Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 april 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Zesde winst Neptunus; Pioniers 'bederft' No-Hitter
English
HAARLEM / AMSTERDAM / ROTTERDAM / DEN HAAG - Koploper DOOR Neptunus bleef donderdagavond ongeslagen met het winnende van hun zesde duel op rij en versloeg Mr. Cocker HCAW met 8-1.
Frank van Heijst, startende werper voor L&D Amsterdam Pirates nam tegen Konica Minolta Pioniers een No-Hitter mee de achtste inning in en kreeg toen een tweehonkslag tegen. Later in de slagbeurt, nadat Van Heijst was vervangen, opende Pioniers de score via een fout en ging uiteindelijk met 4-0 winnen, waardoor een einde kwam aan een 4-game losing streak. Amsterdam verzuimde Van Heijst te voorzien van de nodige punten toen het de honken vol kreeg met nul uit in de vierde inning.
Corendon Kinheim won ruim vs. Sparta-Feyenoord met 11-1 en scoorde acht runs in de vierde inning.
ADO stond in de 2e9 met 2-1 achter vs. Almere Magpies, maar draaide het duel in eigen voordeel om en boekte de eerste winst van het seizoen, 3-2.


Corendon Kinheim vs. Sparta-Feyenoord, 11-1 (7)
HAARLEM - Corendon Kinheim won ruim vs. Sparta-Feyenooord met 11-1 om de derde overwinning op rij te boeken.

Aanvankelijk nam Sparta-Feyenoord een 1-0 voorsprong in de eerste slagbeurt op starter David Bergman, maar dat was alles voor de Rotterdammers. In de openingsslagbeurt opende rookie Kevin van Nederpelt met een honkslag en scoorde even later op een one-out double van Percy Isenia. Maar vanaf dat moment domineerde Bergman in het restant van het duel.

...David Bergman...
...10 StrikeOuts...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
De rechtshander schakelde 14 slagmensen op rij uit, voordat hij een lead-off stootslag-honkslag tegen kreeg van Jan Baldee in de zesde inning. Bergman gooide tien strikeouts en won zijn tweede duel van het seizoen. In de zevende, wat de laatste inning van het duel zou zijn, gooide Onno Baur voor Kinheim en schakelde alle drie slagmensen die hij zag uit met drie slag.

Met een 1-0 achterstand bracht Kinheim de stand gelijk in evenwicht in de tweede helft van de eerste inning. Met één uit kreeg Dirk van 't Klooster vier wijd, schoof op na een honkslag van Jason Halman en een vrije loop voor Bryan Engelhardt, waardoor de honken vol kwamen. Van 't Klooster scoorde vervolgens de gelijkmaker op een grounder van Tjerk Smeets.

In de tweede en derde inning openden Rodney Michel en Dirk van 't Klooster met een tweehonkslag, maar bleven beiden achter op het derde honk. Kinheim besliste het duel vervolgens met een 8-run rally in de vierde inning om een comfortabele 9-1 voorsprong te nemen. Elf van de eerste 12 slagmensen bereikten veilig het honk, waarvan zes via een honkslag. Rafael Jozefa opende met een honkslag, waarna de honken vol kwamen toen Sparta-Feyenoord's startende werper José Ventura vier wijd gooide op Rodney Michel en Björn Henrichs. Hierna scoorden de drie lopers allen toen Remco Draijer volgde met een tweehonkslag. Vervolgens bereikte René Cremer het honk via een stootslag-honkslag en kwamen de honken opnieuw vol te staan toen Ventura Dirk van 't Klooster raakte met een worp. Het betekende het einde voor de Dominicaanse werper, die werd opgevolgd door Herman Gaarman. De linkshander werd begroet met een 2-run double van Jason Halman, waarna hij, na een pop-out, een 2-run single tegen kreeg van Tjerk Smeets, die de stand verhoogde naar 8-1. De honken kwamen opnieuw vol te staan toen Rafael Jozefa vier wijd kreeg en Rodney Michel een honkslag sloeg, waarna het achtste punt in de slagbeurt werd gescoord toen Björn Henrichs voor de tweede keer in deze inning vier wijd kreeg. Een dubbelspel maakte uiteindelijk een einde aan de productieve slagbeurt.

Na vier lopers te hebben achtergelaten in de vijfde en zesde inning bereikte Kinheim het verschil van tien punten in de zevende slagbeurt. Met één uit sloeg Jason Halman (die 4-uit-5 sloeg en vijfmaal het honk bereikte) een honkslag en bereikte Bryan Engelhardt het honk na een fout. Kinheim kreeg de honken opnieuw vol toen Onno Jansen (die net in het duel was ingebracht) ook een honkslag sloeg. Hierna sloeg Rafael Jozefa zijn derde honkslag in de wedstrijd, resulterend in een punt, waarna een force play-grounder van Rodney Michel de stand op 11-1 bracht en een einde maakte aan de wedstrijd.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


L&D Amsterdam Pirates vs. Konica Minolta Pioniers, 0-4
AMSTERDAM - Frank van Heijst, die in slechts zijn tiende Hoofdklasse-wedstrijd gooide voor L&D Amsterdam Pirates, nam tegen Konica Minolta Pioniers een No-Hitter mee de achtste inning in, maar kreeg geen aanvallende steun van zijn teamgenoten. In de achtste inning kwam er een einde aan de No-Hitter, nam Pioniers een 2-0 voorsprong en won uiteindelijk met 4-0 om een einde te maken aan een 4-game losing streak. Voor Amsterdam was het de tweede nederlaag op rij, nadat afgelopen zondag was verloren van Sparta-Feyenoord.


...Frank van Heijst...
...zeven hitloze innings...
(© Foto: Henk Seppen)
Frank van Heijst had donderdagavond een uitstekend optreden. Hij was niet alleen bezig met het gooien van een No-Hitter, maar had zelfs bijna een Perfect Game in zeven innings. Nadat de eerste zes slagmensen op rij waren uitgeschakeld opende Jakub Malik de derde inning en bereikte veilig het honk toen derde honkman Vince Rooi een vangbal miste. Vanaf dat moment schakelde Van Heijst de volgende 14 slagmensen op rij uit en dat betekent dat Malik de enige Pionier was die het honk bereikte in zeven innings.

Amsterdam werd in zeven innings op drie honkslagen gehouden door Pionier-starter Jurjen van Zijl, maar kreeg een grote kans om de score te openen in de vierde slagbeurt. Zaïr Koeiman begon met een infield-hit, waarna de honken volkwamen toen Van Zijl Kenny Berkenbosch raakte met een worp en vier wijd gooide op Sidney de Jong, die afgelopen zondag overigens de trotse vader werd van een zoon. Met de honken vol en nul uit verzuimde Amsterdam te scoren, want er volgden drie nullen. Bas de Jong's grounder richting eerste honk eindigde in een gedwongen nul op tijd, waarna volgende slagman Vince Rooi uitging via binnenhoop en Nick Urbanus een vangbal in het linksveld sloeg. In de vijfde innning liet Amsterdam een loper op het derde honk achter, nadat Rashid Gerard was begonnen met een honkslag, maar daarna schakelde Jurjen van Zijl de volgende negen slagmensen op rij uit.

In de achtste inning gooide Frank van Heijst vier wijd op lead-off hitter Mark Duursma en kreeg toen een one-out double tegen van Mervin Hario, die een einde maakte aan de No-Hitter. Met lopers op het tweede en derde honk kreeg Jakub Malik opzettelijk vier wijd en werd Rik Geestman ingebracht als vervanger voor Van Heijst. Maar toen scoorde Pioniers het eerste punt toen pinch-hitter Jeffrey de Vrieze's grounder naar derde honkman Vince Rooi eindigde in een foute aangooi richting thuis. Na een foul-out raakte Geestman Jefferson Muzo met een worp en dat leverde een nieuw punt op. In de negende inning scoorde Pioniers nog twee runs op Geestman. Norbert Lokhorst en Dè Flanegin (met één uit) sloegen toen een honkslag en beiden scoorden op een 2-out double van Jakub Malik om de stand op 4-0 te brengen. Amsterdam kreeg nog een loper op het honk in zowel de achtste als de negende inning op closer Dave Draijer, maar wist niet te scoren.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


DOOR Neptunus vs. Mr. Cocker HCAW, 8-1
ROTTERDAM - DOOR Neptunus versloeg Mr. Cocker HCAW met 8-1 om de zesde winst op rij te registreren en de ongeslagen koploper te blijven. Neptunus kwam tot 12 honkslagen op drie werpers, waaronder infielder Laurens Dammers, die de laatste twee innings gooide voor HCAW. Neptunus-starter Dushan Ruzic gooide zes innings, kwam tot vijf strikeouts en kreeg drie hits tegen om zijn tweede wedstrijd van het seizoen te winnen.

HCAW kwam dicht bij een punt in de eerste inning. Adrian Anthony kreeg vier wijd en Michael Pluijmers sloeg een honkslag, waarna de twee opschoven na een opofferingsstootslag van Bart Sabel, maar de twee bleven achter in scoringspositie. Hetzelfde gebeurde in de eerste Neptunus-beurt. HCAW-starter Kevin Roovers raakte lead-off hitter Eugène Kingsale met een worp en gooide toen vier wijd op Benjamin Dille. De laatste werd vervolgens uitgegeven toen hij werd geraakt door de geslagen bal van Dwayne Kemp, die hiermee een honkslag op zijn naam kreeg. Hierna schoven Kingsale en Kemp op na een double-steal, maar ook zij bleven achter.

Neptunus opende vervolgens de score in de derde inning. Met één uit kreeg Benjamin Dille opnieuw vier wijd en scoorde op een 2-out triple van Danny Rombley, die later zelf scoorde na een honkslag van Marvin Bleij. Het derde punt werd toegevoegd in de vierde slagbeurt toen rookie Mourik Huijser vier wijd kreeg, opschoof na een honkslag van Shaldimar Daantji, het derde honk stal en scoorde na een grounder van Kingsale. Neptunus brak het duel vervolgens open via een rally van vier runs in de zesde inning, allen met twee uit toen er vijf opeenvolgende honkslagen werden geslagen. Met twee uit kreeg Shaldimar Daantji vier wijd en sloeg Eugène Kingsale een honkslag. Benjamin Dille sloeg daarna een 2-run double, gevolgd door RBI-singles van Dwayne Kemp en Danny Rombley. Jeffrey Arends tekende hierna voor de vijfde honkslag op rij en de honken kwamen vol te staan toen Marvin Bleij vier wijd kreeg, maar een pop-fly sloot de slagbeurt af. Neptunus bracht de stand op 8-0 in de zevende inning op back-to-back doubles van Shaldimar Daantji en Eldrion Regina. Neptunus verzuimde daarna een verschil van 10 punten te bereiken toen het drie lopers achterliet in de achtste inning.

In de negende inning verloor Neptunus de shutout toen HCAW het enige punt scoorde op Richard Orman, die net het werpen had overgenomen. Met één uit gooide de ervaren linkshander vier wijd op Laurens Dammers, waarna Bart Gabriëls het eerste honk kreeg na hinderen-catcher. Een force play-grounder leverde daarna de tweede nul op, maar een honkslag van Joep van Els resulteerde toen in HCAW's enige punt.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


ADO vs. Almere Magpies, 3-2
DEN HAAG - ADO nam een 1-0 voorsprong in de zevende inning vs. Almere Magpies, maar stond met 2-1 achter toen de 2e9 begon. ADO wist zich weer te herstellen en scoorde tweemaal om met 3-2 te winnen en de eerste zege van het seizoen te registeren, na te zijn begonnen met vier opeenvolgende nederlagen.

In de eerste zes inning waren de honklopers schaars, want Almere bereikte slechts tweemaal het honk, terwijl ADO driemaal op het honk kwam. Wesley Bernardus begon het duel voor Almere met een honkslag, maar daarna sloeg volgende slagman Sytse Visbeen in een dubbelspel. Vanaf dat moment schakelde ADO-starter Ludwin Obispo elf slagmensen op rij uit, voordat Mitch Graham de vijfde inning begon met een driehonkslag. Echter, ook hij werd uitgeschakeld, want (na een strikeout) hierna sloeg Juriën Overman in een dubbelspel. Voor ADO werd Anthony Vrolijk geraakt door een worp van Justin Prinstein om de eerste inning mee te beginnen, maar hij bleef op het tweede honk achter. Prinstein schakelde acht slagmensen op rij uit, voordat Vrolijk het honk bereikte na een fout met twee uit in de derde slagbeurt. Berti Richardson opende de vierde met een stootslag-honkslag, maar daarna sloeg Matt Ryan in een dubbelspel.

In de zevende inning begon Wesley Bernardus met een tweehonkslag en schoof op na een opofferingsstootlslag van Sytse Visbeen. Maar hierna werd Bernardus uitgeschakeld na een grounder van Joey Berkenbosch. Een honkslag van Mitch Graham zorgde daarna nog voor lopers op het eerste en derde honk, maar een grounder sloot de slagbeurt af.

In de 2e7 nam ADO een 1-0 voorsprong. Met één uit kreeg Matt Ryan vier wijd en schoof op na een wilde worp, waarna hij scoorde toen Koen Meershoek volgde met een tweehonkslag. Hierna nam Joep de Wit het werpen van Justin Prinstein over en maakte een einde aan de inning.

Almere bracht de score in balans in de achtste. Ludwin Obispo gooide vier wijd op lead-off hitter Juriën Overman, die daarna het tweede honk stal en opschoof na een OSS van Sergio Paulina. Een honkslag van pinch-hitter Giovanni Samboe stelde Overman even later in staat de gelijkmaker te scoren.

In de 2e8 strandde ADO twee lopers en zag Almere een 2-1 voorsprong nemen in de negende slagbeurt. Met één uit kreeg Ludwin Obispo een honkslag tegen van Joey Berkenbosch. Hierna werd Obispo afgelost door Martijn Riphagen, die begon met drie slag, maar ook Berkenbosch het tweede en derde honk zag stelen, waarna hij voor volle honken zorgde via vier wijd voor Churandy la Cruz en Juriën Overman. Tjibbe van Dijk werd ingebracht als reliever voor Riphagen en kreeg een grounder tegen van Sergio Paulina, die eindigde in een foute aangooi, het leidende punt en de derde nul, maar Almere had een 2-1 voorsprong genomen.

In de 2e9 nam Dennis Burgersdijk het werpen over voor Almere, maar werd hun derde werper in vijf wedstrijden, die een Blown Save op zijn naam kreeg. Burgersdijk, de geplande startende werper voor aanstaande zondag, kreeg een lead-off single tegen van Matt Ryan, die daarna werd vervangen door pinch-runner Gregory Hassell, die vervolgens het tweede honk stal en opschoof na een wilde worp. Nadat volgende slagman Koen Meershoek het honk bereikte na een foute aangooi bracht Michel Korzeniewski met een honkslag het gelijkmakende punt binnen. Een fout op een hiernavolgende grounder van Boudewijn van Elswijk stelde Meershoek daarna in staat het winnende punt te scoren.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.