Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Rangers herstellen en winnen allereerste Series-thuiswedstrijd
English
ARLINGTON, Texas (USA) - De Texas Rangers wonnen zaterdagavond met 4-2 vs. de San Francisco Giants in Game 3 van de World Series om de allereerste Series-wedstrijd ooit in Arlington in winst om te zetten. De Giants staan nu in de Series met 2-1 voor en dit betekent ook dat er in elk geval een vijfde wedstrijd nodig is. Game Four wordt zondagavond gespeeld.

Rechtshander Colby Lewis domineerde voor zeven innings, waarin hij slechts vier honkslagen toestond, waaronder een homerun. Maar toen hij een nieuwe homerun toestond met twee uit in de achtste slagbeurt gaf hij de bal over aan de bullpen en die deed goed werk.

Aanvankelijk kreeg Lewis twee honklopers in de eerste inning toen Freddy Sanchez een honkslag sloeg met één uit en Buster Posey vier wijd kreeg met twee uit, maar hij sloot de inning af met een strikeout. In de tweede inning begon Lewis met een vrije loop, maar kreeg daarna de steun van een dubbelspel. Na de volgende zes slagmensen uitgeschakeld te hebben kreeg hij een one-out single tegen van Buster Posey in de vierde, maar kwam opnieuw ongeschonden uit de inning, want er volgden een strikeout en flyout. Hij zorgde hierna voor drie nullen in de vijfde, maar in de zesde kreeg hij een 2-out double tegen van Aubrey Huff, weer gevolgd door een strikeout.

In de zevende, met een 4-0 voorsprong voor Texas, kreeg Lewis een one-out homerun tegen van Cody Ross, gevolgd door twee nullen. Maar in de achtste inning kwamen de Giants opnieuw tot scoren. Met één uit homerde ook Andres Torres, waarna Freddy Sanchez uitging na een line drive. Hierna raakte Lewis Aubrey Huff met een worp en werd opgevolgd door Darren O'Day, die voorsprong redde en uit de inning kwam toen Buster Posey een grounder sloeg.

Texas raakte de bal al goed in de eerste inning, maar liet toen een loper achter. Met één uit sloeg Michael Young de bal het linksveld in waar Pat Burrell een diving catch leek te maken, maar de bal was niet onder controle (of had die toch de grond geraakt?). Met twee uit sloeg Vladimir Guerrero de bal zelfs nog verder in de linksveldhoek en dit keer maakte Burrell een schitterende vangbal om de inning af te sluiten.

Texas opende daarna de score in de tweede slagbeurt door driemaal te scoren. Giants-starter Jonathan Sanchez kreeg een lead-off double tegen van Nelson Cruz, kreeg toen twee grounders, maar volgde met vier wijd voor Bengie Molina. Mitch Moreland volgde daarna met een 3-run homerun om de stand op 3-0 te brengen.

Na een honkslag te hebben toegestaan in de derde en een slagman vier wijd te hebben gegeven in de vierde kreeg Sanchez weer een punt tegen in de vijfde slagbeurt. Elvis Andrus begon met een honkslag, maar daarna sloeg Michael Young in een dubbelspel, maar dit keer volgde Josh Hamilton met een homerun om Texas een 4-0 voorsprong te geven. Na vier wijd voor Vladimir Guerrero werd Sanchez opgevolgd door Guillermo Mota, waarna Guerrero uitging bij een steelpoging. Mota kreeg daarna een honkslag tegen met één uit in de zesde en gooide vier wijd op de volgende slagman, maar de inning eindigde toen Bengie Molina in een dubbelspel sloeg.

In de zevende inning werd Jeremy Affeldt de nieuwe Giants-pitcher. Hij kreeg een one-out single tegen, maar hierna draaiden de Giants hun derde dubbelspel.

In de negende inning beklom closer Neftali Feliz de heuvel voor de Rangers. Feliz, die in het seizoen 40 saves op zijn naam kreeg en de voornaamste kandidaat is voor American League Rookie of the Year, begon met drie slag voor Pat Burrell (zijn vierde in het duel), kreeg toen een vangbal van Cody Ross en sloot af met drie slag voor Juan Uribe om zijn eerste World Series-save te verdienen. De Rangers hadden hun allereerste World Series-wedstrijd op eigen veld in winst omgezet.

(30 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.