Grand Slam * Stats & News
Updated: 1 september 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


ADO opent reeks vs. Euro Stars met overtuigende zege
English
DEN HAAG - ADO is de best-of-five Promotie/Degradatie Play-Off op donderdagavond 1 september begonnen met een overtuigende 9-4 overwinning vs. Euro Stars, dat de derde wedstrijd in drie dagen speelde. Dinsdag verloor Euro Stars een inhaalduel van RCH-Pinguïns, waardoor een beslissingswedstrijd nodig was vs. PSV op woensdag om te beslissen wie van de twee kampioen zou worden in de Overgangsklasse. Omdat Euro Stars, dat onder leiding staat voor voormalig Hoofdklasse-coach Peter van den Akker, dat duel won moest het vandaag opnieuw spelen, maar dit keer in de opener tegen ADO in de reeks die zal beslissen of ADO zich in de Hoofdklasse weet te handhaven of degradeert, waardoor Euro Stars promoveert naar de hoogste afdeling.

In 2008 stonden ADO en Euro Stars ook tegenover elkaar in de Promotie/Degradatie-series en dat werd een historische reeks. De openingswedstrijd tussen beide ploegen duurde 18 innings (vijf uur en één minuut) en werd gewonnen door ADO met 2-1. De volgende dag nam de tweede wedstrijd 14 innings (4 1/2 uur) in beslag en opnieuw was ADO de winnende ploeg, 9-8. Een week later voorkwam Euro Stars een 'sweep' door met 5-4 te winnen en won daarna ook het volgende duel met 4-1 om een vijfde en beslissende wedstrijd af te dwingen. Game 5 werd toen weer door ADO gewonnen en opnieuw met één punt verschil, dit keer met 3-2, om het verblijf in de Hoofdklasse te prolongeren.

Vandaag ging de opener van hun nieuwe reeks over 'slechts' negen innings, maar duurde wel drie uur en 15 minuten.

ADO nam snel bezit van de wedstrijd en had een 5-0 voorsprong na drie innings op de 45-jarige startende werper Orlando Stewart, die in de jaren tachtig en negentig in de Hoofdklasse uitkwam voor Giants Diemen en Sparta. In de eerste inning scoorde ADO tweemaal, dankzij twee andere veteranen. Na twee honkslagen en twee gestolen honken en met lopers op het tweede en derde honk werd het eerste punt gescoord op een grounder van de 40-jarige Gino Henson, waarna het volgende punt werd gescoord na een honkslag van de 38-jarige Harvey Gumbs.

ADO voegde een punt toe in de tweede inning na een fout en scoorde weer tweemaal in de derde inning na een tweehonkslag van Henson en een honkslag van Remco Seitzinger om de stand op 5-0 te brengen.

In de vijfde inning bereikte Henson het honk na een fout en scoorde na een opofferingsslag van Kevin Nieveld, wiens vader René Nieveld een teamgenoot was van Henson toe de twee samenspeelden voor ADO in 1994 en 1998. In de volgende slagbeurt sloeg Henson zelf weer een punt binnen, nu via een opofferingslag.

ADO-starter Jurandy Girigori hield Euro Stars hitloos in 5 2/3 inning. De linkshander gooide toen vier wijd op pinch-hitter Rik van Deursen en kreeg hierna een honkslag tegen van Brent Buffa. Er volgde een nieuwe vrije loop, maar Euro Stars liet de honken vol achter.

Maar in de zevende inning scoorde Euro Stars driemaal. Mark Schipperus en Dylan Nuts openden met honkslagen, maar de laatste werd uitgegooid toen hij trachtte op te schuiven naar het tweede honk toen de eerste loper richting derde honk ging. Na vier wijd maakte Girigori zelf een foute aangooi op een 'force play-grounder' van Allard Lammerts van Bueren en dat leidde tot een punt. Na een strikeout en een doorgeschoten bal werd een volgend punt gescoord na een honkslag van Van Deursen. Hierna volgde opnieuw een vrije loop en werd Girigori vervangen door rookie Ricky Voorn, die vier wijd gooide op Ben Groenendijk, waardoor opnieuw werd gescoord, maar een vangbal sloot de inning hierna af.

ADO pakte onmiddellijk twee runs terug in de eigen zevende beurt na een vrije loop met volle honken voor Gregory Hassell en een fout, waardoor de stand werd opgevoerd naar 9-3. Euro Stars wist alleen nog een punt te scoren in de negende inning na een wilde worp.

Game 2 wordt zaterdag gespeeld in Capelle a/d IJssel.

(1 september)

Standen & Programma's


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.