Grand Slam * Stats & News
Updated: September 4, 2011
Scores & Statistics
Baseball Scores & Stats
Softball Women Scores & Stats
Softball Men Scores & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Baseball
Headlines
Compiled and Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Game 3 ADO vs. Euro Stars gestaakt door umpires
English
DEN HAAG - De derde wedstrijd van de Promotie/Degradatie Play-Off tussen ADO en Euro Stars is zondag na zeven complete innings gestakt door de umpiring crew. Met een 2-1 achterstand kwam ADO tot een rally van negen punten in de tweede helft van de zevende inning, maar kort voordat de achtste inning van start zou gaan staakten de drie umpires het duel. Reden voor de umpires om het veld te verlaten was het feit dat Peter van den Akker, de Hoofd Coach van Euro Stars, zich nog altijd in de buurt van het speelveld bevond na een paar innings eerder uit het veld te zijn gestuurd. De Bond zal nu de situatie moeten bekijken om de status van dit duel te bepalen, waarin een bench-clearing was te zien, twee 'ejections' en een paar discussies met umpires. De wedstrijd kan geldig worden verklaard, zodat de eindstand 10-2 blijft in het voordeel van ADO, maar er kan ook worden besloten dat het duel moet worden hervat in de achtste inning en moet worden uitgespeeld. Game 4 staat op het programma voor aanstaande zaterdag in Capelle a/d IJssel.

Euro Stars, dat slechts drie honkslagen sloeg in het duel van vandaag, nam een 1-0 voorsprong in de eerste inning. ADO-starter Lennart Bol gooide toen vier wijd op openingsslagman Aldy Guzman, die daarna opschoof via een opofferingsstootslag van Calvin Simmonds en scoorde op een 2-out double van Aldrin Martis.

In de derde inning van Euro Stars kreeg Guzman vier wijd met één uit en Jeffrey Sprott een vrije loop met twee uit, maar de twee lopers strandden op respectievelijk het derde en tweede honk.

In de zesde inning scoorde Euro Stars het volgende punt. Eerst opende Simmonds met een honkslag, maar ging uit bij stelen. Hierna kreeg Sprott vier wijd wijd en bereikte Martis het honk na een fout. Brent Buffa volgde met een RBI-double en met lopers op het tweede en derde honk kreeg Ben Groenendijk opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop op te zetten en dat werkte. Met de honken vol nam Jurandy Girigori het werpen over van Lennart Bol en die zag volgende slagman Jochem Pronk in een dubbelspel slaan. De laatste was het niet eens met de call op het eerste honk van umpire Fred Groenewegen, gooide zijn helm weg en werd uit het veld gestuurd. Kort daarna kwam Hoofd Coach Peter van den Akker om in discussie te gaan met Groenewegen over de call en het wegsturen van zijn speler en werd zelf ook weggestuurd. Eén van de redenen waarom Van den Akker in discussie zou zijn gegaan over de beslissing was een situatie in de eerste inning waarin ADO-slagman Gregory Hassell na een strikeout zijn knuppel dusdanig had weggegooid dat die in het publiek terecht was gekomen, maar niet werd weggestuurd.

In de tweede helft van de zesde inning pakte ADO een punt terug toen Remco Seitzinger een honkslag sloeg en scoorde op een 2-out single van Gino Henson, die daarna het slachtoffer werd van een pick-off op het eerste honk om de inning af te sluiten.

In de volgende inning kwam ADO, dat tot dat moment slechts twee hits had geslagen, tot een rally van nenegn punten op negen hits om een confortabele 10-2 voorsprong te nemen. In deze inning liepen de gemoederen ook ietwat op en was er een bench-clearing, waarbij niemand werd weggestuurd. Het begon allemaal met een honkslag van Gyenuar Lopez, die hierna het tweede honk stal. Vervolgens werd Jaïr Roseburg geraakt door een worp van voormalig Hoofdklasse-werper Derrick Isenia. Hierna volgden zes honkslagen op rij, waaronder een 2-run single van Gino Hersilia en RBI-singles van Remco Seitzinger en Quensley Bazoer. De laatste werd hierna op het tweede honk uitgeschakeld na een aangooi vanuit het linksveld en dat leidde tot de bench-clearing. Na een werperswissel stal Bazoer de thuisplaat in een double-steal situatie waarna de honken vol kwamen en een honkslag van Roseburg de volgende twee runs opleverde, net als een hiernavolgende honkslag van Gumbs. Er kwam opnieuw een werperswissel en dit keer sloot een strikeout de inning af.

ADO had een 10-2 voorsprong genomen en kwam slechts twee runs te kort om het duel op dat moment te beëidingen via de mercy-regel van 10 punten verschil. Echter, het duel kwam even later op dat moment toch ten einde. Nadat Euro Stars' Hoofd Coach Peter van den Akker was weggestuurd bleef die enige tijd zichtbaar aanwezig bij de dug-out en later op een andere locatie bij het veld. De regels stellen dat wanneer iemand wordt weggestuurd die het veld moet verlaten en uit zicht moet blijven voor het restant van het duel. Bericht werd dat Van den Akker ergens in het midveld was toen de zevende inning werd afgesloten en omdat hij niet voldeed aan de opdracht van de umpires, besloten de officials het duel te stoppen en verlieten zelf het speelveld.

(4 september)

Standen & Programma's


Thank you for visiting this site.
Mail your suggestions and questions to stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.