Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 mei 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Neptunus bouwt nieuwe winning streak op
English
HOOFDDORP / BUSSUM / ROTTERDAM - Dinsdagavond won DOOR Neptunus met 3-1 vs. Konica Minolta Pioniers om hun nieuwe winning streak te verlengen naar zes wedstrijden. Neptunus begon het seizoen met 10 opeenvolgende overwinningen, maar die streak kwam ten einde toen in 12 innings met 3-2 werd verloren van L&D Amsterdam Pirates op 6 mei. Voor Pioniers was dit de derde nederlaag op rij.

Neptunus opende de score in de tweede inning toen Danny Rombley het honk bereikte na een fout, opschoof na een grounder en scoorde toen een nieuwe fout werd gemaakt op een grounder van Jeroen Sluijter. Neptunus voegde een punt toe in de zevende toen Mourik Huijser (velderskeus) scoorde op een 2-out single van Dwayne Kemp en bracht de stand op 3-0 in de achtste toen Rombley scoorde na een honkslag van Martijn Meeuwis. Pioniers scoorde het enige punt in de negende na een honkslag van Mark Duursma.

In Bussum scoorde Mr. Cocker HCAW twee punten in de achtste inning om met 5-3 te winnen vs. L&D Amsterdam Pirates en dat betekende ook het einde van de wedstrijd, omdat de 22:50 curfew-regel was bereikt. HCAW nam een 1-0 voorsprong in de eerste inning toen Randy Daal vier wijd kreeg met de honken vol, maar Amsterdam kwam langszij in de derde inning na een grounder van Bas de Jong. In de 2e3 hernam HCAW de leiding door twee onverdiende punten te scoren. Met twee uit kwamen de honken vol na vier wijd en twee fouten, waarna Dirimo Enrique Vasquez met een honkslag twee punten binnensloeg om de stand op 3-1 te brengen. Voor aanvang van de vierde inning moest het duel enige tijd worden onderbroken vanwege de laagstaande zon, maar toen pakte Amsterdam een punt terug na een honkslag van Roelie Henrique. In de volgende slagbeurt kwam de stand weer in balans toen Sidney de Jong een onverdiend punt scoorde op een force play-grounder van wesley Connor. HCAW nam de leiding voor de derde keer in de achtste inning door wederom twee onverdiende punten te scoren. Met lopers op het eerste en tweede honk en één uit nam Pim Walsma het werpen over, maar zette de honken vol met het raken van Mitchel Koot met een worp. Er volgde een gedwongen nul op thuis, maar de honken bleven vol en HCAW scoorde daarna toen Walsma pinch-hitter Arjan Elshof ook met een worp raakte en vier wijd gooide op Joep van Els.

In Rotterdam had Sparta-Feyenoord genoeg aan één punt om te winnen vs. ADO en op te klimmen naar een gedeelde vijfde plaats met Pioniers. Het enige punt werd gescoord in de vijfde inning toen Nick Eppinga opende met een tweehonkslag en opschoof na een outfield-fout. Met één uit scoorde Eppinga daarna na een squeeze opofferingsstootslag van Kevin van Nederpelt. ADO sloeg slechts drie honkslagen op Rudy Seebus, die zijn eerste complete wedstrijd gooide sinds 8 juli 2007. Seebus, die vorig seizoen gooide voor Eerste Klasser PSV, stond toen tegenover Almere Magpies in een 10-0 shutout. Henk van der Linde, die vanavond de home plate umpire was, stond toen als scheidsrechter bij het eerste honk.

(18 mei)

Stand & Programma

Line Scores, Box Scores & Play-by-Plays

(18 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.