Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Robert Klaver terug als Hoofd Coach bij Pioniers
English

...Robert Klaver...
...terug in Hoofddorp...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
HOOFDDORP - Robert Klaver keert terug als Hoofd Coach bij Konica Minolta Pioniers, zo heeft de club bekend gemaakt. Klaver is de opvolger van Theo Geerman, die optrad als interim Hoofd Coach sinds 14 juni toen de club brak met Bernie Beckman. Klaver was eerder Hoofd Coach van Pioniers van 2002-2005 en leidde de ploeg toen elk jaar naar de Play-Offs.

Op 14 juni van dit jaar verbrak Pioniers de samenwerking met Hoofd Coach Bernie Beckman toen de ploeg in de eerste 27 wedstrijden twaalfmaal tot winst was gekomen en na afloop van een erg teleurstellend Europa Cup-toernooi in het Tsjechische Brno, waar drie van de vijf gespeelde wedstrijden werden verloren. De coachtaken werden overgenomen door Beckman's assistenten Theo Geerman (pitching coach), Peter Barentsen (1B coach) en Dè Flanegin (hitting coach), waarbij de eerste als interim Hoofd Coach optrad. In 2009 was Geerman aan het einde van het seizoen ook als interim Hoofd Coach als opvolger van de gestopte Frank Koene. Hij was ook al kort interim coach aan het begin van het seizoen toen Koene een schorsing moest uitzitten. Koene coachte Pioniers in de seizoenen 2007-2009, nadat de ploeg in 2006 onder leiding stond van de Amerikaan Trevor Rooper, die op zijn beurt Robert Klaver had opgevolgd, nadat dit was gestopt na afloop van het seizoen 2005.

In 2002 nam Robert Klaver de coaching over van Theo Geerman, die ook toen interim Hoofd Coach was geweest in het laatste deel van het seizoen 2001 als opvolger van Joop Peeters. In zijn eerste jaar in Hoofddorp leiddde Klaver zijn ploeg naar de vierde plaats, maar liep toen tegen een 'sweep' aan tegen Neptunus in de Play-Offs. Het volgende jaar won Klaver 31 wedstrijden met Pioniers (het hoogste aantal in zijn 4-jarige termijn), dat toen op de tweede plaats eindigde, maar wederom in de Play-Offs werd uitgeschakeld via een 'sweep', dit keer door HCAW. In 2004 sloot de ploeg het seizoen af op de derde plaats, maar stond opnieuw met lege handen in de Play-Offs, want er volgde ook nu weer een 'sweep' en ook nu weer door Neptunus. In 2005, het laatste jaar onder leiding van Klaver, werd Pioniers tweede met 28 overwinningen. Na afloop van het seizoen werd Pioniers wederom uitgeschakeld in de Play-Offs, maar dit keer na vijf wedstrijden, want HCAW versloeg de Hoofddorpers met 3-2. In 2003 won Pioniers de Cup Winners Cup en in 2004 won de ploeg de Super Cup, waarbij Neptunus werd verslagen.

In zijn vier seizoenen bij Pioniers leidde Klaver de ploeg naar 107 overwinningen, terwijl er 56 werden verloren. Acht wedstrijden eindigden in een gelijkspel. In de seizoenen dat Klaver bij Pioniers coachte werd hij ook al geassisteerd door Peter Barentsen, terwijl Theo Geerman zich in juli 2005 bij zijn staf voegde, nadat hij het seizoen was begonnen als Pitching Coach bij Almere '90 waar hij drie weken eerder was vertrokken.

In 2008 was Klaver de Hoofd Coach van RCH, maar werd vervangen in augustus, nadat de ploeg op 5 overwinningen en 30 nederlagen stond. Als speler kwam Klaver uit voor RCH, Haarlem Nicols, OVVO en Hoofddorp Pioniers.

(20 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.