Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 april 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Neptunus wint vijfde op rij; Eerste verlies Amsterdam
Nederlands
ROTTERDAM / AMSTERDAM / HAARLEM / BUSSUM (Neth.) - Landskampioen DOOR Neptunus bleef zondag ongeslagen en won overtuigend met 11-1 van Konica Minolta Pioniers, waarmee een 3-game sweep werd gecompleteerd tegen de vice-kampioen. L&D Amsterdam Pirates leed de eerste nederlaag van het seizoen, een 2-1 verlies vs. Sparta-Feyenoord, dat twee onverdiende punten scoorde. Corendon Kinheim won met 5-3 vs. ADO, maar stond met 2-0 achter in de derde en met 3-2 in de vijfde inning. Mr. Cocker HCAW won met 2-1 vs. Almere Magpies in 10 innings.


DOOR Neptunus vs. Konica Minolta Pioniers, 11-1 (8)
ROTTERDAM - Landskampioen DOOR Neptunus bleef zondag ongeslagen en won overtuigend met 11-1 vs. Konica Minolta Pioniers, waarmee een 3-game sweep werd gecompleteerd tegen de vice-kampioen. Neptunus 'outhit' Pioniers met 13-2, waaaronder drie hits van Marvin Bleij (die ook vier RBI's had), die bezig is aan zijn eerste seizoen bij de Rotterdammers, nadat hij vorig jaar uitkwam voor L&D Amsterdam Pirates. Starter Kevin Heijstek kreeg slechts één honkslag tegen in de zes innings die hij gooide, terwijl de tweede werd geregistreerd in de achtste inning op closer Berry van Driel, die ook het enige Pionier-punt moest toestaan in de achtste slagbeurt.

Neptunus zette de toon gelijk in de eerste inning met het scoren van twee runs. Pionier-starter Ramon Romeijn maakte zijn eerste optreden voor de ploeg sinds 2007 en kreeg lead-off singles tegen van Eugène Kingsale en Benjamin Dille. Romeijn gooide hierna vier wijd op Raily Legito, waardoor de honken vol kwamen. Hierna werd een punt gescoord toen Danny Rombley in een dubbelspel sloeg en het tweede punt volgde op een honkslag van Marvin Bleij. In de afgelopen twee seizoenen gooide Romeijn professioneel in de Rookie League, maar werd released.

Neptunus voegde een punt toen in de tweede inning toen Jeroen Sluijter een double sloeg en scoorde op een grounder. Een 2-run single van Marvin Bleij verhoogde de stand naar 5-0 in de derde slagbeurt en dat gebeurde op Nelson Miguel Santander Olajo, die net het werpen had overgenomen. Nog eens twee runs werden gescoord in de vierde op de Venezolaan. Dit keer via een opofferingsslag van Danny Rombley en weer een RBI-single van Bleij. In de vijfde, nu met Shane Gnade op de honken, werd de voorsprong opgevoerd naar 9-0, dankzij een vrije loop met volle honken van Eugène Kingsale en een fout. Met het verschil van 10 punten in zich werd Neptunus in de zesde en zevende inning puntloos gehouden door veteraan Dave Draijer, waarna Pioniers een 10-punten verschil nederlaag leek te voorkomen door zelf een punt te scoren in de achtste inning Berry van Driel. Met twee uit sloeg Edwin de Graaf een honkslag, waarna de honken vol kwamen te staan toen Shurty Tremus werd geraakt door een worp en Kevin Dirksen via een fout op het honk kwam. De Graaf scoorde toen Van Driel vier wijd gooide op Norbert Lokhorst, maar een grounder maakte een einde aan de slagbeurt. Van Driel nam het werpen in deze inning over van Kevin van Veen, die in de voorgaande inning zijn Hoofdklasse-debuut beleefde als opvolger van starter Kevin Heijstek. De rechtshander had 13 van de eerste 14 slagmensen die hij zag uitgeschakeld, waaronder vier strikeouts. Na zijn vierde strikeout, die goed was voor de eerste nul in de vijfde inning werd Heijstek's No-Hitter gebroken toen Mervin Gario een honkslag sloeg, de enige hit op Heijstek.

Met een 9-1 voorsprong bereikte Neptunus alsnog het verschil van tien punten in de tweede helft van de achtste inning op nieuwe werper Jean-Paul Gulinck. De linksvelder kreeg een lead-off single tegenm van Benjamin Dille, waarna hij de volgende slagman uitschakelde, gevolgd door een honkslag van de knuppel van Danny Rombley. De honken kwamen vol toen Marvin Bleij vier wijd kreeg en het duel werd afgesloten toen Eldrion Regina volgde met een 2-run single, die de stand op 11-1 bracht.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


L&D Amsterdam Pirates vs. Sparta-Feyenoord, 1-2

...Rob Cordemans...
...eerste optreden...
...als Piraat...
(© Foto: Henk Seppen)
AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates leed de eerste nederlaag van het seizoen, een 2-1 verlies tegen Sparta-Feyenoord, dat twee onverdiende punten zorgde. Beide punten werden gescoord door rookie Kevin van Nederpelt, die veilig het honk bereikte na een fout op een mogelijke double play-grounder in de derde en later scoorde, waarna hij in de vijfde het honk bereikte na een mislukte vangbal en daarna het tweede punt ging scoren. Amsterdam kwam dicht bij de gelijkmaker in de zevende inning toen twee lopers werden doorgestuurd richting thuis na een honkslag van Wesley Connor. Echter, de eerste scoorde, de tweede werd uitgeschakeld op de plaat.

Sparta-Feyenoord opende de score in de derde inning op starter Ben Grover. Met twee uit kreeg Kevin van Nederpelt vier wijd en bereikte veilig het tweede honk toen een fout werd gemaakt op een double play-grounder van volgende slagman Nick Eppinga. Een honkslag van Roderick Simon (die 3-uit-4 sloeg) zorgde vervolgens voor volle honken, gevolgd door een opofferingsslag van Percy Isenia.

In de vierde inning kwamen de Rotterdammers dicht bij een volgend punt. Met één uit kreeg Shurendell Borgschot, die een dag eerder voor het eerst speelde, nadat hij de competitiestart had gemist vanwege een hamstring-blessure, vier wijd en schoof op na een doorgeschoten bal. Na eveneens vier wijd voor Sape Wagenaar kwam Borgschot in een rundown na een pick-off, waarna Wagenaar later opschoof naar het derde honk na een wilde worp, maar daar strandde.


...Umpire Stenar van Groningen Schinkel...
...debuteerde in dit duel in de Hoofdklasse...
...Zijn eerste duel op het hoogste niveau kwam...
...37 jaar, 11 maanden en 12 dagen nadat zijn vader...
...Fred debuteerde als Hoofdklasse-umpire...
...Fred is nu bezig aan zijn 39e recordseizoen...
...dus een vader-zoon combinatie is in de maak...
(© Foto: Henk Seppen)
Sparta-Feyenoord scoorde hierna het volgende punt in de vijfde inning op Rob Cordemans, die zijn eerste optreden had in een Piratenpak na de laatste twee seizoenen te hebben gegooid voor Sparta-Feyenoord. Kevin van Nederpelt, de eerste slagman tegenover de ervaren werper, bereikte het honk toen een routine pop-fly werd gemist na een 'one-handed-error', waarna hij opschoof na een opofferingsstootslag van Nick Eppinga en scoorde toen volgende slagman Roderick Simon een honkslag sloeg.

In de zevende inning opende Jan Baldee met een tweehonkslag op nieuwe werper Frank van Heijst, maar werd later uitgeschakeld in een rundown. Van Heijst schakelde daarna vier slagmensen op rij uit, waarna hij werd opgevolgd door de Mexicaan Al Morales Gomes, die nog een honkslag toestond in de negende, maar geen punten meer.

Amsterdam werd tot zwijgen gebracht door Sparta-Feyenoord starter Tim Roodenburg, die slechts drie honkslagen toestond in zes innings. Hij schakelde 11 van de eerste 12 slagmensen die hij zag uit. Na vier wijd op Zaïr Koeiman met één uit in de eerste inning zorgde Roodenburg voor 10 opeenvolgende nullen, voordat Bas de Jong het honk bereikte na een fout met twee uit in de vierde inning. Met één uit in de vijfde brak rookie Roeland Henrique Jr. de No-Hitter met een stootslag-honkslag, maar vervolgens ging hij uit op het tweede honk na een klap in kort linksveld van Rashid Gerard. Michael Kramer sloeg hierna nog een honkslag, maar een pop-fly sloot de inning af.

Na nog eens twee lopers te hebben achtergelaten in de zesde inning kreeg Amsterdam de grootste scoringskans in de zevende inning op nieuwe werper Rudy Seebus. Met één uit bereikte Rashid Gerard het tweede honk na een '2-base error' in het outfield. Hij bereikte daarna het derde honk toen Michael Kramer volgde met een tweehonkslag in het midveld, die een wissel van de midvelder tot gevolg had. Met lopers op het tweede en derde honk sloeg Wesley Connor een honkslag in het linksveld en werd beide lopers doorgestuurd richting thuis. Gerard scoorde, maar Kramer werd op de plaat uitgeschakeld na een prima aangooi van linksvelder Nick Eppinga. In de negende inning, op José Ventura, kregen twee Amsterdamse slagmensen vier wijd, maar de ene ging gedwongen uit en de andere bij een steelpoging. Een strikeout maakte een einde aan het duel en bezorgde Sparta-Feyenoord de eerste overwinning van het seizoen.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


...Michael Kramer is tagged out by catcher Sape wagenaar...
...in the seventh inning...
(© Photo: Henk Seppen)

Corendon Kinheim vs. ADO, 5-3
HAARLEM - Corendon Kinheim won met 5-3 van ADO, maar stond in de derde inning met 2-0 achter en in de vijfde met 3-2. Kinheim nam een 4-3 voorsprong in de zesde inning, waarna een 'insurance run' werd toegevoegd in de achtste. Kinheim kwam tot 10 honkslagen, waaronder drie van Bryan Engelhardt. Matt Ryan homerde voor ADO.

Nadat David Bergman twee slagmensen met drie slag had uitgeschakeld en ADO een loper achterliet in de eerste inning opende de ploeg de score in de tweede inning. Michel Korzeniewski opende met een honkslag, schoof op na vier wijd voor Patrick Wabbijn en scoorde op een 2-out single van Jeroen Stentler. Maar met lopers op het tweede en derde honk maakte een vangbal een einde aan de inning. ADO bracht de stand op 2-0 in de derde inning toen Matt Ryan homerde met twee uit.

Kinheim kreeg lopers op het tweede en derde honk met één uit in de tweede inning, maar toen volgden een strikeout en groundout. In de derde inning bracht Kinheim de stand in evenwicht met twee uit op de Amerikaanse starter Bobby Carrington. Remco Draijer begon met een tweehonkslag, waarna Dirk van 't Klooster vier wijd kreeg met één uit. Draijer ging even later gedwongen uit op het derde honk na een grounder van Jason Halman, maar daarna zorgde Bryan Engelhardt met een honkslag voor een punt en wist ook Halman te scoren toen er een outfield-fout volgde. Engelhardt bereikte nog het derde honk na de fout, maar strandde daar.

ADO hernam de leiding in de vijfde inning. Met één uit sloeg Koen Meershoek een tweehonkslag en ging scoren toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Michel Korzeniewski. Kinheim liet lopers in scoringspositie achter in de vierde en vijfde inning, maar scoorde daarna tweemaal in de zesde slagbeurt om een 4-3 voorsprong te nemen. Rafael Jozefa begon met vier wijd, waarna de honken vol kwamen toen Rodney Michel en Björn Henrichs een honkslag sloegen. Een grounder van Remco Draijer stelde Jozefa in staat de gelijkmaker te scoren, waarna een opofferingsslag van René Cremer Kinheim op voorsprong zette.

ADO kreeg vijf lopers op Nick Veltkamp, die de zesde en zevende inning gooide, maar kwam niet tot scoren. Patrick Beljaards en Michiel van Kampen zorgden daarna voor drie nullen op rij in respectievelijk de achtste en negende inning. Kinheim voegde nog een 'insurance run' toen in de achtste slagbeurt op Jurrian Koks. Rafael Jozefa begon met vier wijd en ging scoren na een honkslag van Remco Draijer.

In dit duel was voor de tweede keer in de geschiedenis een in het buitenland geboren Official Scorer aangesteld, want Harumi Ueda, geboren in Japan, maakte haar debuut in de Hoofdklasse. De eerste in het buitenland geboren Official Scorer is Roger Huys, die is geboren in België.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


Mr. Cocker HCAW vs. Almere Magpies, 2-1 (10)
BUSSUM - Mr. Cocker HCAW won met 2-1 in 10 innings vs. Almere Magpies. Beide ploegen wachtten met scoren tot de negende inning, waarna HCAW het winnende punt scoorde na een fout in de tiende inning. Drie HCAW-werpers gooiden samen 15 strikeouts. Venezolaan Dirimo Enrique Chavez sloeg drie van HCAW's acht honkslagen.

Almere bereikte negen keer het honk in de eerste acht innings, terwijl HCAW 12 keer het honk bereikte. Vier van de acht Almere-lopers en zes van de HCAW-lopers kwamen in scoringspositie. In de eerste inning begon Wesley Bernardus voor Almere met vier wijd en sloeg Joey Berkenbosch een honkslag met één uit, maar toen volgde een dubbelspel. In de derde inning kreeg Almere de honken vol. Sytse Visbeen opende met een honkslag en Bernardus volgde met een stootslag-honkslag. Nadat de twee waren opgeschoven na een OSS van Daniël Zijderveld volgde een strikeout, waarna Mitch Graham een opzettelijke vrije loop kreeg van HCAW-starter Joey Eijpe. De linkshander sloot de inning vervolgens af via drie slag op Churandy la Cruz. In de volgende vier innings bereikten slechts twee slagmensen de honken.

In HCAW's tweede inning sloeg Dirimo Enrique Chavez een tweehonkslag met twee uit op starter Dennis Burgersdijk, maar strandde op het tweede honk. In de derde slagbeurt sloeg Adrian Anthony een honkslag met twee uit en bereikte veilig het tweede honk na een fout, waarna Bart Gabriëls vier wijd kreeg, maar een vangbal sloot de inning af. In de vijfde opende Sebastiaan Olgers met een honkslag, waarna Laurens Dammers het eerste honk kreeg na hinderen-catcher, maar een strikeout en een dubbelspel maakten een einde aan deze scoringskans. Hetzelfde gebeurde in de volgende slagbeurt op nieuwe werper Scott Ronnenbergh. Met één uit en Bart Sabel (velderskeus) en Randy Daal (honkslag) op het honk leidde een line drive van Mitchel Koot tot een dubbelspel. In de zevende kreeg Ronnenbergh een lead-off double tegen van Dirimo Enrique Chavez, die opschoof na een doorgeschoten bal, maar op het derde honk achterbleef. Nog eens twee lopers bleven achter in de achtste inning.


...Randy Daal wordt begroet door teamgenoten na het scoren van het winnende punt...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
In de negende inning nam Almere een 1-0 voorsprong op Kyle Ward, die het werpen in de zevende inning had overgenomen. Met één uit sloeg Churandy la Cruz een honkslag en werd vervangen door pinch-runner Andy Raaff, die oopschoof na een wilde worp. Met twee uit kreeg Juriën Overman vier wijd. Kevin Roovers werd toen ingebracht als nieuwe werper, maar werd begroet met een RBI-single van Jaïr Roseburg. Raaff scoorde op de honkslag, maar Overman werd op het derde honk uitgeschakeld toen hij trachtte op te schuiven op de klap.

In de 2e9, op Justin Prinstein, kwam HCAW langszij, maar liet de honken vol achter. Dirimo Enrique Chavez begon met een honkslag en Sebastiaan Olgers werd geraakt door een worp, die leidde tot een werperswissel. Martin Kuipers nam het over en kreeg een force play-grounder van Laurens Dammers, maar raakte toen volgende slagman Quensley Bazoer. Nadat Kuipers drie slag gooide op de volgende slagman zorgde hij voor volle honken via vier wijd voor Bart Gabriëls. Maar de wedstrijd moest verlengd worden, want Kuipers sloot de slagbeurt af met drie slag voor Bart Sabel.

In de 1e10 opende Sytse Visbeen, een voormalig HCAW-speler, met een tweehonkslag en schoof (met één uit) op na een grounder, maar strandde op het derde honk. In de 2e10 begon Randy Daal, een voormalig Almere-speler, met een honkslag en schoof op na een OSS van Mitchel Koot. Na een opzettelijke vrije loop voor Dirimo Enrique Chavez volgde een foute aangooi op een force play-grounder van pinch-hitter Joep van Els, waardoor Daal het winnende punt kon scoren.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.