Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Kinheim, UVV, Neptunus koplopers in toernooien
English
BUSSUM / ROTTERDAM / ENSCHEDE - Corendon Kinheim is de koploper na Dag 2 van het 29ste In Memoriam Charles Urbanus, Sr. Toernooi in Bussum na tweemaal winst op zaterdag. Kinheim won met 2-0 vs. Vaessen Pioniers en 9-1 vs. gastheer Mr. Cocker HCAW. De sleutelwedstrijd zondag wordt het duel tussen Kinheim en L&D Amsterdam Pirates, dat vandaag een 3-3 gelijkspel had vs. Pioniers.
In Enschede won UVV de eerste twee wedstrijden vandaag op de openingsdag van de 29ste editie van het J.C.J. Mastenbroek Toernooi. UVV won nipt van organisator Tex Town Tigers met 2-1, maar tot een 7-0 shutout-winst vs. Mainz Athletics uit Duitsland.
DOOR Neptunus is de koplope na Dag 2 van het jongste toernooi, de 13e editie van het Hudson John Toernooi. Neptunus won tweemaal ruim met een 12-0 shutout, eerst vs. ADO, daarna vs. Savigny-sur-Orge Lions uit Frankrijk. Sparta-Feyenoord won met 9-6 vs. Savigny en ontmoet zondag in Rotterdam Neptunus in de sleutelwedstrijd voor de toernooiwinst.


Vaessen Pioniers vs. Corendon Kinheim (game 2 In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi)
In Bussum opende Kinheim Dag 2 van het toernooi met een 2-0 shutout-zege vs. Pioniers, maar werd met 7-6 'outhit'. Kinheim scoorde beide punten in de vijfde inning.


...René Cremer...
...Triple, Punt, RBI...
(© Foto: Henk Seppen)
Pioniers kreeg de meeste kansen een punt te scoren in de eerste vier slagbeurten. In die periode bereikte Kinheim zesmaal de honken en liet vier lopers achter. De Haarlemmers kregen de eerste twee lopers op de honken in de tweede en vierde inning, maar wisten niet te scoren. Pioniers had zeven honklopers in de eerste vier innings en dreigde de score te openen in de eerste slagbeurt toen het lopers op het eerste en tweede honk kreeg met één uit, maar Kinheim-starter David Bergman gooide toen drie slag en sloot af met een groundout. In de vierde had Pioniers de honken vol met één uit. Mervin Gario opende met een honkslag en schoof op na een OSS, waarna de honken vol kwamen toen Dè Flanegin vier wijd kreeg en Norbert Lokhorst (die 3-uit-3 sloeg) een honkslag liet noteren. Maar de inning kwam ten einde toen Kevin Dirksen in een dubbelspel sloeg.

In de vijfde inning begon Björn Henrichs voor Kinheim met een honkslag en schoof op na een OSS van Kevin Weijgertse (die professioneel speelt in het Rookie League-team van de New York Mets). Na een vangbal scoorde Henrichs toen René Cremer daarna een driehonkslag sloeg. Even later scoorde Cremer het tweede punt toen Dirk van 't Klooster volgde met een tweehonkslag.

Pioniers strandde nog twee lopers in hun zesde slagbeurt, net als in de zevende inning.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


L&D Amsterdam Pirates vs. Vaessen Pioniers (game 3 In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi)
In Bussum stond Pioniers tweemaal voor, maar Pirates kwam beide keren langszij in een duel dat uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel eindigde.


...Ben Grover...
...Amsterdam-starter...
(© Foto: Henk Seppen)
Amsterdam-starter Ben Grover stond slechts één honkslag toe in drie innings en schakelde negen van de tien slagmensen uit die hij toen tegenover zich kreeg. Maar met één uit in de vierde inning kreeg hij een tweehonkslag tegen van Mervin Gario, gevolgd door een homerun van Dè Flanegin die de stand op 2-0 bracht. Pionier-starter Conrad Orman startte eveneens sterk en schakelde de eerste negen slagmensen op rij uit. In de vierde gooide hij vier wijd op lead-off hitter Wesley Connor, die daarna opschoof na een grounder en een wilde worp. Na vier wijd voor Sidney de Jong scoorde Connor na een honkslag van Percy Isenia. Met twee uit kreeg Amsterdam de honken vol toen Bas Nooij werd geraakt door een worp, maar een vangbal sloot de slagbeurt af. In de vijfde inning bracht Amsterdam de stand in balans. Met één uit sloeg pinch-hitter Vince Rooi een honkslag en ging scoren na een honkslag van Sidney de Jong.

Pioniers liet loopers op het tweede en derde honk achter in de vijfde inning en kreeg twee snelle nullen in de zesde. Hierna sloeg Norbert Lokhorst (die opnieuw 3-uit-3 sloeg en vandaag totaal dus 6-uit-6) een tweehonkslag, maar werd uitgegooid toen hij er een driehonkslag van probeerde te maken. In de volgende inning hernam Pioniers de leiding toen de Amsterdamse verdediging tweemaal in de fout ging. Linoy Croes begon met een honkslag en bereikte het derde honk toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Kevin Dirksen. Een volgende fout zorgde voor volle honken en Croes scoorde daarna na een honkslag van Zerzinho Croes, waarna een dubbelspel de slagbeurt afsloot.

In de 2e7 kwam Amsterdam weer langszij toen Wesley Connor en Koen Nooij back-to-back doubles sloegen met twee uit. De wedstrijd kwam ten einde toen volgende slagman Sidney de Jong uitging na een line drive.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


Corendon Kinheim vs. Mr. Cocker HCAW (game 4 In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi)
In Bussum, in de laatste wedstrijd van de tweede speeldag van het toernooi, diende Kinheim HCAW een ruime 9-1 nederlaag toe.


...Duko Jansen...
...vijf puntloze innings...
(© Foto: Henk Seppen)
HCAW stond kort voor toen het de score opende in de eerste inning. Kinheim-starter Duko Jansen gooide toen vier wijd op lead-off hitter Wesley Bernardus, die daarna opschoof na twee grounders en scoorde op een wilde worp. Kinheim antwoordde met twee eigen punten. Met twee uit bereikte Dirk van 't Klooster het honk na een infield-hit en volgde Bryan Engelhardt met een 2-run homerun.

In de tweede inning voegde Kinheim drie punten toe. Rafaël Jozefa, Rodney Michel en Niels van Weert sloegen toen allen een honkslag, resulterend in een punt. Met één uit sloeg Remco Draijer een driehonkslag en bracht de overige twee lopers binnen, waardoor Kinheim een 5-1 voorsprong kreeg.

In de derde inning sloeg Bryan Engelhardt zijn tweede homerun in de wedstrijd (en zijn vijfde in het oefenseizoen), waarna nog twee runs werden toegevoegd in de vierde inning, dankzij een opofferingsslag van Van 't Klooster en een honkslag van Engelhardt (die vier RBI's had). Na twee puntloze innings bracht Kinheim de stand op 9-1 in de zevende toen Jason Halman een solo-homerun sloeg.

Duko Jansen gooide vijf hitloze innings, maar gaf zes vrije lopen weg. In de zesde inning nam Patrick Beljaards het werpen over en zorgde voor drie nullen. Nick Stuifbergen werd de derde Kinheim-werper in de zevende en kreeg een lead-off single tegen van Adrian Anthony die een einde maakte aan de No-Hitter. Maar hierna schakelde Stuifbergen de volgende drie slagmensen uit, waarvan twee met drie slag.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma...Jurjen van Zijl...
...winnende werper...
(© Foto: Henk Seppen)
UVV vs. Tex Town Tigers (game 1 J.C.J. Mastenbroek Toernooi)
In Enschede opende UVV de 29ste editie van dit toernooi met een kleine 2-1 zege vs. gastheer Tex Town Tigers.

UVV-starter Jurjen van Zijl zag de tegenstander uit de Overgangsklasse een 1-0 voorsprong nemen in de eerste inning. Lead-off hitter Niek van Dalen bereikte het tweede honk toen midvelder Danny Rombley een fout maakte, waarna hij het derde honk stal en scoorde na een opofferingsslag van Mikkel Oosterveld. UVV, dat op rij uitging in de eerste inning, kwamn langszij in de tweede beurt. Glenn Romney begon met een tweehonkslag, schoof op na een grounder van Giovanni Samboe en scoorde na een grounder van Shurty Tremus.

UVV nam daarna een 2-1 voorsprong in de vierde inning. Rutger Veugelers opende met een honkslag, stal het tweede honk en schoof op na een fout, waarna hij scoorde op een wilde worp.

UVV kwam tot slechts twee honkslagen in het duel, terwijl Tex Town Tigers er drie liet noteren en vaker het honk bereikte. In de vierde inning kreeg de Enschedese ploeg lopers op het tweede en derde honk na vier wijd voor Jake Kraisinger en een tweehonkslag van Lindner de Lima, maar daarna volgden twee nullen. In de zesde sloeg Kraisinger een tweehonkslag, maar bleef eveneens achter.

UVV-closer Derek Tarapacki gooide de zevende en laatste inning en gooide driemaal drie slag om een save te verdienen.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


Mainz Athletics vs. UVV (game 2 J.C.J. Mastenbroek Toernooi)
In Enschede boekte UVV een 7-0 shutout-winst in hun volgende wedstrijd van het toernooi vs. Mainz Athletics uit Duitsland. Na eerder op de dag met slechts 2-1 te hebben gewonnen stond UVV met slechts 2-0 voor na zes innings vs. de Duitsers, waarna een rally van vijf runs volgde in de zevende slagbeurt. UVV kwam tot acht honkslagen, waarvan twee van catcher Giovanni Samboe, die ook drie RBI's had.


...Giovanni Samboe...
...1B, HR, 3 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
In de eerste inning opende UVV de score toen Rutger Veugelers homerde met één uit. Maar in de tweede slagbeurt liet de Utrechtse ploeg de honken vol achter. Giovanni Samboe opende met een honkslag, waarna Shurty Tremus vier wijd kreeg, net als Quincy Cairo met twee uit. Maar een strikeout sloot de slagbeurt daarna af.

Mainz-starter Patrick Haugen schakelde daarna acht van de volgende 10 slagmensen uit, waarvan vier met drie slag. UVV voegde daarna het tweede punt toe in de zesde inning. Met twee uit sloeg Shurty Tremus een honkslag, stal het tweede honk, schoof op na een wilde worp en scoorde na een doorgeschoten bal.

UVV kwam vervolgens tot een rally van vijf runs in de zevende inning op nieuwe pitcher Ulli Wezmuth. Met één uit bereikte Norbert Jongerius het honk na een fout, waarna de honken vol kwamen toen Rutger Veugelers vier wijd kreeg en Danny Rombley een honkslag sloeg. Een honkslag van Glenn Romney leverde daarna twee punte op en nog eens drie werden er gescoord toen volgende slagman Giovanni Samboe homerde.

UVV-starter Orlando Yntema kwam tot zes strikeouts en kreeg twee hits tegen in vijf innings om zijn tweede oefenzege te boeken.

Dag 1 eindigde met een 10-0 shutout-winst van Mainz vs. gastheer Tex Town Tigers.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


ADO vs. DOOR Neptunus (game 2 Hudson John Toernooi)
In Rotterdam opende DOOR Neptunus Dag 2 van het 13de Hudson John Toernooi met een 12-0 shutout-zege. De landskampioen kwam tot 14 honkslagen, waaronder drie van Raily Legito en Jeffrey Arends, die beiden ook drie binnengeslagen punten hadden. Twee werpers stonden slechts één honkslag toe aan ADO.


...Adonis Kemp...
...invaller...
(© Foto: Henk Seppen)
Neptunus had een verrassende speler in de startende line-up, want 1B Coach Adonis Kemp begon als linksvelder. Als gevolg speelde hij daardoor samen met zijn zoon Dwayne Kemp, die de korte stop was. Outfielder Eldrion Regina is herstellende van een blessure en eerste honkman Jeffrey Arends kon niet op tijd op het veld arriveren vanwege pech en dat betekende dat de coachingstaf een andere oplossing moest bedenken. Hoofd Coach Jan Collins wilde geen werper als outfielder gebruiken en dus bood Adonis Kemp aan in het outfield te beginnen. Kemp speelde zelf ook vele jaren in de Hoofdklasse (Sparta, ADO, Neptunus) en is oud-international. En dus kwam hij in de eerste inning aan slag met een loper op het tweede honk en twee uit. Maar Kemp's eerste slagbeurt in een flink aantal jaren eindigde in drie slag. In de tweede inning werd Kemp vervangen door de inmiddels gearriveerde Arends.

Neptunus opende de score in de tweede inning toen Rien Vernooij een tweehonkslag sloeg en Sape Wagenaar een honkslag, waarna beiden scoorden op een tweehonkslag van Mourik Huijser. Twee punten werden toegevoegd in de derde inning toen Benjamin Dille, Raily Legito en Jeffrey Arends drie opeenvolgende tweehonkslagen sloegen.

Neptunus bracht de wedstrijd daarna buiten bereik van ADO toen het tot een rally van zes runs kwam in de vierde slagbeurt. In deze inning sloeg Arends een 2-run single en Dwayne Kemp een RBI-double en dat was de zevende double van de ploeg in deze wedstrijd.

De laatste twee punten werden gescoord in de vijfde inning. Shaldimar Daantji en Eugène Kingsale (beiden vier wijd) scoorden toen na een honkslag met volle honken van Raily Legito.

Neptunus-starter Tim Roodenburg kreeg een 2-out single in de eerste inning tegen van Harvey Gumbs, die niet alleen de enige ADO-honkslag sloeg, maar ook de enige speler was die het honk bereikte voor de Haagse ploeg.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


DOOR Neptunus vs. Savigny-sur-Orge Lions (game 3 Hudson John Toernooi)
In Rotterdam won Neptunus ook de volgende wedstrijd met 12-0 en versloeg Savigny Lions uit Frankrijk. Dit keer kwam Neptunus tot 13 honkslagen, waaronder drie van Eugène Kingsale, Benjamin Dille en Eldrion Regina, die weer terugkeerde in de line-up.


...Eugène Kingsale...
...3 doubles, 3 R, 2 RBI...
(© Foto: Henk Seppen)
Neptunus scoorde de eerste twee punten in de eerste inning. Eugène Kingsale opende met een honkslag, waarna Benjamin Dille volgde met een tweehonkslag. Grounders van Raily Legito en Jeffrey Arends bezorgde Neptunus toen een 2-0 voorsprong. Een tweehonkslagh van Kingsale en een honkslag van Dille resulteerden in nog eens twee punten in de volgende slagbeurt.

Een honkslag van Eldrion Regina verhoogde de stand naar 5-0 in de derde inning, waarna een honkslag van Rien Vernooij het zesde punt produceerde in de vijfde inning.

Neptunus scoorde nog eens drie runs in de zesde inning na een OS van Arends, een wilde worp en een honkslag van Dwayne Kemp. De laatste drie punten werden toegevoegd in de zevende na back-to-back doubles van Shaldimar Daantji (2-run) en Eugène Kingsale.

Met uitzondering van Sape Wagenaar hadden alle startende Neptunus-spelers minimaal één RBI. Eugène Kingsale sloeg drie doubles in deze wedstrijd.

De Neptunus-pitching nam een No-Hitter mee in de zevende inning. Starter Diegomar Markwell schakelde de eerste elf slagmensen die hij zag op rij uit, waarna Florian Peyrichou het honk bereikte na een fout. Maar de Franse international werd toen uitgeschakeld na een pick-off van Markwell. In de vijfde nam Jorian van Acker het werpen over en gooide vier wijd op lead-off hitter Eric Deblanc, maar schakelde vervolgens drie slagmensen uit. In de zesde gooide Arshwin Asjes driemaal drie slag om de No-Hitter intact te houden. In de zevende werd Berry van Driel de vierde Neptunus-pitcher en hij kreeg een lead-off double tegen van Pierrick Lemestre, waardoor er een einde kwam aan de No-Hitter. Met één uit kreeg Van Driel ook nog een honkslag tegen van Eric Deblanc, maar gooide toen drie slag op de volgende twee slagmensen, waardoor de shutout overeind bleef.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


Savigny-sur-Orge Lions vs. Sparta-Feyenoord (game 4 Hudson John Tournament)
In Rotterdam stond Sparta-Feyenoord met 4-1 achter na twee innings, waarna de stand na vier innings op 5-5 stand, voordat de Rotterdammers tot een rally van vier punten kwam om het duel te winnen in een nieuwe 'come-from-behind' overwinning.


...Brian Biezen...
...twee hits...
Gregory Gustina, de starter voor Sparta-Feyenoord, kreeg vier runs tegen in de eerste inning, waardoor Savigny een verrassende voorsprong nam. Met één uit zorgden een honkslag van de Amerikaan Eric Deblanc, een fout, een honkslag van de Venezolaan Luis Aponte en een wilde worp voor de vier Franse punten.

Sparta-Feyenoord pakte een punt terug in de tweede inning toen Rudney Balentien vier wijd kreeg en scoorde na een fout. In de volgende inning scoorde Sparta-Feyenoord viermaal om een 5-4 voorsprong te nemen. Arthur Bonevacia begon met een honkslag, waarna een fout volgde op een 'force play-grounder' van Brian Biezen. Hierna leverden een tweehonkslag van Ramiro Balentina en een honkslag van Rudney Balentien twee punten op. Een opofferingsslag van Quintin De Cuba bracht de stand vervolgens in balans. Een fout met twee uit bezorgde de Rotterdammers een 5-4 voorsprong, maar de Franse tegenstander kwam langszij in de 2e3. Met één uit werd Eric Deblanc geraakt door een worp en scoorde na een honkslag van Amin Touhari.

In de vijfde inning kwam Sparta-Feyenoord tot een rally van vier punten om een 9-5 voorsprong te nemen. Een honkslag van Emeron Lourens, opofferingsslag van Anthony Vrolijk, honkslag van Venezolaan Jesus Castillo en 2-out single van Rensver Jansen verhoogden de stand. Savigny scoorde nog eenmaal in de vijfde slagbeurt na een double van Deblanc.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma

(2 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.