Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Marines winnen Japan Series-opener
English
NAGOYA (Japan) - Chiba Lotte Marines opende de best-of-seven Japan Series op zaterdag 30 oktober met een 5-2 zege vs. Chunichi Dragons in de Nagoya Dome, het stadion van de Dragons.

Chiba Lotte Marines plaatste zich pas op de laatste dag van het seizoen voor de Play-Offs en bereikte daarna de Japan Series met het winnen van de Pacific League Climax Series vs. de Fukuoka Softbank Hawks. De Chunichi Dragons schakelden de kampioen van vorig jaar, Tokyo Yomiuri Giants, uit in de finale van de Central League Climax Series.


...Tadahito Iguchi...
De Marines namen een 1-0 voorsprong in de tweede inning na een tweehonkslag van Shoitsu Omatsu op startende werper Kazuki Yoshima, maar de Dragons antwoordden met twee runs in hun tweede slagbeurt. Lotte-starter Yoshihisa Naruse kreeg eerst een lead-off homerun tegen van Kazuhiro Wada, waarna ook Motonobu Tanishige later in de slagbeurt homerde. Maar dat was alles wat linkshander Naruse toestond, want hij kreeg slechts vier honkslagen tegen en had zes strikeouts in vijf innings. Hierna stonden vier relievers naar maar twee honkslagen toe.

De Marines kwamen langszij in de derde inning toen rookie Ikuhiro Kiyota homerde. Voor Kiyota was dit zijn derde homerun in het 'postseason', nadat hij er slechts twee had geslagen in de reguliere competitie. Later in de inning voegde Toshiaki Imae (die 3-uit-3 sloeg) een RBI-single toe om de ploeg op voorsprong te zetten op starter Kazuki Yoshima, die drie innings gooide.

In de zesde inning zorgde Tsuyoshi Nishioka met een honkslag voor een volgend punt, waarna Tadahito Iguchi (die 3-uit-5 sloeg) een solo-homerun sloeg in de zevende om de stand op 5-2 te brengen. Iguchi is een veteraan, die al tweemaal eerder de Japan Series won met de Fukuoka Daie Hawks, maar ook de World Series won met de Chicago White Sox en Philadelphia Phillies.

(30 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.