Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Texas Rangers voor het eerst naar de World Series!
English
ARLINGTON, Texas (USA) - De Texas Rangers versloegen de New York Yankees met 6-1 in Game 6 om de best-of-seven American League Championship Series met 4-2 te winnen en zich voor het eerst in de clubgeschiedenis te plaatsen voor de World Series. Hierdoor was de onttroning van de Yankees als regerend kampioen een feit. De Rangers openen de World Series aanstaande woensdag in het stadion van de National League-kampioen.

Een paar minuten voor de start van de wedstrijd begon het even hevig te regenen en later in de eerste paar innings was er meer regen, maar de wedstrijd begon uiteindelijk bijna op tijd en kon uiteindelijk probleemloos worden gespeeld.

De Yankees kwamen als eerste op de honken, maar de Rangers waren de eerste die scoorden. In de openingsslagbeurt kreeg Curtis Granderson vier wijd met één uit van starter Colby Lewis, maar ging daarna uit bij stelen met twee uit. In de 2e1 kreeg Yankees-starter Phil Hughes een lead-off double tegen van Elvis Andrus, die daarna het derde honk bereikte op een one-out single van Josh Hamilton en scoorde op een grounder van Vladimir Guerrero.

Lewis zorgde voor drie nullen in de tweede en derde ining, terwijl Hughes hetzelfde deed in de tweede, maar toen vier wijd gooide op openingsslagman Mitch Moreland in de derde. Met twee uit werd besloten opzettelijk vier wijd te gooien op Josh Hamilton, maar toen gooide Hughes een wilde worp met zijn eerste pitch, waardoor Moreland het derde honk kon bereiken. De 'intentional' werd hierna afgemaakt en vervolgens kwam de inning ten einde toen Vladimir Guerrero werd uitgevangen.

De Yankees kwamen langszij in de vijfde inning. Alex Rodriguez opende met een tweehonkslag en schoof op toen Lance Berkman werd uitgevangen, waarna hij scoorde na een wilde worp. Met twee uit sloeg ook Jorge Posada nog een tweehonkslag, maar die strandde toen Marcus Thames drie slag kreeg.

De Rangers braken het duel daarna open in de tweede helft van de vijfde inning door viermaal te scoren met twee uit. Mitch Moreland begon met een honkslag, maar daarna volgden twee grounder, waardoor de loper het derde honk bereikte. Hierna kreeg Josh Hamilton wederom opzettelijk vier wijd, maar dit keer werkte dat niet. Vladimir Guerrero, die nog geen 'big hit' had geslagen, dreunde de bal het midveld in voor een 2-run double en zette Texas weer op voorsprong, 3-1. Hierna werd Phil Hughes afgelost door David Robertson, maar toen sloeg Nelson Cruz een 2-run homerun om de stand op 5-1 te brengen. Er volgde nog een tweehonkslag van Ian Kinsler, maar een groundout sloot de inning toen af.

De Yankees gingen 1-2-3 uit in de zesde en dat gebeurde ook met de Rangers in hun zesde door nieuwe werper Kerry Wood.

In de zevende inning sloeg Lance Berkman een driehonkslag met twee uit, maar hij bleef achter op het derde honk. In de 2e7 voegden de Rangers weer een punt toe. Michael Young opende met een tweehonkslag, waarna Josh Hamilton voor de derde keer opzettelijk vier wijd kreeg. De lopers schoven daarna op na een groundout van Vladimir Guerrero, waarna ook Nelson Cruz opzettelijk vier wijd kreeg om de honken weer vol te zetten. Maar nu volgde er een opofferingsslag van Ian Kinsler die de voorsprong opvoerde naar 6-1.

In de eerste helft van de achtste inning gooide Colby Lewis (die in het reguliere seizoen 12-13 was en vorig jaar in Japan speelde) drie slag op Jorge Posada en Marcus Thames, volgde met vier wijd op Brett Gardner, maar sloot toen af met drie slag voor Derek Jeter.

In de eerste helft van de negende inning nam closer Neftali Feliz de pitching over van Colby Lewis. De 22-jarige rechtshander begon met drie slag op Curtis Granderson, waarna Robinson Cano een grounder sloeg. Daarna kwam het ultieme moment in de wedstrijd toen Felix de wedstrijd afsloot met drie slag voor oud-Ranger Alex Rodriguez (called). De Rangers gaan voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de World Series!

Na de feestvieringen werd de Championship Trophy uitgereikt aan Team President Nolan Ryan, die hij kreeg uit handen van Jackie Autry, Ere-Voorzitter van de American League en weduwe van acteur/zanger Gene Autry, die de eigenaar was van de California Angels toen Nolan Ryan daar één van de werper was voordat hij naar Texas kwam. Hierna overhandigde Mrs. Autry de ALCS MVP Trophy aan Josh Hamilton.

(22 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.