Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Giants nemen 3-1 voorsprong in NLCS met walk-off win
English
SAN FRANCISCO, California (USA) - De San Francisco Giants speelden een uitstekende wedstrijd woensdagavond en wonnen Game 4 vs. de Philadelphia Phillies met 6-5 op een 'walk-off' opofferingsslag om een 3-1 voorsprong te nemen in hun best-of-seven National League Championship Series. Game 5 wordt donderdagavond gespeeld en als de Giants winnen, plaatsen ze zich voor het eerst sinds 1989 weer voor de World Series.

Nadat de Phillies een loper hadden achtergelaten in de eerste inning openden de Giants de score in hun helft van de slagbeurt. Met één uit sloeg Freddy Sanchez een honkslag en schoof twee honken op na twee wilde worpen van starter Joe Blanton. Hij scoorde daarna toen Buster Posey een honkslag sloeg.

De Phillies kregen een nieuwe honkloper in de tweede inning toen Jimmy Rollins met één uit een honkslag sloeg. Maar met twee uit ging Rollins uit na een pick-off/uit bij stelen op wat schijn leek te zijn van werper Madison Bumgarner. In de 2e2 werd lead-off hitter Cody Ross geraakt door een worp, maar bleef achter toen drie nullen volgden.

Bumgarner zorgde voor drie nullen in de 1e3, waarna de Giants een punt toevoegden in de tweede helft. Met twee uit sloeg Aubrey Huff een honkslag en scoorde daarna helemaal vanaf het eerste honk na een tweehonkslag van Buster Posey, die zijn tweede RBI op zijn naam kreeg.

De Phillies lieten weer twee lopers achter in de vierde inning, maar kwamen toen tot een rally van vier punten in de 1e4. Ben Francisco en Carlos Ruiz openden met honkslagen en schoven daarna op na een opofferingsstootslag van werper Joe Blanton. Een honkslag van Shane Victorino was daarna goed voor een punt, maar Ruiz werd op thuis uitgegooid door midvelder Aaron Rowand. Hierna sloeg ook Chase Utley een honkslag en dat betekende het einde voor Bumgarner, die werd opgevolgd door Santiago Casilla. Echter, die werd begroet met een 2-run double van Placido Polanco, die de Phillies een 3-2 voorsprong opleverde. Ryan Howard kreeg vervolgens opzettelijk vier wijd, maar daarna kwamen de honken vol toen Jayson Werth werd geraakt door een worp. Een wilde worp leidde daarna tot een nieuw punt, maar Casilla sloot de slagbeurt vervolgens af met drie slag voor Jimmy Rollins.

In de 2e5 pakten de Giants een punt terug. Andres Torres begon met vier wijd en schoof op na een grounder, waarna hij scoorde op een 2-out single van Aubrey Huff, die de stand op 4-3 bracht.

Hierna nam José Ariel Contreras het werpen over van Joe Blanton en de Cubaan maakte een einde aan de slagbeurt via drie slag voor Buster Posey.

De Giants hernamen de leiding weer in de tweede helft van de zesde inning. Chad Durbin, die het werpen overnam van Contreras, begon met vier wijd voor Pat Burrell en kreeg toen een tweehonkslag tegen van Cody Ross. Hierna sloeg ook Pablo Sandoval een tweehonkslag, waarmee hij beide lopers binnenbracht en de Giants op een 5-4 voorsprong zette.

In de 2e7 kregen de Giants de honken vol met slechts één uit, maar scoorden niet en dat was kostbaar. Nieuwe werper Antonio Bastardo kreeg een tweehonkslag tegen van Buster Posey met één uit en werd vervangen door Ryan Madson, die toen vier wijd gooide op Pat Burrell. Een fout op een 'force play-grounder' van Cody Ross zorgde vervolgens voor volle honken, maar toen sloeg Pablo Sandoval in een dubbelspel. Nadat de Giants niet scoorden deden de Phillies dat wel in de achtste en brachten de stand op 5-5. Ryan Howard opende met een tweehonkslag en dat bracht nieuwe werper Sergio Romo in, die een RBI-double moest incasseren van Jayson Werth, waardoor de stand gelijk werd. Maar hierna volgde een pop-fly, waarna Romo de inning afsloot met twee strikeouts. De Giants kregen een loper op de honken in hun achtste, maar die ging uit bij een steelpoging.

In de negende zorgde Giants-closer Brian Wilson voor drie nullen op rij, waarna Roy Oswalt het werpen overnam bij de Phillies. Oswalt was drie dagen geleden de startende werper in Game 2 toen de Phillies wonnen met 6-1. In dat duel gooide Oswalt acht innings. Lead-off hitter Freddy Sanchez sloeg een line drive het rechtsveld in, maar daar maakte Jayson Werth de vangbal. Hierna sloeg Aubrey Huff een honkslag het rechtsveld in en kwam Buster Posey aan slag. Posey dreunde de bal diep de rechtsveldhoek in voor een foutbal, maar sloeg daarna een honkslag, waarmee hij Huff naar het derde honk bracht. Voor de 23-jarige Posey was dit zijn vierde honkslag in het duel, goed voor een nieuwe rookie-record. Hierna was Juan Uribe de volgende slagman. Uribe begon het duel niet vanwege een pijnlijke rib, maar werd in de negende inning verdedigend ingezet als korte stop en maakte toen een fraaie nul op een grounder van de eerste slagman. En nu, aan slag, sloeg hij de bal het linksveld in voor een opofferingsslag, waarop Huff het winnende punt scoorde.

(20 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.