Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Phillies dwingen zesde duel af in NLCS
English
SAN FRANCISCO, California (USA) - De Philadelphia Phillies keken tegen een vroege achterstand aan, maar sloegen daarna toe in de derde inning op weg naar een 4-2 overwinning vs. de San Francisco Giants om een zesde duel af te dwingen in hun best-of-seven National League Championship Series. De Giants staan met 3-2 voor, maar de reeks gaat nu terug naar Philadelphia, waar die aanstaande zaterdag wordt vervolgd.

De eerste twee innings waren in het voordeel van de Giants. Starter Tim Lincecum zorgde voor drie nullen in de Phillies-eerste beurt, waarna zijn teamgenoten een 1-0 voorsprong namen op Roy Halladay in de tweede helft van de slagbeurt. Halladay gooide vier wijd op lead-off hitter Andres Torres, die daarna opschoof naar het derde honk na een honkslag van Freddy Sanchez. Een line out volgde en daarna sloeg Buster Posey een grounder naar tweede honkman Chase Utley, die loper Sanchez wilde tikken en daarna naar het eerste honk gooien voor een dubbelspel. Maar Utley miste de bal en de enige 'play' die hij toen kon maken was de bal naar het tweede honk gooien voor de gedwongen nul, maar intussen scoorde Torres het eerste punt.

In de tweede inning kwam Lincecum opnieuw tot drie nullen, waaronder twee strikeouts. Maar ook Halladay schakelde drie slagmensen op rij uit toen de Giants aan slag kwamen in hun tweede slagbeurt.

De Phillies kwamen daarna tot een rally van drie punten op Lincecum in een opmerkelijke derde inning. Raul Ibanez opende met een honkslag, waarna Carlos Ruiz werd geraakt door een worp. Hierna plaatste Roy Halladay een stootslag, waarbij bal op fout gebied werd opgepakt door catcher Buster Posey. Omdat de Home Plate Umpire aangaf dat de bal 'goed' was gooide Posey de bal naar derde honkman Pablo Sandoval voor een gedwongen nul, maar die stond naast het honk en dat betekende dat Ibanez veilig het derde honk bereikte. Intussen stond Halladay nog altijd in het slagperk, omdat hij dacht dat het een foutbal was. Sandoval, die op de ground viel bij de poging de nul te maken op het derde honk, gooide de bal vervolgens naar tweede honkman Freddy Sanchez (die het eerste honk had overgenomen, omdat de eerste honkman naar binnen was gekomen voor de stootslag) om Halladay uit te schakelen, die een opofferingsstootslag op zijn naam kreeg, waarbij de nul als 2-5-4 werd genoteerd. Hierna, met lopers op het tweede en derde honk sloeg Shane Victorino de bal naar eerste honkman Aubrey Huff, die de bal vanaf zijn handschoen liet wegspringen en een fout op zijn naam kreeg, maar ook beide lopers in staat stelde te scoren en Victorino naar het tweede honk bracht. Placido Polanco volgde daarna met een honkslag die Victorino binnen bracht voor het derde punt en de stand op 3-1 zette. Chase Utley sloeg ook nog een honkslag, waardoor er lopers 'op de hoeken' kwamen, maar toen volgden twee nullen.

Tim Lincecum herstelde zich na de 3-run derde inning en zorgde voor drie nullen in de vierde. In de 2e4 pakten de Giants één punt terug. Met één uit sloegen Pat Burrell en Cody Ross back-to-back doubles om er een 3-2 stand van te maken. Maar de inning kwam toen ten einde toen een klap van Pablo Sandoval in een dubbelspel eindigde. Sandoval werd uitgevangen door rechtsvelder Jayson Werth, die daarna een sterke aangooi maakte naar derde honkman Placido Polanco en die tikte Ross uit net voordat die slidend het derde honk bereikte in een poging op te schuiven na de vangbal.

Terwijl het vanaf de vijfde inning zo nu en dan wat harder begon te regenen kregen de Giants een aantal kansen de leiding weer over te nemen, terwijl Tim Lincecum voor drie nullen zorgde in zowel de vijfde als de zesde inning. In de 2e5 bereikte Andres Torres het honk na een fout met twee uit en schoof op naar het derde honk na een honkslag van Freddy Sanchez, maar toen maakte een groundout een einde aan de slagbeurt. In de 2e6 begon Buster Posey met vier wijd en schoof op na een 2-out single van Pablo Sandoval, maar opnieuw bleven de twee lopers achter, want dit keer volgde een strikeout.

In de 1e7 dreigden de Phillies weer. Jimmy Rollins opende met een honkslag en stal daarna het tweede en derde honk met één uit. Hierna kreeg Carlos Ruiz vier wijd, maar daarna sloeg pinch-hitter Ross Gload met een line drive in een dubbelspel, want eerste honkman Aubrey Huff ving de bal en stapte vervolgens op het honk voor de derde nul. In de 2e7 nam José Ariel Contreras de pitching over van Roy Halladay. De Cubaan begon met een strikeout en kreeg toen een honkslag tegen van Andres Torres. Hierna sloeg Freddy Sanchez een line drive naar derde honkman Placido Polanco, waarna J.C. Romero werd ingebracht als nieuwe werper. Slagman Aubrey Huff volgde toen ook met een line drive, maar dit plukte tweede honkman Chase Utley de bal uit de lucht om de slagbeurt af te sluiten.

De Phillies kregen weer een nieuwe loper in de achtste. Sergio Romo, die was ingebracht als vervanger van Tim Lincecum gooide vier wijd op Placido Polanco met één uit en werd opgevolgd door Javier Lopez, die begon met drie slag op Chase Utley. De inning kwam ten einde toen Ryan Howard werd uitgevangen.

In de 2e8 gooide nieuwe Phillie-pitcher Ryan Madson driemaal drie slag en schakelde Buster Posey, Pat Burrell en Cody Ross uit.

De Phillies voegden een 'insurance run' toe in de negende inning toen Jayson Werth opende met een homerun op nieuwe werper Ramon Ramirez. Met één uit kreeg Ramire een honkslag tegen van Raul Ibanez, waarna hij, met twee uit, pinch-hitter Ben Francisco het honk zag bereiken na een foute aangooi. Ramirez werd opgevolgd door Jeremy Affeldt, die de inning afsloot met drie slag voor Shane Victorino. Brad Lidge sloot de wedstrijd daarna af voor de Phillies en zorgde voor drie nullen, waardoor hij een save verdiende en dus een zesde duel afdwong voor aanstaande zaterdag in Philadelphia.

(21 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.