Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 juni 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Record voor Neptunus; nieuwe in zicht; Records voor Rijst!
English
ALMERE - Landskampioen DOOR Neptunus realiseerde dinsdagavond een nieuw seizoensrecord, maar evenaarde daarmee ook een ander record en heeft uitzicht op het 'overall consecutive win-record', maar ook de langste ongeslagen streak.

Dinsdagavond won Neptunus het inhaalduel tegen Almere Magpies met 6-1 en boekte daarmee de 19e overwinning op rij, waarmee de ploeg voor een nieuw seizoensrecord zorgde. In 1989 zorgde Neptunus zelf ook voor het oorspronkelijke record door 18 keer op rij te winnen. Dat record werd geëvenaard door ADO in 2000 en door Mr. Cocker HCAW, dat het seizoen 2004 afsloot met 18 overwinningen op rij. Op 10 april 2005 opende HCAW het nieuwe seizoen echter ook met een overwinning, waardoor het de eerste ploeg werd met 19 overwinningen op rij op het hoogste niveau, hoewel dat werd gerealiseerd over twee seizoenen.

Dat betekent dat Neptunus nu weliswaar een nieuw seizoensrecord heeft gerealiseerd met 19 opeenvolgende overwinningen, maar dat men de 'overall winst-streak' nog moet delen met HCAW, die dat bereikte in de seizoenen 2004-2005. Dus wanneer Neptunus vrijdagavond weer wint wordt dat de 20e zege en dan heeft de ploeg dus ook de 'overall consecutive wins' in handen. Hiermee komt er ook nog een ander record in zicht, namelijk de langste ongeslagen streak, in 1988 gerealiseerd door Haarlem Nicols, dat in 25 opeenvolgende wedstrijden ongeslagen bleef, waaronder een gelijkspel.

Neptunus brak dinsdagavond een puntloze gelijke stand met twee runs in de vierde inning, dankzij vier wijd met volle honken voor Raily Legito en Danny Rombley. Almere reageerde met een punt in de vierde toen Giovanni Samboe een tweehonkslag sloeg en scoorde op een opofferingsslag van Ferd van Stekelenburg.

Neptunus nam meer afstand door driemaal te scoren in de zevende slagbeurt. Jeroen Sluijter en Mourik Huijser zorgden toen met honkslagen voor de eerste twee punten, waarna een force play-grounder van Dwayne Kemp voor het volgende punt zorgde. Neptunus voegde het zesde punt toe in de achtste inning toen Rombley scoorde na een fout.

Records voor Rijst


...René Rijst...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
In de negende inning maakte veteraan-werper René Rijst zijn comeback op de heuvel voor Almere. Hiermee speelde hij in zijn recordzettende 28ste seizoen in de Hoofdklasse! Hij was zelf al recordhouder met 27. Rijst, die in oktober 46 jaar werd, zag eerste slagman Mourik Huijser een groundout slaan en schakelde vervolgens Dwayne Kemp met drie slag uit. Hierna sloegen Benjamin Dille en Raily Legito een honkslag, maar sloot Rijst de inning af toen Danny Rombley een grounder sloeg.

Met zijn optreden in het duel van vanavond evenaarde Rijst, die debuteerde in 1980, ook nog een ander record, want hij heeft nu in vier decennia in de Hoofdklasse gespeeld. Hij evenaarde het record uit 1970 van Han Urbanus, die in de hoogste afdeling speelde van 1947-1970.

Hoewel hij 46 is werd Rijst niet de oudste werper in de Hoofdklasse. In 1992 gooide voormalig Major League-werper Stan Bahnsen voor Haarlem Nicols als 47-jarige. Uiteraard kan Rijst dat record volgend jaar evenaren...

Met zijn 46 jaar is Rijst echter niet de oudste werper in de Hoofdklasse. Dat record staat nog op naam van voormalig Major League-werper Stan Bahnsen, die in 1992 als 47-jarige gooide voor Haarlem Nicols.

Het record voor de oudste speler in de Hoofdklasse is in handen van Fausto Álvarez Rizo, die 48 jaar was toen hij vorig jaar uitkwam voor L&D Amsterdam Pirates. Dit jaar komt Álvarez uit voor UVV in de Overgangsklasse.

(22 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.