Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 november 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


CEB wijst Europa Cup-toernooien toe aan Amsterdam, Parma
English
FRANKFURT AM MAIN (Duitsland) - Tijdens een vergadering op zaterdag in Frankfurt heeft de Europese Honkbal Confederatie (CEB) de organisatie voor de twee Europa Cup-toernooien van volgend jaar toegewezen aan L&D Amsterdanm Pirates in Nederland en Parma Angels in ItaliŽ.
De evenementen zullen plaatsvinden van 31 mei tot en met 4 juni (dinsdag t/m zaterdag) of van 1 t/m 5 juni (woensdag t/m zondag).

Elk toernooi heeft een deelnemersveld van zes teams, waarvan de twee beste zich kwalificeren voor de European Champions Cup (oftewel Final Four), die dit jaar zal plaatsvinden op 24 en 25 septermber in Brno (TsjechiŽ). De eerste twee edities van de Final Four vonden plaats in Barcelona (Spanje).

De samenstelling van de twee groepen kwam tot stand na loting.


...Sportpark Ookmeer tijdens het Wereldkampioenschap 2009...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Deelnemers in Amsterdam zijn:

L&D Amsterdam Pirates (Nederland),
Hoboken Pioneers (BelgiŽ),
Sant Boi de Llobregat (Spanje),
Tornados Balashikha (Rusland),
Legionšre Regensburg (Duitsland)
Fortitudo Bologna (ItaliŽ).

Amsterdam Pirates, dat dit jaar vice-kampioen was, opent het toernooi vs. Regensburg, waarna wedstrijden volgen tegen Sant Boi, Balashikha, Hoboken en Bologna.

Alle wedstrijden worden gespeeld op Sportpark Ookmeer, dat sinds 2000 de thuishaven is van Amsterdam Pirates en ook werd gebruikt tijdens de Wereldkampioenschappen van 2005 en 2009 en het Europees Kampioenschap van 2003.


...Het nieuwe honkbalstadion van Parma Angels...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Deelnemers in Parma zijn:

Tenerife Marlins (Spanje),
T&A San Marino (San Marino),
Rouen Huskies (Frankrijk),
Neptunus (Nederland),
Parma Angels (ItaliŽ)
Draci Brno (TsjechiŽ).

Landskampioen Neptunus opent vs. San Marino, waarna achtereenvolgens wordt gespeeld tegen Brno, Tenerife, Rouen en Parma.


...Aldo Notari...
(© Foto: Marco
Stoovelaar)
Alle wedstrijden worden gespeled op het Centro Sportivo Quadrifoglio 'Aldo Notari', dat vanaf dit seizoen de nieuwe speellocatie is van Parma Angels. Vorig jaar speelde de ploeg de laatste wedstrijden in het verouderde Stadio Europeo. Het nieuwe complex is vernoemd naar Aldo Notari, die speelde voor Parma (1950-1964) en clubvoorzitter was (1969-1985). Hierna werd Notari voorzitter van de Italiaanse Honkbal en Softbal Bond (FIBS, 1984-2000), de Europese Honkbal Bond (CEB, 1987-2005) en de International BAseball Federation (IBAF, 1993-2006). Notari overleed op 25 juli 2006 op 73-jarige leeftijd.

Dit jaar werden zowel DOOR Neptunus als Konica Minolta Pioniers uitgeschakeld in de twee Europa Cup-toernooien. Spelend voor eigen publiek leed Neptunus twee onverwachte, maar heel kostbare nederlagen vs. Tenerife en Hoboken, waardoor de ploeg op de vierde plaats eindigde.
In Brno (TsjechiŽ) was ook Pioniers onsuccesvol en verloor drie van de vijf gespeelde wedstrijden, waaronder de ontmoetingen met Brno en Heidenheim Heidekopfe (Duitsland). Ondanks de nederlagen was Pioniers ťťn van drie ploegen die de derde plaats deelden en eindigde uiteindelijk op die derde plek vanwege het minste aantal tegenpunten.

Fortitudo Bologna, Telemarket Rimini (beide ItaliŽ), T&A San Marino (San Marino) en Heidenheim Heidekopfe (Duitsland) plaatsten zich voor de Final Four, die dit jaar werd gehouden in Barcelona (Spanje). Bologna won de Europa Cup door in de finale met 2-1 in 10 innings te winnen van Heidenheim.

(20 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.