Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 oktober 2010
Scores & Statistics
Baseball Scores & Stats
Softball Women Scores & Stats
Softball Men Scores & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Baseball
Headlines
Compiled and Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Giants 'one-runs' Phillies in NLCS-opener
Nederlands
PHILADELPHIA, Pennsylvania (USA) - De San Francisco Giants versloegen zaterdagavond de Philadelphia Phillies met 4-3 om de opener te winnen van de best-of-seven National League Championship Series. Game 2 wordt zondagavond gespeeld.

De Giants sloegen als eerste toe, waarna de Phillies langszij kwamen, maar de bezoekers namen meer afstand en stonden in de zesde slagbeurt met 4-1 voor. De Phils deden toen wat terug, maar stonden nog altijd één punt achter en dat bleef zo in het restant van de wedstrijd.

Het was een prima pitching 'match-up' in deze openingswedstrijd. Roy Halladay, die de Division Series tegen de Cincinnati Reds opende met een No-Hitter, startte voor de Phillies, terwijl Tim Lincecum, die 14 strikeouts gooide in de opener vs. de Atlanta Braves, de heuvel beklom voor de Giants. Beide startende werpers ondervonden geen problemen in de eerste twee innings. Halladay zorgde voor zes nullen op rij, waaronder twee strikeouts. Lincecum kreeg een lead-off double tegen van Ryan Howard in de tweede, maar schakelde ook de overige zes slagmensen die hij zag uit.

Maar in de derde inning kregen beiden een homerun tegen. Met één uit in de eerste helft van de derde homerde Cody Ross op Halladay, die daarvoor elf no-hit innings op rij had gegooid, maar na de homerun afsloot met twee strikeouts. In de tweede helft van de derde kreeg Lincecum een lead-off homerun tegen van Carlos Ruiz en kwam de stand in balans. De langharige rechtshander kreeg toen een honkslag tegen van zijn collega Roy Halladay, gevolgd door een dubbelspel, maar Placido Polanco sloeg daarna een tweehonkslag en Chase Utley kreeg vier wijd. Nadat de twee waren opgeschoven na een doorgeschoten bal maakte Lincecum een einde aan de dreiging via drie slag voor Ryan Howard.

In de vierde sloegen Aubrey Huff (met één uit) en Pat Burrell (met twee uit) een honkslag op Halladay, maar daarna maakte een gedwongen nul een einde aan de inning. In de 2e4 begon Lincecum met vier wijd voor Jayson Werth, maar daarna volgden drie nullen.

In de vijfde doorbraken de Giants de 1-1 stand toen Cody Ross zijn tweede homerun in de wedstrijd sloeg, opnieuw met één uit, waarna Lincecum voor drie nullen zorgde in de 2e5.

De Giants voegden daarna twee runs toe in de zesde inning om de stand op te voeren naar 4-1. Halladay kreeg twee snelle nullen, maar daarna sloeg Buster Posey een honkslag en scoorde helemaal vanaf het eerste honk op een tweehonkslag van Pat Burrell, die werd vervangen door pinch-runner Nate Schierholtz. Even later scoorde Schierholtz na een honkslag van Juan Uribe, die de Giants op 4-1 zette.

De Phillies pakten twee runs terug in de tweede helft van de zesde toen Chase Utley begon met een honkslag en scoorde toen Jayson Werth een 2-run homerun sloeg met één uit. Lincecum herstelde en schakelde volgende slagman Jimmy Rollins met drie slag uit. Na vier wijd voor Raul Ibanez gooide hij ook drie slag op Carlos Ruiz om de inning af te sluiten.

De Giants waren dicht bij een nieuw punt in de eerste helft van de negende inning, maar lieten de honken vol achter. Met één uit sloeg Mike Fontenot een honkslag op nieuwe werper Brad Lidge, die daarna vier wijd gooide op Cody Ross en raakte Travis Ishikawa met een worp. Maar hierna gooide Lidge drie slag op Andres Torres en kreeg een vangbal van Freddy Sanchez, die de inning afsloot. In de 2e9 begon Brian Wilson, die de pitching voor de Giants de inning ervoor had overgenomen, met drie slag op Raul Ibanez, maar raakte daarna Carlos Ruiz met een worp. Wilson gooide hierna drie slag op pinch-hitter Ross Gload en eveneens op Shane Victorino om een einde aan de wedstrijd te maken en een save te verdienen.

(16 oktober)


Thank you for visiting this site.
Mail your suggestions and questions to stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.