Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Giants onttronen Phils en gaan naar World Series!
English
PHILADELPHIA, Pennsylvania (USA) - De San Francisco Giants zijn de kampioen van de National League na een 3-2 overwinning zaterdagavond in Game 6 vs. de Philadelphia Phillies, waardoor de National League Championship Series met 4-2 werd gewonnen en dat betekende dus plaatsing voor de World Series. In weer een enerverende en spannende 'one-run game' schakelden de Giants de NL-kampioen van vorig jaar uit en openen de World Series aanstaande woensdag op eigen veld vs. de Texas Rangers.

Roy Oswalt, de starter en winnaar in Game 2 en closer en verliezer in Game 4, startte vanavond voor de Phillies en kreeg een lead-off single tegen van Andres Torres in de eerste inning. Maar hierna gooide hij twee strikeouts en sloot af met een vangbal.

In de tweede helft van de eerste inning sloegen de Phillies als eerste toe en scoorde tweemaal op starter Jonathan Sanchez. Met één uit kreeg Placido polanco vier wijd en schoof op na een wilde worp, waarna hij scoorde toen Chase Utley volgde met een tweehonkslag. Hierna sloeg ook Ryan Howard een honkslag en bracht Utley naar het derde honk, waarna die scoorde via een opofferingsslag van Jayson Werth in diep linksveld. Er volgde nog een honkslag van Shane Victorino, maar daarna kwam de inning ten einde toen Raul Ibanez een pop-fly sloeg.

In de tweede inning kregen de Giants twee lopers, maar die scoorden niet. Pat Burrell begon met een infield-hit, maar ging uit toen Cody Ross in een dubbelspel sloeg. Vervolgens sloeg ook Juan Uribe een honkslag, maar die bleef achter. In de 2e2 gingen drie Phillies op rij uit.

Daarna volgde een wilde derde inning met allerlei actie. Jonathan Sanchez begon met een honkslag voor de Giants. Daarna sloeg Andres Torres de bal diep het midveld in waar Shane Victorino de bal aanvankelijk ving vlak voor de omheining maar er geen controle over kon krijgen. Sanchez was halverwege en wachtte af of de bal wel of niet werd gevangen en schoof toen op, terwijl Torres al op weg was naar het tweede honk denkende dat het minimaal een tweehonkslag zou zijn, maar moest terugkeren, omdat Sanchez daar stond en was maar net op tijd terug bij het eerste honk, waardoor hij genoegen moest nemen met een hele lange honkslag. De twee lopers schoven daarna op na een opofferingsstootslag van Freddy Sanchez. Hierna sloeg Aubrey Huff een honkslag in het midveld, waardoor Sanchez scoorde, maar Torres werd ook doorgestuurd en die ging op de plaat uit na een aangooi voor Victorino. Op de aangooi naar thuis schoof Huff op naar het tweede honk. Een grounder naar derde honkman Placido Polanco van Buster Posey eindigde vervolgens in een foute aangooi, want de bal werd op Posey's rug gegooid en dat stelde Huff in de gelegenheid de gelijkmaker te scoren. Een vangbal sloot de slagbeurt af.

In de 2e3 gooide Jonathan Sanchez vier wijd op lead-off hitter Placido Polanco, waarna hij volgende slagman Chase Utley op zijn rug raakte. Utley pakte de bal op en gooide die terug naar de heuvel en dat leidde tot een verbale reactie van Sanchez en dat leidde weer tot het leeglopen van de dug-outs, omdat Sanchez en Utley een woordenwisseling begonnen. Nadat de spelers weer waren teruggekeerd in de dug-out en niemand was weggestuurd haalde Giants-Manager Bruce Bochy van de heuvel en bracht Jeremy Affeldt in. Met lopers op het eerste en tweede honk en nul uit deed Affeldt het prima, want hij gooide drie slag op Ryan Howard, zag Jayson Werth worden uitgevangen en sloot af toen Shane Victorino een grounder sloeg.

Nadat beide kanten op rij waren uitgegaan in de vierde kregen de Giants twee honklopers in de eerste helft van de vijfde inning. Pinch-hitter Mike Fontenot (die sloeg voor Affeldt) opende met een honkslag, waarna Freddy Sanchez een honkslag sloeg met één uit. De twee bleven achter, want hierna volgden een pop-up en strikeout. In de tweede helft van de vijfde nam Madison Bumgarner (die de starter was in Game 4) het werpen over van Affeldt en kreeg een lead-off single tegen van Jimmy Rollins. Twee nullen volgden, maar toen sloeg Ryan Howard een tweehonkslag. De honken werden toen volgezet via opzettelijk vier wijd voor Jayson Werth om een gedwongen loop te creëren. Een gedwongen nul volgde niet, maar slagman Shane Victorino sloeg de bal wel terug naar Bumgarner, die de slagbeurt toen afsloot door hem op het eerste honk uit te gooien.

In de zesde Giants-slagbeurt sloeg Cody Ross een tweehonkslag met één uit, waarna Juan Uribe werd geraakt door een worp, maar toen sloeg Edgar Renteria in een dubbelspel, dat begon met een fraai actie van tweede honkman Chase Utley. In de Phillies-zesde opende Raul Ibanez met een tweehonkslag en schoof op naar het derde honk na een opofferingsstootslag, maar hij bleef achter, want een strikeout en vangbal volgden.

En zo kwam de wedstrijd in de zevende inning, nog altijd met de gelijke stand van 2-2.
In de eerste helft van de slagbeurt werd Ryan Madson de nieuwe werper voor de Phillies en begon met twee strikeouts, waarna Freddy Sanchez een tweehonkslag sloeg en Aubrey Huff opzettelijk vier wijd kreeg, maar vervolgens kregen de Phillies hun gedwongen nul op een grounder van Buster Posey. In de tweede helft van de slagbeurt was er ook een nieuwe werper voor de Giants, want Javier Lopez nam het over en zorgde voor drie nullen.

In de eerste helft van de achtste inning namen de Giants een 3-2 voorsprong toen Juan Uribe homerde met twee uit op Madson.

Tim Lincecum, die afgelopen donderdag Game 5 startte, nam de pitching in de 2e8 over en gooide op slechts één dag rust. Hij begon met drie slag voor Jayson Werth, maar kreeg toen honkslagen tegen van Shane Victorino en Raul Ibanez. Dat was alles voor Lincecum, die hierna werd vervangen door closer Brian Wilson. Maar er werden geen punten gescoord, want volgende slagman Carlos Ruiz zorgde met een line drive naar eerste honkman Aubrey Huff voor een dubbelspel.

In de eerste helft van de negende werd Brad Lidge de nieuwe Phillie-pitcher. Na drie slag voor de openingsslagman kreeg hij back-to-back singles tegen van Andres Torres (stootslag) en Freddy Sanchez. Lidge gooide toen drie slag op Aubrey Huff. Hierna, met lopers op het eerste en tweede honk gooide Lidge opzettelijk vier wijd op Buster Posey. Niet alleen om een gedwongen loop te creëren, maar ook om te kunnen gooien op werper Brian Wilson, die de volgende slagman was. Er zou geen pinch-hitter worden ingezet, want Wilson was de closer voor de Giants en zou ook de negende inning gooien. Het werkte, want de inning kwam ten einde toen Wilson een grounder sloeg en er drie lopers achterbleven.

In de 1e9 gooide Wilson vier wijd op Jimmy Rollins met één uit. Hierna maakte derde honkman Juan Uribe een fraaie play op een grounder van Placido Polanco en schakelde Rollins gedwongen uit op het tweede honk, maar daarna kreeg Chase Utley vier wijd en kwam er een tweede loper op het honk. De Phillies brachten pinch-runner Wilson Valdez in voor Polanco en dat zette de confrontatie op tussen Wilson en powerhitter Ryan Howard, die in deze reeks geen RBI's had. Wilson won het, want Howard kreeg een gecallde drie slag en dat betekende het einde van de wedstrijd.

De Giants staan voor het eerst sinds 2002 weer in de World Series.

Het betekende ook dat er weer een kampioen was onttroond. Onttroonden de Texas Rangers World Series en American League-kampioen New York Yankees, de Giants onttroonden National League-kampioen Phillies en dat betekende dus ook dat het seizoen voor de twee finalisten van vorig jaar nu ten einde is!

(23 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.