vandaag spelend op het eerste honk, opende met een honkslag en schoof op na een honkslag van Sape Wagenaar. Hierna sloeg ook Gregory Gustina, eveneens een werper en nu de DH, een honkslag en bracht daarmee een punt binnen. Na een vangbal zorgden een tweehonkslag van Nick Eppinga en honklsag van Kevin van Nederpelt voor nog eens twee runs, die de stand op 4-0 brachten. Hierna nam Joey Eijpe het werpen over voor HCAW-starter Joran Klarenbeek en stopte het scoren. In de zesde inning pakte HCAW twee runs terug toen Tim Roodenburg vier hits moest toestaan. Een foute aangooi en een honkslag van Bart Gabriëls bezorgden HCAW de runs in deze beurt. In de zevende bracht HCAW de stand in evenwicht. Met één uit kreeg Laurens Dammers vier wijd en sloeg Quensley Bazoer een double, waarna een honkslag van Adrian Anthony voor een punt zorgde en een hiernavolgende foute aangooi de stand in evenwicht bracht. In de negende, toen Gustina in het linksveld ging spelen en outfielder Rensver Jansen de nieuwe werper werd voor Sparta-Feyenoord kregen Laurens Dammers, Adrian Anthony en Michael Pluijmers (de laatste twee met één uit) allen vier wijd om de honken vol te zetten. Een foute aangooi op een mogelijke double play-grounder van Wuillians Vasquez bezorgde HCAW hierna het winnende punt. Sparta-Feyenoord moest het vanavond doen zonder hun eerste honkman Percy Isenia en HCAW zonder hun Assistent Coach Ronald Jaarsma. Beiden verblijven momenteel in Venezuela met het Nederlands Vrouwen Honkbal Team, dat deelneemt aan het WK Vrouwen Honkbal. Isenia is de manager, Jaarsma één van de coaches.

In Rotterdam zorgde Danny Rombley met een honkslag voor het eerste punt voor Neptunus in de derde inning. De thuisploeg besliste het duel daarna met een 6-run rally in de vijfde slagbeurt op zeven honkslagen. Eerst brachten een honkslag van Raily Legito en een OS van Rombley de stand op 3-0. Hierna zorgde Marvin Bleij (die 3-uit-5 sloeg met twee doubles, tweemaal scoorde en drie RBI's had) met een tweehonkslag voor twee runs en dat werd gevolgd door een RBI-single van Mourik Huijser en een vrije loop met volle honken voor Benjamin Dille. Nog twee runs volgden in de zesde inning en het laatste in de achtste die een einde maakte aan de wedstrijd vanwege het verschil van tien punten.

In Amsterdam gooide David Bergman zeven solide innings, had 12 strikeouts en verhoogde zijn 'league-leading record' naar 12-1. Bergman's enige nederlaag dit seizoen kwam op 13 mei toen hij met 3-2 verloor van DOOR Neptunus. Met de 12 strikeouts in zijn laatste start van het reguliere seizoen bereikte Bergman de grens van precies 100 strikeouts en dat is voor het eerst in zijn loopbaan. Bergman schakelde de eerste 13 slagmensen die hij zag op rij uit, maar zijn Perfect Game werd hierna gebroken door een double langs het derde honk van Kenny Berkenbosch, die daarna opschoof na een doorgeschoten bal en scoorde op een grounder van volgende slagman Bas de Jong. In de zevende kreeg Bergman drie hits op rij tegen die voor volle honken zorgden. Met één uit dreunde Roelie Henrique de bal diep het rechts-midveld in, maar eindigde met een lange 'single', want er werd slechts eenmaal op zijn klap gescoord. De snelle Henrique was al onderweg richting tweede honk, maar moest terugkeren, omdat de voorgaande twee honklopers werden tegen gehouden. Kinheim opende de score in de tweede inning toen punten werden gescoord op een grounder van Niels van Weert en een honkslag van Onno Jansen. Een 2-run homerun van Bryan Engelhardt bracht de stand op 4-0 in de derde slagbeurt. In de vijfde voegde Jason Halman een solo-homerun toe. Kinheim's zesde punt kwam tot stand in de zesde toen Tjerk Smeets scoorde na een honkslag van Remco Draijer.

(12 augustus)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.