Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Toernooiwinst voor Kinheim, UVV en Neptunus
English
BUSSUM / ROTTERDAM / ENSCHEDE - Corendon Kinheim, UVV en DOOR Neptunus bleven zondag ongeslagen om zo de winnaars te worden van de drie toernooien ter voorbereiding op de komende competitie. In Bussm kwam Kinheim terug van een achterstand om met 4-3 te winnen van L&D Amsterdam Pirates, waardoor het winnaar werd van de 29ste editie van het In Memoriam Charles Urbanus, Sr. Toernooi. Het evenement werd afgesloten met een 'come-from-behind' zege van gastheer Mr. Cocker HCAW vs. Vaessen Pioniers. In Enschede won UVV met 4-3 en 7-1 om winnaar te worden van het 29ste J.C.J. Mastenbroek Toernooi en DOOR Neptunus boekte de derde 12-0 shutout-zege om de eerste plaats te pakken in het 13de Hudson John Toernooi. Ook in Rotterdam won ADO hun eerste oefenduel van het seizoen.


L&D Amsterdam Pirates vs. Corendon Kinheim (game 5 In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi)
In Bussum stond Amsterdam Pirataes met 3-0 voor en was op weg naar de toernooiwinst, maar hierna kwam Kinheim terug en won met 4-3 om zelf toernooiwinnaar te worden.


...Pim Walsma...
...winnende werper...
(© Foto: Henk Seppen)
Amsterdam-starter Jos de Jong gooide vier sterke innings. De rechtshander stond slechts drie hits toe, had drie strikeouts en kreeg de steun van een dubbelspel. Kinheim-starter Nick Veltkamp deed het ook prima en stond eveneens drie hits toe in vier innings. De linkshander kreeg slechts negen slagmensen tegenover zich in de eerste drie innings (hij stond toen een hit toe, maar schakelde de loper uit), waarna hij een lead-off double tegen kreeg van Wesley Connor in de vierde ining. Met twee uit scoorde Connor het eerste punt toen ook Percy Isenia een tweehonkslag sloeg.

In de vijfde inning voegde Amsterdam twee runs toe. Kenny Berkenbosch opende met een tweehonkslag, waarna Bas Nooij een honkslag sloeg. Hierna leidde een fout op een 'force play-grounder' van Rashid Gerard tot een punt. De honken kwamen vol na een honkslag van Roelie Henrique, die een week eerder een enkelblessure opliep tijdens het Jan van de Vegte Memorial Toernooi, maar inmiddels herstelde en vandaag weer kon spelen. Nooij ging even later gedwongen uit op thuis na een grounder van Wesley Connor. Hierna werd Veltkamp opgevolgd door Pim Walsma, die het hierdoor moest opnemen tegen zijn oud-teamgenoten, want hij debuteerd in de Hoofdklasse bij Pirates, waar hij de laatste jaren speelde. Een grounder van Vince Rooi leverde Amsterdam nog een punt op, maar Walsma kwam niet in de problemen.

In de zesde inning pakte Kinheim een punt terug toen Remco Draijer een honkslag sloeg en ging scoren na een wilde worp van Jurrian Koks, die het werpen had overgenomen in de vijfde inning. In de zevende seventh inning kwam Kinheim tot een rally van drie runs op nieuwe pitcher Al Morales Gomes om een 4-3 voorsprong te nemen. Jason Halman en Rafaël Jozefa sloegen een honkslag, schoven op na een OSS van Niels van Weert en scoorden na een tweehonkslag van Rodney Michel. Later werd Michel uitgeschakeld bij een poging te scoren na een honkslag van Kevin Weijgertse, maar de laatste scoorde kort daarna het winnende punt na een honkslag van Remco Draijer, eveneens een voormalig Piraat.

Omdat Kinheim een 4-3 voorsprong had genomen werd Walsma de winnende werper. Patrick Beljaards gooide de laatste inning en verdiende een save.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


Mr. Cocker HCAW vs. Vaessen Pioniers (game 6 In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi)
In Bussum sloot HCAW het toernooi af met een 8-2 overwinning vs. Pioniers. Met een 2-1 achterstand kwam HCAW tot een rally van zeven punten in de zesde en laatste slagbeurt.


...Maarten Mulder...
...winnende werper...
(© Foto: Henk Seppen)
Pioniers begon goed en scoorde punten in de eerste en tweede inning. In de eerste sloeg Jason Orman een honkslag met één uit en scoorde na een doorgeschoten bal met twee uit. In de volgende slagbeurt sloegen Linoy Croes en Kevin Dirksen back-to-back doubles voor het volgende punt. Maar daar bleef het bij voor Pioniers. In de volgende vier innings bereikte de Hoofddorpse ploeg regelmatig de honken, maar verzuimde meer punten te scoren en liet ondermeer twee lopers op het derde honk achter.

Pionier-starter Eddie Aucoin (die zijn eerste optreden had) schakelde negen van de eerste tien slagmensen uit en had vier strikeouts. In de vierde inning kreeg hij het eerste HCAW-punt tegen. Aucoin gooide vier wijd op Jimmy Froberg, waarna zijn pinch-runner Arjan Elshof scoorde op een honkslag van Adrian Anthony.

In de vijfde inning kreeg Jean-Paul Gulinck de steun van een dubbelspel en hield de voorsprong vast, maar daarna ging het mis voor Pioniers toen Dave Draijer (die ook de Pitching Coach is) het werpen overnam in de zesde inning. De ervaren rechtshander kreeg twee snelle nullen, maar stond daarna vier hits toe en kreeg zes punten op zijn naam. Na een vangbal gooide Draijer vier wijd op Bart Sabel, maar volgde met drie slag voor Lennart Koster. Een tweehonkslag van Adrian Anthony bracht de stand daarna in evenwicht. HCAW nam de leiding toen Mitchel Koot volgde met een honkslag. Hierna gooide Draijer vier wijd op Rodney Daal (die later dit seizoen zijn profdebuut zal maken) en kreeg daarna een RBI-single tegen van Jasper Keijzer, die werd gevolgd door een outfield-fout, resulterend in een volgend punt. Een honkslag van Quensley Bazoer bracht de stand vervolgens op 6-2 en dat betekende het einde voor Draijer. Dennis Buring nam de pitching over, maar werd begroet met een honkslag van Wesley Bernardus en zorgde met vier wijd voor Arjan Elshof voor volle honken. Een volgende honkslag van Bart Sabel zorgde daarna voor nog eens twee runs en een 8-2 voorsprong, waarna de wedstrijd ten einde kwam na een line drive van Lennart Koster.

Maarten Mulder, die de laatste inning gooide voor HCAW, werd de winnende werper.

Na afloop van de laatste wedstrijd werd Bryan Engelhardt (Kinheim) uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler, David Bergman (Kinheim) was de Beste Werper en Norbert Lokhorst (Pioniers) was de Beste Slagman.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma...Shurty Tremus...
...1e hit, 1e run...
(© Foto: Henk Seppen)
UVV vs. Mainz Athletics (game 5 J.C.J. Mastenbroek Toernooi)
In Enschede stond UVV met 3-1 achter na zes innings, maar won met 4-3 na een walk-off homerun in de zevende inning.

In de tweede inning scoorde Mainz tweemaal op starter Martijn Riphagen met twee uit. Kevin Kotowski sloeg toen een honkslag en Lennard Stoecklin bereikte het honk toen een strikeout eindigde in een wilde worp. Een honkslag van Hendrik Schewe zorgde voor volle honken. De twee punten werden daarna gescoord toen volgende slagman Tony Backer drie slag kreeg, maar het honk bereikte na een doorgeschoten bal, die verantwoordelijk was voor beide runs.

Mainz-starter Christian Decher kwam alleen in de tweede inning in de problemen toen hij vier wijd gooide op Giovanni Samboe en Jirka Bliek, maar daar bleef het voor UVV bij in de eerste vier innings. In de vijfde pakte UVV een punt terug. Shurty Tremus opende met een honkslag (de eerste voor UVV) en schoof op na een fout en een grounder. De honken kwamen vol toen Brennan Nijhof en Lindell Finsy vier wijd kregen. Met twee uit volgde een nieuwe vrije loop, dit keer voor Rutger Veugelers, resulterend in een punt, maar daarna zorgde een vangbal er voor dat de honken vol achter bleven.

Mainz verhoogde de stand naar 3-1 in de zesde inning op nieuwe werper Juri van Leeuwen. Martin Matlachi opende met een tweehonkslag en scoorde op een grounder, maar de Duitsers lieten lopers achter op het tweede en derde honk.

Met een 3-1 achterstand moest UVV het opnemen tegen nieuwe werper Manuel Moeller in de zevende inning. Jirka Bliek begon met een honkslag, waarna Brennan Nijhof vier wijd kreeg. De laatste ging gedwongen uit na een grounder van pinch-hitter Jeroen Hermans. Even later scoorde Bliek na een opofferingsslag van Norbert Jongerius, die de stand op 3-2 bracht. Met pinch-runner Quincy Cairo op het tweede honk en twee uit homerde Rutger Veugelers vervolgens om UVV een 4-3 zege te bezorgen.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


Tex Town Tigers vs. UVV (game 6 J.C.J. Mastenbroek Toernooi)
In Enschede, in de laatste wedstrijd van het toernooi, won UVV met 7-1 van Tex Town Tigers in een duel dat na twee innings werd gestopt vanwege regen.


...Glenn Romney...
...2 Runs, 2 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
UVV scoorde driemaal in de eerste inning. Rutger Veugelers (honkslag), Danny Rombley (vier wijd) en Glenn Romney (velderskeus) stonden op het honk met twee uit, waarna vier wijd voor Shurty Tremus, een wilde worp en een fout voor de punten zorgden.

Tex Town Tigers antwoordde met een punt in de eigen eerste slagbeurt. Met twee uit kreeg de ploeg alle honken in bezit toen Mikkel Oosterveld en Tim Oosterveld vier wijd kregen en Jake Kraisinger werd geraakt door een worp. Hierna bracht Lindner de Lima met een honkslag een punt binnen, maar de honken bleven vol achter toen de Zwitser international Andi Ruesch drie slag kreeg.

UVV voegde vier runs toe in de tweede inning. Quincy Cairo bereikte het honk na een fout en Jirka Bliek sloeg een honkslag. Hierna leverde een OS van Rutger Veugelers een punt op, gevolgd door een tweehonkslag van Danny Rombley en een 2-run double van Glenn Romney. Met twee uit werd het vierde punt in deze beurt gescoord na een honkslag van Shurty Tremus.

Later op de dag kreeg Rutger Veugelers de prijs voor de Beste Slagman van het toernooi.

Deze week keert de Cubaanse powerhitter Fausto Álvarez Rizo weer terug naar Nederland voor zijn tweede seizoen bij UVV na vier seizoenen in de Hoofdklasse te hebben gespeeld voor Amsterdam Pirates.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


Savigny-sur-Orge Lions vs. ADO (game 5 Hudson John Toernooi)
In Rotterdam boekte ADO de eerste oefenzege door met 12-2 te winnen van het Franse Savigny-sur-Orge Lions op acht honkslagen, waaronder twee van Remco Seitzinger en Gernald Nicolaas.


...Remco Seitzinger...
...2 Hits, 2 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
Maar ADO stond eerst achter, want Savigny scoorde tweemaal in de eerste inning op starter Raynard Doran. Yann Dal Zotto begon met een honkslag en Pierrick Lemestre volgde met een double. De twee scoorden toen Florian Peyrichou een honkslag sloeg. Hierna schakelde Doran 12 van de volgende 14 slagmensen uit, waarna Dave Veerman de pitching overnam.

Met een 2-0 achterstand kwam ADO langszij in de derde inning. Jan Baldee sloeg een honkslag en scoorde na een tweehonkslag van Jarreau Martina, die daarna zelf scoorde op een OS van Kevin Nieveld.

ADO nam de leiding in de vierde inning door driemaal te scoren. Enrique Tromp opende met een infield-hit en Remco Seitzinger kreeg vier wijd, waarna beiden opschoven na een OSS. Hierna bezorgde een honkslag van Gernald Nicolaas ADO de leiding. De Franse starter Christophe Morel maakte toen een mislukte pick-off waarbij de bal in het rechtsveld terechtkwam. Dit stelde niet alleen Seitzinger in staat te scoren, maar ook Nicolaas helemaal vanaf het eerste honk.

Vier onverdiende punten werden toegevoegd in de vijfde inning toen de Franse verdediging nog eens twee fouten maakte. In de zesde inning verhoogde ADO de stand naar 12-2 door nog drie runs te scoren met als hoogtepunt een 2-run single van Seitzinger.

Alle startende spelers van ADO scoorden minimaal één punt in dit duel.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


Sparta-Feyenoord vs. DOOR Neptunus (game 6 Hudson John Toernooi)
In Rotterdam sloot Neptunus het toernooi af met hun derde 12-0 shutout-zege op 18 honkslagen, waaronder drie van Raily Legito en Shaldimar Daantji. Alle spelers die voor Neptunus speelden sloegen minimaal één honkslag. Sparta-Feyenoord, dat 18 spelers gebruikte, kwam tot acht honkslagen.


...Shaldimar Daantji...
...2 Runs, 3 Hits, 2 RBI's...
(© Foto: Henk Seppen)
Neptunus' Hoofd Coach Jan Collins verzocht een 9-inning wedstrijd te spelen en week daardoor af van de toernooiregels die spraken van 7-innings wedstrijden of twee uur. Sparta-Feyenoord ging akkoord en dus werden er negen innings gespeeld.

Neptunus opende de score in de tweede inning toen Jeffrey Arends een tweehonkslag sloeg en scoorde na een one-out double van Rien Vernooij, die werd uitgeschakeld toen hij er een driehonkslag van probeerde te maken. Later in deze slagbeurt liet Neptunus de honken vol achter.

In de derde inning kwam Neptunus tot een rally van acht punten om een comfortabele voorsprong te nemen. In deze beurt sloeg Dwayne Kemp met een honkslag twee runs binnen, terwijl Rien Vernooij een RBI-double toevoegde. Hierna nam Ruderly Manuel (wederom een nieuwe speler in de Sparta-Feyenoord ploeg) de pitching over en kreeg een RBI-single tegen van Shaldimar Daantji, een 2-run single van Benjamin Dille en een nieuwe puntscorende honkslag van Raily Legito.

Na drie puntloze innings voegde Neptunus een punt toe in de zevende inning na een 2-out single van Raily Legito. De laatste twee runs werden gescoord in de negende slagbeurt toen Mourik Huijser een tweehonkslag sloeg en scoorde na een driehonkslag van Shaldimar Daantji, die daarna zelf scoorde op een OS van Benjamin Dille.

Na afloop van het toernooi werd Raily Legito uitgeroepen tot MVP en was Diegomar Markwell de Beste Werper, terwijl Mourik Huijser Beste Slagman was. Alle drie spelen voor Neptunus.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma

(3 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.