Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Almere 'slams' naar winst
English
ALMERE - Almere Magpies is de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Offs vs. Overgangsklasse-kampioen UVV donderdagavond begonnen met een 4-1 overwinning. Almere had slechts één honkslag nodig om het duel te beslissen en die kwam gelijk in de eerste inning. En de hit die men nodig had was een stevige, want Juriën Overman sloeg een grand slam homerun en zette Almere op een snelle 4-0 voorsprong.

UVV sloot het seizoen af met een voorsprong van zeven punten op RCH-Pinguïns, dat vorig seizoen uit de Hoofdklasse degradeerde en de eerste helft van de competitie eindigde op de vijfde plaats. UVV was gelijk vanaf het begin een serieuze kandidaat voor de titel in de Overgangsklasse, want de ploeg sloot de eerste competitiehelft af met een 20 overwinningen slechts twee nederlagen, 10 punten voor Tex Town Tigers, PSV en DSS, die samen de tweede plaats deelden. De Utrechtse ploeg versterkte zich na vorig seizoen met drie voormalige Hoofdklasse-spelers, waaronder de Cubaanse powerhitter Fausto Álvarez Rizo, die faam maakte in zijn vier seizoenen als speler van L&D Amsterdam Pirates, waar hij 24 homeruns sloeg en 127 RBI's had. De anderen zijn Glenn Romney, die vorig seizoen uitkwam voor Konica Minolta Pioniers en Jeroen Hermans, die in de Hoofdklasse speelde voor Amsterdam Pirates en Sparta-Feyenoord en de laatste drie seizoenen uitkwam voor Eerste Klasser Euro Stars.

Almere werd op slechts drie honkslagen gehouden door startende werper Cameron Wheeler (die zevenmaal drie slag gooide) in zeven innings en was hitloos in de achtste op Sedley Karel. UVV kwam tot zes honkslagen op drie werpers.

Almere besliste het duel in de eerste inning toen het twee van hun honkslagen sloeg. Wesley Bernardus opende met vier wijd, waarna Giovanni Samboe een honkslag sloeg met één uit en Jason Orman ook vier wijd kreeg, zodat de honken vol kwamen te staan. Hierna sloeg Juriën Overman zijn grand slam homerun om de stand op 4-0 te zetten. Cameron Wheeler volgde daarna met twee strikeouts en kreeg een 2-out single tegen van Wesley Bernardus in de tweede inning. Vanaf dat moment domineerde de Amerikaan en schakelde de volgende 16 slagmensen op rij uit. In de achtste begon hij met vier wijd op Siegert Flaneur en werd opgevolgd door Sedley Karel. Flaneur schoof op na een opofferingsstootslag van Wesley Bernardus, maar die bleef op het tweede honk achter, omdat hierna twee nullen volgden.

Met één uit in de eerste inning zag Almere-starter Dennis Burgersdijk een slagman het honk bereiken, maar daarna sloeg Glenn Romney in een dubbelspel. In de tweede inning opende Jeroen Hermans, waarna Fausto Álvarez Rizo vier wijd kreeg, maar daarna volgden drie grounders en kwam de inning ten einde. In de vijfde inning pakte UVV één punt terug. Norbert Jongerius opende met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Jeff Delfina. Nadat volgende slagman Maarten de Wilde werd geraakt door een worp werd Joep de Wit ingebracht als vervanger van Dennis Burgersdijk. De Wit werd begroet met een RBI-double van Jirka Bliek, maar De Wilde, die ook probeerde te scoren, werd op de plaat uitgegooid. De Wit sloot de inning daarna af met drie slag voor Romney. In de zesde en zevende inning kreeg UVV opnieuw lopers op de honken, maar liet in beide innings een loper achter.

In de achtste nam Scott Ronnenbergh het werpen bij Almere over, maar begon met het raken van openingsslagman Glenn Romney met een worp. De linkshander kreeg toen de steun van een dubbelspel en schakelde Fausto Álvarez Rizo met drie slag uit. In de negende zorgde Ronnenbergh voor drie nullen op rij en verdiende een save.

(16 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.