Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 april 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Weer comeback-zege voor Almere
English
HAARLEM / AMSTERDAM / ROTTERDAM / DEN HAAG - De vier ploegen die zondag in de Hoofdklasse de wedstrijden in winst omzetten stonden allen aanvankelijk achter, voordat ze de wedstrijden in eigen voordeel omdraaiden. Na zaterdagavond in de 10e inning te hebben gewonnen won Almere Magpies zondag ook het volgende duel in 10 innings en versloeg ADO met 4-3 na een 2-0 achterstand in de negende inning. Corendon Kinheim stond eveneens achter, voordat het de wedstrijd omdraaide en het winnende punt scoorde in de negende inning. L&D Amsterdam Pirates maakte een einde aan een 3-game losing streak door met 3-2 te winnen vs. Konica Minolta Pioniers. DOOR Neptunus stond in de derde inning met 7-4 achter, nadat Mr. Cocker HCAW tot een rally van vijf runs kwam in de derde slagbeurt met als hoogtepunten een 2-run double van Adrian Anthony en een RBI-triple van Bart Sabel.

Stand & Programma


Corendon Kinheim vs. Sparta-Feyenoord, 2-1
HAARLEM - Corendon Kinheim stond achter, voordat het de wedstrijd omdraaide en het winnende punt scoorde in de negende inning. Met een 1-0 achterstand kwam Kinheim langszij in de zesde inning na een geraakt werper met volle honken en besliste vervolgens het duel in de negende toen René Cremer een walk-off game-winning single sloeg en Kinheim een 2-1 overwinning bezorgde.

Sparta-Feyenoord opende de score in de tweede inning. Ramiro Balentina begon de slagbeurt met een stootslag-honkslag, schoof op na een grounder van Imco Rudolph en een honkslag van Shurendell Borgschot, waarna hij scoorde na een force play-grounder van Calvin Martinus. Hierna kreeg Kinheim-starter Patrick Beljaards, die zijn eerste start van het seizoen maakte, een nieuwe laed-off single tegen in de vierde inning toen Percy Isenia raak sloeg, maar toen kreeg hij later in de slagbeurt de steun van een dubbelspel. Na een 2-out single van Borschot in de zevende werd Beljaards opgevolgd door Nick Stuifbergen, die zijn eerste optreden van het seizoen had. In het restant van het duel kreeg Stuifbergen nog slechts twee honkslagen tegen van Sparta-Feyenoord. Voor Stuifbergen was dit zijn eerste optreden in een Kinheim-uniform sinds 2002, nadat hij een jaar eerder bij de Haarlemmers in de Hoofdklasse debuteerde. Hierna kwam de rechtshander uit voor Amsterdam Pirates (2003-2004; 2007-2009) en HCAW (2005-2006).

Sparta-Feyenoord-starter Tim Roodenburg schakelde de eerste acht slagmensen die hij zag uit, voordat hij een honkslag moest toestaan aan Remco Draijer, die vervolgens uitging bij een steelpoging. Na de honken vol te hebben achtergelaten in de vierde inning kwam Kinheim langszij in de zesde inning. Met twee uit sloeg Jason Halman een tweehonkslag en kreeg Bryan Engelhardt opzettelijk vier wijd. Nadat de twee waren opgeschoven na een wilde worp kreeg ook volgende slagman Tjerk Smeets opzettelijk vier wijd. Maar de strategie voor een gedwongen nul werkte niet, want Roodenburg raakt volgende slagman Rafael Jozefa met een worp en was daardoor zelf verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

In de zevende inning nam Berry van Donselaar het werpen over en kwam in de negende slagbeurt in de problemen. Met één uit kreeg hij een honkslag tegen van Rodney Michel, die vorig jaar nog voor Sparta-Feyenoord uitkwam. Hierna was iedereen safe na een opofferingsstootslag van Björn Henrichs en kwamen de honken vol toen Remco Draijer volgde met een honkslag. René Cremer sloeg vervolgens ook een honkslag om het duel af te sluiten en Kinheim een 2-1 overwinning te bezorgen.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


Amsterdam Pirates vs. Konica Minolta Pioniers, 3-2
AMSTERDAM - L&D Amsterdam Pirates maakte een einde aan een 3-game losing streak door met 3-2 te winnen vs. Konica Minolta Pioniers. Met een 1-0 achterstand zorgde Amsterdam voor een gelijke stand in de vierde toen Kenny Berkenbosch een driehonkslag sloeg en scoorde na schijn, waarna twee fouten in de zesde resulteerden in twee runs en een 3-1 voorsprong. Pioniers scoorde nog een punt in de negende.


...Rob Cordemans werd de...
...Man of the Match...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
Pioniers scoorde het eerste punt in de tweede inning op starter Ben Grover. Met één uit en Mervin Gario (velderskeus) op het eerste honk sloeg Jakub Malik een honkslag, gevolgd door een honkslag van Linoy Croes, die Pioniers een 1-0 voorsprong opleverde. In de derde inning sloegen Zaïr Koeiman en Roeland Henrique Jr. een honkslag voor Amsterdam, maar beiden bleven achter. Pirates bracht de stand daarna in evenwicht in de vierde slagbeurt toen Kenny Berkenbosch opende met een driehonkslag en het thuishonk kreeg toegewezen na schijn van startende werper Shane Gnade. Later in deze slagbeurt, met twee uit, bereikten nog twee slagmensen het honk, maar toen maakte een strikeout een einde aan de inning. In de vijfde was er wederom schijn, dit keer van Amsterdam-starter Ben Grover. Met één uit kreeg Shurty Tremus vier wijd en sloeg Jefferson Muzo een honkslag, waarna beiden opschoven na de schijn van Grover, die vervolgens Michael Duursma met een worp raakte en voor volle honken zorgde. Maar een dubbelspel op een grounder van Norbert Lokhorst maakte een einde aan de slagbeurt.

In de zesde inning nam Rob Cordemans de pitching over bij Pirates. De veteraan schakelde de eerste zes slagmensen op rij uit en kreeg toen een lead-off double tegen van Jefferson Muzo, die vervolgens op het derde honk uitging toen hij er een driehonkslag van probeerde te maken. Cordemans schakelde hierna ook de volgende twee slagmensen uit zou zijn eerste wedstrijd als Piraat gaan winnen. In de 2e6 scoorde Amsterdam tweemlaa om een 3-1 voorspong te nemen op reliever Nelson Miguel Santander olajo. De Venezolaan gooide vier wijd op openingshitter Sidney de Jong en kreeg een honkslag tegen van Bas de Jong, waardoor er lopers op het eerste en derde honk kwamen. Hierna leidde een simpele grounder tot twee fouten, een rundown en twee runs. Vince Rooi's grounder werd verkeerd verwerkt door korte stop Shurty Tremus, waardoor de voorste loper kon scoren. Bas de Jong schoof op naar het tweede honk, maar kon doorgaan naar het derde honk toen ook linksvelder Jefferson Muzo in de fout ging. Intussen probeerde Rooi op te schuiven naar het tweede honk na de outfield-fout, maar kwam in een rundown en werd uitgeschakeld. Terwijl de rundown bezig was wist De Jong ook te scoren en zette Amsterdam op 3-1.

In de negende inning verving closer Pim Walsma Cordemans en kreeg en het tweede Pionier-punt tegen. Hij raakte lead-off hitter Mark Duursma en gooide daarna vier wijd op Dè Flanegin. Duursma schoof vervolgens op toen Mervin Gario werd uitgevangen en scoorde op een opofferingsslag van Jakub Malik, maar daarna maakte een nieuwe vangbal een einde aan de wedstrijd.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


...Bas de Jong scoort in de zesde inning; Catcher Mark Duursma...
...heeft geen kans; Umpire Henri van Heijningen bekijkt de situatie...
(© Foto: www.reni-foto.nl)


DOOR Neptunus vs. Mr. Cocker HCAW, 13-7
ROTTERDAM - DOOR Neptunus stond in de derde inning met 7-4 achter, nadat Mr. Cocker HCAW tot een rally van vijf runs kwam in de derde slagbeurt met als hoogtepunten een 2-run double van Adrian Anthony en een RBI-triple van Bart Sabel. Neptunus reageerde met een 6-run rally in de eigen derde slagbeurt, eveneens met een tweehonkslag en driehonkslag als hoogtepunten. Jeffrey Arends sloeg een 2-run double en Martijn Meeuwis een RBI-triple. Met een 11-7 voorsprong voegde Neptunus twee runs toe in de zevende toen Eugène Kingsale een 2-run homerun sloeg.

Een 2-run double van Raily Legito bezorgde Neptunus een snelle 2-0 voorsprong in de eerste inning, maar HCAW kwam langszij in de tweede slagbeurt. Met één uit kreeg Neptunus-starter Kevin Heijstek een tweehonkslag tegen van Bart Gabriëls en een honkslag van Adrian Anthony, waarna de honken vol kwamen via vier wijd voor Bart Sabel. Een fout van Legito op een mogelijk double play-grounder van Sebastiaan Olgers leverde HCAW twee runs en een gelijke stand op. Maar Neptunus hernam de leiding onmiddellijk weer in de tweede helft van de tweede inning. HCAW-starter Joey Eijpe kreeg back-to-back doubles tegen van Eldrion Regina en Martijn Meeuwis, waardoor het 3-2 werd, gevolgd door een RBI-single met twee uit van Eugène Kingsale.

De derde inning was bijzonder productief voor beide ploegen, want totaal werden er elf punten gescoord. Met een 4-2 achterstand kwam HCAW tot een rally van vijf punten. Met één uit sloegen Mitchel Koot en Randy Daal een honkslag. Een honkslag van Bart Gabriëls bezorgde HCAW toen een punt en een tweehonkslag van Adrian Anthony zorgde voor nog eens twee Bussumse punten en een 5-4 voorsprong. Hierna voeged Bart Sabel nog een RBI-triple toe en ging zelf scoren na een 2-out single van Quensley Bazoer, zodat de stand op 7-4 kwam. Neptunus draaide het duel hierna weer in eigen voordeel om door zelf een rally op te zetten en scoorde zes runs in de 2e3. Met Raily Legito (fout) en Danny Rombley (hit + fout) op het tweede en derde honk en nul uit leverde Jeffrey Arends een 2-run double af en scoorde zelf de gelijkmaker toen Eldrion Regina volgde met een honkslag. Hierna nam Joran Klarenbeek de pitching over van Joey Eijpe, maar kreeg een RBI-triple tegen van Martijn Meeuwis, waarmee hij Neptunus op voorsprong zette, waarna hij zelf scoorde toen ook Jeroen Sluijter een honkslag sloeg. De laatste scoorde nog een punt met één uit toen Eugène Kingsale zijn derde honkslag in drie innings sloeg.

Neptunus voegde nog een punt toe in de zesde in een velderskeus-situatie, gevolgd door twee runs in de zevende. Met één uit bereikte pinch-hitter Shaldimar Daantji toen het honks na een fout en volgde Kingsale (die 4-uit-4 sloeg met een vrije loop) met zijn 2-run homerun. Nadat Neptunus de vijf punten had tegen gekregen in de derde inning wist HCAW nog slechts één honkslag toe te voegen in het restant van het duel en die kwam in de vierde inning, wat betekent dat HCAW hitloos werd gehouden in de laatste vijf slagbeurten. Relievers Jorian van Acker (6e, 7e), Leon Boyd (8e) en Berry van Driel (9e) stonden slechts twee slagmensen tot de honken toe.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


ADO vs. Almere Magpies, 3-4
DEN HAAG - Na zaterdagavond in de 10e inning te hebben gewonnen won Almere Magpies zondag ook het volgende duel in 10 innings en versloeg ADO met 4-3 na een 2-0 achterstand in de negende inning. Een 2-run homerun van Giovanni Samboe bracht de stand in de negende inning in evenwicht, waarna Almere twee runs scoorde in de tiende na een single van Sytse Visbeen en een double van Mitchell Graham.

Almere-starter Dennis Burgerdijk schakelde de eerste tien slagmensen op rij uit, maar maakte toen zelf een foute aangooi na een grounder van Berti Richardson, die hierdoor het tweede honk bereikte. Na een strikeout scoorde Richardson het eerste punt toen Matt Ryan een honkslag sloeg. Na twee lopers te hebben achtergelaten in de vierde inning kreeg ADO de honken vol met twee uit in de vijfde, maar verzuimde weer te scoren. In de zevende inning, voegde ADO een punt toe op reliever Scott Ronnenbergh. De linkshander kreeg een lead-off single tegen van Stefan Venema, die daarna opschoof toen Ronnenbergh een fout maakte na een OSS van Boudewijn van Elswijk. Venema bereikte het derde honk toen ook Patrick Wabbijn een OSS plaatste en bracht de stand op 2-0 toen Ronnenbergh volgde met een wilde worp.

ADO-starter Jurrian Koks kreeg vijf hits tegen in acht innings, maar stond slechts twee lopers tot het tweede honk toe. Maar dat veranderde in de negende inning. Koks kreeg een lead-off single tegen van Mitchell Graham, waarna een 2-run homerun van Giovanni Samboe voor een gelijke stand zorgde. Na een vangbal kreeg Koks een tweehonkslag tegen van Ferd van Stekelenburg en werd opgevolgd door Jurandi Girigiro, die voor een dubbelspel zorgde na het vangen van een line drive van volgende slagman Joey Berkenbosch, zodat de inning ten einde kwam. Met twee uit in de 2e9 gooide Ronnenbergh vier wijd op Boudewijn van Elswijk en Patrick Wabbijna, maar die strandden, omdat drie slag volgde, zodat er verlengd moest worden.

In de tiende scoorde Almere tweemaal met twee uit. Wesley Bernardus kreeg toen vier wijd en stal het tweede honk. Hij scoorde het leidende punt toen Syste Visbeen volgde met een honkslag, waarna een tweehonkslag van Mitchell Graham de stand op 4-2 bracht. Echter, ADO kwam in hun tiende slagbeurt weer dicht bij de gelijkmaker. Berti Richardson begon met een tweehonkslag en schoof op na een grounder, waarna hij scoorde op een nieuwe wilde worp van Ronnenbergh, die kwam op de derde slagbal van een strikeout. Na een honkslag van Michel Korzeniewski werd Ronnenbergh vervangen door Ewout Bos, die een einde aan de wedstrijd maakte met het fielden van een grounder van Ludwin Obispo.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.