Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 september 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Greg Halman opgeroepen naar Major League!
English
SEATTLE, Washington (USA) - Greg Halman is woensdag opgeroepen door de Seattle Mariners en zal het seizoen 2010 afsluiten op het roster van de Major League-ploeg. Halman werd opgeroepen met Tacoma-teamgenoten Anthony Varvaro, Mike Carp en Matt Mangini. Het kwartet moest zich in de loop van woensdag melden in Toronto, waar de Mariners twee wedstrijden op het schema hebben staan tegen de Toronto Blue Jays op woensdag en donderdag. De vier zijn allen inzetbaar voor het duel van woensdagavond. Vanuit Toronto volgt een reis naar Florida voor een 3-game series vs. de Tampa Bay Rays, gevolgd door een 3-game series vs. de Texas Rangers. De Mariners reizen daarna huiswaarts en sluiten het seizoen af met een 4-game series tegen de Oakland A's.


...Greg Halman in Major League...
(© Foto: Henk Seppen)
De 23-jarige Halman sloot het Triple-A seizoen bij de Tacoma Rainiers afgelopen dinsdag met de 'overall' Triple-A National Championship Game in Oklahoma City vs. de Columbus Clippers. In dat duel sloeg Halman 2-uit-4, maar zijn ploeg verloor het duel met 12-6.

Dit jaar speelde Halman het gehele seizoen op Triple-A niveau. In 112 wedstrijden sloeg de outfielder 103-uit 424 en sloot af met een .243 slaggemiddelde. 21 van zijn 103 honkslagen waren 'doubles', vier kregen het predikaat driehonkslagen 33 waren goed voor een homerun. Met het laatste voerde hij zijn ploeg aan en was het aantal goed voor een tweede plek in Pacific Coast League. Halman scoorde 82 punten en had 80 binnengeslagen punten, maar kreeg ook 169 keer drie slag.

Greg Halman tekende een profcontract op 26 juni 2004 en speelde later dat jaar in de Arizona Instructional League. Hij maakte zijn professionele debuut in 2005 toen hij uitkwam voor het Rookie League-team van de Mariners in de Arizona League. Na afloop van dat seizoen speelde hij opnieuw in de Arizona Instructional League. In 2006 promoveerde hij naar Single-A (Short Season) en speelde voor de Everett Aqua Sox, maar miste ook een deel van het seizoen vanwege een gebroken rechterhand. 2007 was weer een jaar van promotie. De rechtshandige slagman begon het seizoen bij de Aqua Sox, maar promoveerde na 62 wedstrijden naar de Wisconsin Timber Rattlers, dat speelt in de Single-A (Full Season), waar hij werd gekozen in het Northwest League All Star Team.

In 2008 speelde Halman ook voor twee verschillende teams. Hij begon het seizoen bij de High Desert Mavericks in Single-A (Advanced), waarna hij het seizoen afsloot bij de West Tenn Diamond Jaxx in Double-A. In totaal sloeg hij dit seizone 29 homeruns en werd uitgeroepen tot Seattle Mariners Minor League Player of the Year. Na afloop van het seizoen kwam hij nog uit in de Arizona Fall League.

Vorig jaar speelde Halman drie wedstrijden in het Rookie League-team, maar speelde het gehele seizoen voor de West Tenn Diamond Jaxx in Double-A waar hij werd gekozen om deel te nemen aan de Southern League All Star Game. Daar sloeg hij .210 met 25 homeruns en 72 RBI's en dat leidde tot promotie naar Triple-A voor dit seizoen.

In zes Minor League-seizoenen speelde Halman in 532 wedstrijden, waarin hij 495 honkslagen sloeg, waarvan 115 homeruns. Halman scoorde 341 runs en heeft 315 binnengeslagen punten.

Voordat hij prof werd maakte Halman zijn debuut in de Nederlandse Hoofdklasse in 2003 als speler van het Haarlemse Kinheim. In zijn rookie-seizoen sloeg hij .248 met 31 hits, 9 homeruns, 12 runs en 19 RBI's. Het volgende jaar sloeg Halman .358 met 54 hits, 4 homeruns, 28 gescoorde punten en 41 binnengeslagen punten. Met zijn slaggemiddelde, hits, homeruns en RBI's voerde hij zijn ploeg aan, terwijl het aantal binnengeslagen punten het hoogste was in de Hoofdklasse. Tijdens zijn profjaren bleef Halman op de ledenlijst staan van Kinheim, met uitzondering van 2007 toen hij officiŽel lid was van ADO. Hierdoor bleef hij speelgerechtigd voor zijn ploeg na het afsluiten van zijn profseizoen, zoals in 2008 toen hij in vier wedstrijden speelde voor Kinheim, 4-uit-11 sloeg met drie doubles, tweemaal scoorde en twee RBI's had. Hij nam hierna ook deel aan de Play-Offs en sloeg 3-uit-10, waaronder een 3-run homerun.

Op 4 september 2007 debuteerde Halman in het Nederlands Honkbal Team tijdens een oefenduel tegen Spanje voorafgaande aan het Europees Kampioenschap/Olympisch Kwalificatie Toernooi in Barcelona, waar hij in zes wedstrijden speelde. Later dat jaar nam hij met Oranje ook deel aan het Wereldkampioenschap in Taiwan. Vanwege zijn profverplichtingen (hij speelde in de Arizona Fall League) was Halman niet beschikbaar voor de Olympische Spelen van 2008 in Peking (China) en het Wereldkampioenschap van vorig jaar in Europa. Echter, in maart 2009 nam hij met de nationale ploeg wel deel aan de World Baseball Classic. In totaal kwam Halman uit in 22 interlandwedstrijden voor Nederland.

De Seattle Mariners staan momenteel op de vierde en laatste plaats in de American League West Division met een 'record' van 57-93 en zijn inmiddels uitgeschakeld voor de titel. De ploeg staat ruim achter op koploper Texas Rangers.

(22 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.