Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Aldric Dunlop, Gershwin Hernandez gaan ADO coachen
English
DEN HAAG - ADO staat volgend seizoen onder leiding van oud-speler Aldric Dunlop en Gerhswin Hernandez. Dunlop, die de Hoofd Coach wordt, is de opvolger van Michael Martha, die zelf de coaching overnam op 6 augustus toen Hoofd Coach Leo Voogd zich terugtrok. Hernandez leidde DOOR Tridents dit seizoen naar het landskampioenschap in de Rookie League. Nu ze de coaching volgend seizoen gaan verzorgen bij ADO worden Dunlop en Hernandez weer herenigd, want ze kwamen eind jaren tachtig samen naar Nederland en delen ook een verleden toen ze samen de Nederlandse Antillen vertegenwoordigden in een jeugdploeg.


...Aldric Dunlop...
Aldric Dunlop is een bekende naam voor de Haagse ploeg, want in het verleden speelde (9 jaar) en coachte (2 jaar) hij voor ADO. Tijdens de seizoenen 2000 en 2001 was Dunlop de Assistent Coach van toenmalig Hoofd Coach Pete Yarasavich, nam de coaching in juli 2001 over en sloot het seizoen toen af, terwijl hij toen zelf in het restant van de competitie werd geassisteerd door Willem Tuyn. Na afloop van het seizoen 2007, waarin de ploeg onder leiding had gestaan van Wim Martinus (die toen vertrok om deel uit te gaan maken van de coachingstaf van Neptunus) werd Dunlop aanvankelijk benoemd tot Hoofd Coach voor de editie 2008, maar hij trok zich terug, omdat hij jaar een operatie moest ondergaan en daardoor geruime tijd niet beschikbaar zou zijn, zodat hij uiteindelijk alleen maar tijdens de wintertrainingen assisteerde. Ron Steward was de nieuwe Hoofd Coach in 2008, maar tijdens het seizoen nam Bart Volkerijk de coaching over. De laatste werd vervolgens opgevolgd door Leo Voogd, die de ploeg in 2009 onder zijn hoede had. Maar begin augustus van dit jaar stopte Voogd toen ADO op de zevende plaats stond met een 9-27 'record' en één gelijkspel. Voogd's assistent Michael Martha nam de taak over en coachte in de vier resterende wedstrijden van de reguliere competitie. Een afgelaste wedstrijd vs. Corendon Kinheim werd nooit opnieuw vastgesteld. Na afloop van het seizoen liep Martha's ADO in drie wedstrijden tegen een 'sweep' aan in een best-of-five Play-Down vs. Sparta-Feyenoord, maar won daarna de volgende best-of-five vs. Almere Magies met 3-1 om de Hoofdklasse-plek voor volgend seizoen veilig te stellen. Toen Martha de coaching in augustus overnam was het de vierde keer in de laatste 10 jaar dat ADO tijdens een seizoen van coach wisselde. Dit jaar was Dunlop één van de coaches van het ADO Rookie League-team.

Aldric Dunlop, die in september 41 jaar werd, speelde verschillende seizoenen in de Curaçaose competitie, voordat hij naar Nederland kwam. Na twee seizoenen te hebben gespeeld bij het rayonale Celeritas in Den Haag, debuteerde Dunlop in 1990 in de Hoofdklasse als speler van ADO. In zijn rookie-seizoen sloeg Dunlop .270 met 30 honkslagen, waaronder één homerun. Na het seizoen 1991 keerde Dunlop terug naar Celeritas, maar speelde ook in het herensoftbalteam van Kokolishi (Hoofdklasse), dat eveneens afkomstig is uit Den Haag. Zijn afwezigheid in de hoogste honkbalafdeling duurde slechts één seizoen, want hij keerde in 1993 terug bij ADO. In 1995 kwam hij uit voor het Amsterdamse De Spartaan, waar toen ook zijn broer Gerald speelde.

...Gershwin Hernandez...
(© Foto: Neptunus)
Maar na één seizoen keerde Aldric weer terug naar ADO, waar hij daarna nog vier seizoenen speelde. Hij sloot zijn loopbaan af in 1999, sloeg toen .328 met 42 honkslagen, 17 runs en 17 RBI's en was in 2000 de Assistent Coach van Pete Yarasavich, maar maakte ook een korte comeback, want hij speelde nog even in drie wedstrijden, sloeg 1-uit-2, maar daar bleef het bij. Een jaar later volgde Dunlop Yarasavich tijdens het seizoen op als Hoofd Coach.

Na afloop van het seizoen 2001 richtte Aldric Dunlop zich op herensoftbal en ging in de Hoofdklasse spelen voor Kokolishi, voor wie hij negen seizoenen uitkwam en waar hij dit seizoen speler/coach was. In die periode werd hij verscheidene malen geselecteerd voor het Nederlands Heren Softbal Team, met wie hij deelnam aan verschillende internationale toernooien.

Gershwin Hernandez was de Hoofd Coach van Sparta-Feyenoord 2 in 2004 en 2005 in de Eerste Klasse, die in die jaren was samengesteld uit een poule met standaardteams en een poule met reserveteams, die elkaar ontmoetten in interleague-games, maar een eigen stand hadden. In beide jaren eindigde hij met Sparta-Feyenoord op de zesde plaats. Sinds 2007 was Hernandez de Hoofd Coach van Tridents (oorspronkelijk Neptunus-2, maar sinds vorig jaar het Rookie League-team), dat eveneens uitkwam in de Eerste Klasse. In zijn eerste seizoen bij Tridents loodste Hernandez de ploeg naar het kampioenschap in de 'reserve-afdeling'. In 2008 eindigde de ploeg op de vierde plaats. Sinds 2009 spelen de 'tweede teams' weer in een eigen afdeling, die werd hernoemd in Rookie League. Tridents sloot dat jaar af met de tweede plaats, maar dit seizoen werd de ploeg eerste en veroverde de kampioenstitel.

Hernandez en Dunlop waren teamgenoot terwijl ze honkbalden op Curaçao (Blue Hawks), waarna beiden in de jaren tachtig voor studie naar Nederland kwamen. De twee waren daarna in 1988 en 1989 teamgenoot bij Celeritas, dat toen uitkwam in de Hoofdklasse van het toenmalige Rayon Den Haag. Hierna ging Dunlop naar ADO en koos Hernandez voor Sparta (ja, alleen Sparta, want toen was er nog geen combinatie met Feyenoord), bij wie hij in 1990, 1991 en 1992 in de Hoofdklasse speelde. Hernandez ging vervolgens naar The Rotterdam Orioles, waar hij verschillende jaren speelde en coachte, voordat hij terugkeerde naar Sparta, waar hij jeugdcoach werd en later het tweede team onder zijn hoede kreeg.

(27 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.