Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 augustus 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


WK Vrouwen Honkbal: Hong Kong-speelster terug in hotel; Oranje veilig!
English
CARACAS (Venezuela) - Woon-Yee Sinny Cheuk, de 28-jarige speelster van Hong Kong, die vrijdag in de Venezolaanse hoofdstad werd geraakt door een verdwaalde kogel tijdens het duel vs. Nederland op Dag 2 van het Wereldkampioenschap Dames Honkbal, is weer terug in het hotel bij haar teamgenoten. DE NEDERLANDSE DELEGATIE IS VEILIG EN WEL IN HET HOTEL!


...Woon-Yee Sinny Cheuk wordt verwelkomd...
...in het hotel...
(foto: Adriana Cruz)
Vrijdagmiddag werd de wedstrijd tussen Nederland en Hong Kong na drie complete innings gestaakt. Het Nederlands Team had net de derde slagbeurt verdedigend afgesloten en was klaar om aan slag te gaan in de eerste helft van de vierde inning. De speelsters van Hong Kong stonden inmiddels in het veld toen derde honkvrouw Woon-Yee Sinny Cheuk plotseling neerviel. Aanvankelijk werd gedacht dat ze was geraakt door een bal, maar toen ze bleef liggen en even later per brancard van het veld werd gebracht deed het woord 'kogel' plotseling de ronde. De speelsters van het Nederlands Team zochten de kleedkamer op en werden even later onmiddellijk onder strenge bewaking teruggebracht naar het hotel, net als Hong Kong en Australië, dat eveneens in het stadion aanwezig was ter voorbereiding op hun duel dat na afloop van de wedstrijd gespeeld zou worden.

De wedstrijd tussen Nederland en Hong Kong werd uiteraard onmiddellijk gestaakt, terwijl twee wedstrijden die voor later op de vrijdag op het programma stonden werden afgelast. Voor zaterdag werden alle vijf vastgestelde wedstrijden geschrapt. Het Nederlands Team had dan moeten spelen tegen Australië.

De onfortuinlijke speelster uit Hong Kong werd zaterdagochtend ontslagen uit een militair hospitaal waar ze de nacht had doorgebracht. Woon-Yee Sinny Cheuk werd door de kogel geraakt onder in haar linkerkuit. Om 10:30 uur zaterdagochtend werd Cheuk, die een boeket witte rozen droeg, bij het hotel verwelkomd door haar teamgenoten en zei ze dat ze zich goed voelde. Na behandeling in het ziekenhuis kreeg Cheuk namens de Venezolaanse regering bezoek van Vice-President Elias Jauá en de Minister van Sport Hector Rodríguez Castro. Haar teamgenoten waren eveneens in het ziekenhuis. Toen Cheuk het hotel op krukken binnenkwam werd ze verwelkomd met applaus van de speelsters van Australië, Nederland, Chinese Taipei, Canada en Venezuela.

De wedstrijd tussen Oranje en Hong Kong werd gespeeld in Estadio José Antonio Casanova, één van de stadions op de militaire basis Fuerte Tiuna, waar de mogelijke verdwaalde kogel van afkomstig was. Een onderzoek naar het incident is in volle gang. Naar aanleiding daarvan zal de International BAseball Federation (IBAF) een besluit nemen over het vervolg van het WK.

USA Baseball gaf een verklaring uit naar aanleiding van het incident: ,,We zijn ons bewust van de gebeurtenissen die vrijdag in Caracas plaatsvonden en sindsdien werken we nauw samen met onze veiligheidsagenten die deel uitmaken van onze delegatie van ons nationale vrouwenteam in Venezuela, met de International Baseball Federation en met de toernooi-organisatie om meer informatie te krijgen om te bepalen wat onze volgende juiste stappen voor onze delegatie moeten zijn'', aldus Paul Seiler, USA Baseball Executive Director/CEO. ,,De veiligheid van onze atleten zijn altijd en zullen altijd onze top-prioriteit zijn.''

(14 augustus)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.