Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 mei 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Startende werpers komende 3-game series
English
DEN HAAG / AMSTERDAM / ROTTERDAM / HOOFDDORP / HAARLEM / BUSSUM / UTRECHT - Zeven van de acht Hoofd Coaches in de Hoofdklasse hebben hun rotations op een rij staan voor de komende 3-game series, die donderdagavond van start gaat en wordt voortgezet op zaterdag en zondag.

Zes van de rotaties zijn hetzelfde als in de laatste series, terwijl de zevende ietwat wijzigde. De achtste coach maakt woensdag zijn rotatie bekend.

De komende series is dezelfde als drie weken geleden, het openingsweekeinde in de Hoofdklasse. Dat betekent dat de ploegen die in de komende series tegenover elkaar staan elkaar niet meer zullen tegenkomen in het restant van de reguliere competitie. Dit betekent ook dat teams dan zes wedstrijden tegen één ploeg hebben gespeeld, terwijl ze nog niet in actie zijn gekomen tegen vier andere tegenstanders.

Hieronder de starters voor de komende series, maar uiteraard kunnen die op een wedstrijddag altijd nog wijzigen.

Stand & ProgrammaADO vs. Corendon Kinheim
Hoofd Coach Eelco Jansen van Corendon Kinheim (6-3) begint met dezelfde rotatie als in de eerste drie series van het seizoen. In de laatste series won Kinheim één van de drie wedstrijden vs. L&D Amsterdam Pirates.

Hoofd Coach Aldric Dunlop van ADO (1-8) gebruikt dezelfde drie starters als in de laatste series, maar in een andere volgorde. Quincy Lambertina, die de starter was in Game 1 van de laatste series vs. UVV, zal nu Game 3 starten. Linkshanders Nick Martin en Jurandy Girigori schuiven hierdoor een wedstrijd op. Afgelopen zondag was Girigori de winnende werper in ADO's eerste zege van het seizoen in de 3-game series vs. UVV.

In hun eerste series dit seizoen kwam Kinheim tot een 3-0 sweep tegen ADO.

Zaterdagochtend maakte Dunlop bekend dat hij de starters voor Game 2 en 3 had omgedraaid.

Startende werpers
LHP Nick Martin (0-3)
RHP Quincy Lambertina (0-0)
LHP Jurandy Girigori (1-3)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP David Bergman (2-0)
RHP Duko Jansen (1-0)
LHP Nick Veltkamp (1-1)L&D Amsterdam Pirates vs. Mr. Cocker HCAW
Charles Urbanus, de Hoofd Coach van koploper L&D Amsterdam Pirates (10-2), brengt dezelfde rotatie terug die hij tot nu toe het hele seizoen heeft gebruikt en dat betekent dat dezelfde drie werpers in dezelfde volgorde zullen starten voor de vijfde week op rij. Verder loopt Kenny Berkenbosch, die herstellende is van een beenblessure, inmiddels zonder krukken en dat brengt hem weer dichter bij een terugkeer op het veld. In de laatste series won Amsterdam twee van de drie wedstrijden vs. Corendon Kinheim.

Bill Froberg, de Hoofd Coach van Mr. Cocker HCAW (1-8), maakte woensdag zijn starters bekend, want hij miste de training van dinsdagavond vanwege de griep. Uit de series van afgelopen week keert alleen Kevin Miner terug, terwijl linkshanders Robin Schel en Venezolaan Moises Levi Melendez Izaguirre hun eerste start zullen maken. In hun laatste series werd HCAW in drie wedstrijden gesweept door DOOR Neptunus.

In hun eerste series dit seizoen kwam Amsterdam tot een 3-0 sweep vs. HCAW.

Startende werpers
RHP Rob Cordemans (2-1)
RHP Jos de Jong (2-0)
RHP Ben Grover (3-0)
Game 1
Game 2
Game 3
LHP Robin Schel (0-0)
RHP Kevin Miner (1-2)
LHP Moises Melendez (0-0)DOOR Neptunus vs. Sparta-Feyenoord
Hoofd Coach Jan Collins van DOOR Neptunus (8-4) gaat met dezelfde rotatie als vorig weekeinde tegen Mr. Cocker HCAW en dat betekent dat de Australische linkshander Craig Anderson weer Game 3 zal starten. In hun laatste series boekte Neptunus een sweep in drie wedstrijden vs. Mr. Cocker HCAW.

Pitching Coach Leo Voogd van Sparta-Feyenoord (3-6) bevestigde ook dat hij dezelfde rotatie zal gebruiken als in de laatste series tegen Vaessen Pioniers. Sparta-Feyenoord boekte eveneens een sweep in hun laatste series en won toen driemaal vs. Vaessen Pioniers.

In hun eerste series van dit seizoen kwam Neptunus tot een 3-game sweep tegen Sparta-Feyenoord.

Startende werpers
LHP Diegomar Markwell (2-1)
RHP Kevin Heijstek (2-1)
LHP Craig Anderson (1-1)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP Ruderly Manuel (1-0)
LHP Gregory Gustina (1-2)
RHP Bobby Carrington (0-2)Vaessen Pioniers vs. UVV
Robert Klaver en Royce Holder, de Hoofd Coaches van Vaessen Pioniers (4-5) en UVV (6-3) hielden hun rotaties ook intact voor de komende series.

In hun laatste series liep Pioniers tegen een sweep aan tegen Sparta-Feyenoord, terwijl UVV twee van de drie wedstrijden won vs. ADO.

In hun eerste series van dit seizoen won Pioniers de eerste twee wedstrijden vs. UVV, dat daarna een sweep voorkwam door Game 3 te winnen.

Startende werpers
LHP Conrad Orman (1-2)
RHP Eddie Aucoin (2-1)
RHP Lars Huijer (0-0)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP Orlando Yntema (2-1)
RHP Jurjen van Zijl (2-1)
LHP Martijn Riphagen (0-1)

(3 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.