Grand Slam * Stats & News
Updated: 31 oktober 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Giants nemen 3-1 voorsprong met 4-0 shutout
English
ARLINGTON, Texas (USA) - De San Francisco Giants namen zondagavond een comfortabele 3-1 voorsprong in de World Series via een 4-0 shutout tegen de Texas Rangers. De Giants kunnen nu bij winst op maandagavond de titel veroveren. Wint Texas dan gaat de Series terug naar San Francisco. Maandag is het weer een sterke pitching match-up tussen Tim Lincecum (Giants) en Cliff Lee (Rangers).

Het enige positieve ding zondag voor de Rangers was het gooien van de ceremoniële eerste bal door voormalig President George W. Bush, die werd vergezeld door zijn vader en eveneens oud-President George H.W. Bush en Texas Rangers-President Nolan Ryan.

Maar vanaf de eerste inning domineerden de Giants in pitching, hitting en verdediging. De 21-jarige startende werper Madison Bumgarner gooide acht sterke innings, waarin hij zes keer drie slag gooide en slechts drie honkslagen toestond.

Na een loper te hebben achtergelaten in de eerste inning kwamen de Giants in de volgende slagbeurt weer op het honk. Cody Ross begon met vier wijd en Edgar Renteria sloeg een honkslag met één uit, maar daarna maakte Texas-midvelder Josh Hamilton een schitterende vangbal op een line drive van Nate Schierholtz om de inning af te sluiten.

Vanaf de 2e2 begon de Giants-verdediging de nodige fraaie nullen te maken. Met twee uit kreeg Ian Kinsler vier wijd, maar toen maakte tweede honkman Freddy Sanchez een fraaie opspringende vangbal op een line drive van Jeff Francoeur.

In de derde opende de Giants de score met twee runs. Andres Torres opende met een tweehonkslag die het eerste honk raakte, maar hij kon niet opschuiven op een volgende grounder van Freddy Sanchez, maar hierna dreunde Aubrey Huff de bal diep het rechtsveld in voor een 2-run homerun.

Texas-starter Tommy Hunter verliet de heuvel na vier inning, waarna Alexi Ogando het overnam. Hij zorgde voor drie nullen in de vijfde en schakelde twee slagmensen in de zesde uit, maar moest toen het duel verlaten vanwege een verdraaide spier in zijn zij. Darren Oliver nam het over en sloot de inning af, maar daarna kreeg hij het derde Giants-punt tegen in de zevende inning. Met één uit sloeg Edgar Renteria een honkslag en scoorde daarna op een 2-out double van Andres Torres.

Het vierde punt volgde in de achtste inning. Darren O'Day werd de nieuwe werper voor Texas met één uit en kreeg toen een homerun tegen van Buster Posey die de stand op 4-0 bracht.

Na drie nullen in de derde inning kreeg Madison Bumgarner een lead-off single tegen van Michael Young, maar die ging uit bij stelen met twee uit. In de vijfde volgden drie nullen met als hoogtepunt een schitterende vangbal van linksvelder Cody Ross. In de zesde kreeg Bumgarner een one-out single tegen van Mitch Moreland, maar daarna draaiden de Giants een dubbelspel, hoewel de slagman safe leek te zijn op het eerste honk. In de zevende bereikte Josh Hamilton het honk voor Texas na een fout met één uit, waarna Nelson Cruz een honkslag sloeg met twee uit en dat was slechts de derde hit voor Texas in het duel, maar daarna werd een line drive van Ian Kinsler gevangen door Cody Ross. Nadat Bumgarner weer voor drie nullen had gezorgde in de achtste gooide Brian Wilson ('the bearded wonder') de negende inning. Na een line out schakelde Wilson de volgende twee slagmensen met drie slag uit om de wedstrijd af te sluiten.

(31 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.