Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 mei 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Top-3 wint; Pioniers wint ruim vs. UVV
English
DEN HAAG / AMSTERDAM / ROTTERDAM / HOOFDDORP - De huidige top-3 in de Hoofdklasse won donderdagavond opnieuw in de openers van hun volgende 3-game series. Koploper L&D Amsterdam Pirates, dat bijna alle aanvallende categoriën aanvoert, versloeg Mr. Cocker HCAW met 8-4 om de eerste ploeg dit seizoen te worden die ruim 100 punten heeft gescoord. Sidney de Jong homerde voor Amsterdam, dat de Hoofdklasse aanvoert met een slaggemiddelde van .327. Vince Rooi evenaarde een record met het slaan van vier tweehonkslagen en is nu de beste slagman in de Hoofdklasse met een gemiddelde van .500.

Corendon Kinheim stond slechts met 1-0 voor na zes innings vs. ADO, maar won uiteindelijk met 4-1, terwijl twee werpers samen een 3-hitter gooiden.

DOOR Neptunus kwam tot een 9-0 shutout tegen Sparta-Feyenoord om de vijfde zege op rij te boeken. Vier werpers gooiden ook hier samen een 3-hitter voor Neptunus, dat het duel overigens opnieuw pas laat besliste. Met slechts een voorsprong van 3-0 na zeven innings kwam Neptunus tot een rally van zes runs in de achtste om een meer comfortabeler voorsprong te nemen.

Vaessen Pioniers, dat de laatste drie wedstrijden had verloren, won ruim vs. UVV, 11-2. UVV sloeg slechts twee honkslagen op vier werpers, terwijl Pioniers er 13 sloeg, waaronder een homerun van Dè Flanegin.ADO vs. Corendon Kinheim
In Den Haag bleef het duel tussen hekkensluiter ADO en het op de derde plaats staande Corendon Kinheim vier innings langs puntloos, waarna Kinheim met slechts 1-0 voorstond bij het begin van de zevende inning, maar daarna met 4-1 won. David Bergman gooide acht innings, had zeven strikeouts en stond slechts drie honkslagen toe om zijn derde heuvelzege van het seizoen te boeken. Nick Stuifbergen gooide een hitloze negende en verdiende zijn eerste save van het jaar.

ADO-starter Nick Martin stond slechts twee honkslagen toe in de eerste vijf innings, maar stond desondanks met 1-0 achter. In de tweede inning gooide de linkshander vier wijd op lead-off hitter Jason Halman en kreeg toen een honkslag tegen van Rafaël Jozefa. Terwijl Halman opschoof naar het derde honk probeerde Jozefa het tweede honk te bereiken, maar werd daar uitgegooid door rechtsvelder Remco Seitzinger. Halman strandde op het derde honk, want hierna volgden een strikeout en vangbal. In de derde inning raakte Martin lead-off hitter Roy Seltenrijch, maar ook hij bleef achter.

ADO liet vier lopers op de honken achter in de eerste vier innings. In de tweede inning sloeg Jaïr Roseburg een honkslag met één uit, maar bleef achter op het derde honk. In de vierde had ADO lopers op het eerste en tweede honk met twee uit, maar ook zij bleven achter.

Kinheim opende hierna de score in de vijfde slagbeurt. Niels van Weert begon met vier wijd en stal daarna het tweede honk, gevolgd door een foute aangooi. Roy Seltenrijch kreeg vervolgens ook vier wijd, maar werd even later op het eerste honk uitgeschakeld na een pick-off van de catcher. Hierna bereikte Björn Henrichs het honk met een infield-hit en die stelde Van Weert in staat te scoren, maar Henrichs werd zelf even later uitgeschakeld toen eerste honkman Dave Steward de bal onder controle kreeg en die naar tweede honkman Jaïr Roseburg gooide. De inning eindigde hierna met een strikeout.

In de zesde inning sloegen Dirk van 't Klooster en Jason Halman een honkslag met één uit, maar hierna volgden een gedwongen nul en een pop-fly. Kinheim nam daarna uiteindelijk meer afstand door drie punten te scoren in de zevende slagbeurt. Niels van Weert opende met een honkslag en Roy Seltenrijch sloeg een stootslag-honkslag, die werd gevolgd door een foute aangooi die de lopers op het tweede en derde honk bracht. Met één uit sloeg Remco Draijer hierna een grounder naar eerste honkman Dave Steward, die de bal naar catcher Jarreau Martina gooide, maar Van Weert was sneller dan de aangooi en scoorde. Dit leidde tot een werperswissel, want Martin werd vervangen door Carlos Tabares Castro. Met twee uit sloeg Dirk van 't Klooster daarna een driehonkslag, bracht twee runs binnen en zorgde voor een 4-0 stand.

ADO wist slechts eenmaal tot scoren te komen en deed dat in de zevende inning. Lead-off hitter Jaïr Roseburg kreeg drie slag, maar de derde slagbal eindigde in een wilde worp, waardoor hij het tweede honk wist te bereiken. Roseburg schoof hierna op na een grounder en scoorde op een fout, maar hierna schakelde Bergman vier van de volgende vijf slagmensen met drie slag uit.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaL&D Amsterdam Pirates vs. Mr. Cocker HCAW
...Vince Rooi sloeg vier doubles...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
Koploper L&D Amsterdam Pirates versloeg Mr. Cocker HCAW met 8-4 om de eerste ploeg te worden die dit seizoen meer dan 100 punten scoorde. De thuisploeg zette de toon gelijk in de eerste slagbeurt op rookie starter Robin Schel, die zijn eerste start maakte in zijn korte Hoofdklasse-loopbaan. Met één uit kreeg de linkshander een tweehonkslag tegen van Vince Rooi, waarna hij vier wijd gooide op Sidney de Jong en voor volle honken zorgde toen hij ook een honkslag moest toestaan aan Percy Isenia. Hierna gooide Schel ook vier wijd op Bas de Jong waardoor werd gescoord, resulterend in een bezoek van zijn Pitching Coach Frans Groot. Maar nadat die was teruggekeerd in de dug-out kreeg Schel een opofferingsslag tegen van Bas Nooij, waardoor opnieuw werd gescoord, voordat een grounder de slagbeurt afsloot.

Amsterdam voegde een punt toe in de tweede inning. Seb Visser en Koen Nooij kregen vier wijd, maar hierna sloeg Roelie Henrique in een dubbelspel. Vervolgens sloeg Vince Rooi zijn tweede double om de stand op 3-0 te brengen.

In de derde inning liet Amsterdam de honken vol achter op nieuwe werper Joey Eijpe, ook een linkshander. Percy Isenia en Bas de Jong openden met honkslagen en na twee nullen kreeg Seb Visser vier wijd, maar de drie lopers bleven achter toen de laatste gedwongen uitging.

...Dirimo Chavez had 3 hits voor HCAW...
(© Foto's: Alfred Cop Fotografie)
Het vierde punt werd toegevoegd in de vierde inning toen Vince Rooi opnieuw een tweehonkslag sloeg en ging scoren op een honkslag van Sidney de Jong, maar opnieuw bleven twee lopers achter.

Amsterdam-starter Rob Cordemans domineerde. Na voor drie nullen te hebben gezorgd in de eerste begon de ervaren rechtshander met twee strikeouts in de tweede inning en kreeg toen honkslagen tegen van Randy Daal en Mitchel Koot, maar hierna volgde een pop-fly. Cordemans zorgde daarna weer voor drie nullen in de derde en vierde inning, maar kreeg toen twee onverdiende punten tegen in de vijfde met twee uit. Met één uit kreeg Mitchel Koot vier wijd, waarna Cordemans weer een strikeout liet noteren. Hierna sloeg Wesley Bernardus een stootslag-honkslag, die werd gevolgd door een foute aangooi van de Pirate-derde honkman. Koot scoorde, terwijl Bernardus opschoof naar het tweede honk en het derde honk bereikte op de aangooi richting thuis. Even later scoorde Bernardus toen Dirimo Enrique Chavez een honkslag sloeg, maar hierna schakelde Cordemans weer een slagman met drie slag uit.

...2B Seb Visser vangt een line...
...drive van Lennart Koster...
...in de 4e inning...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
Amsterdam pakte een punt terug in de vijfde inning toen Rashid Gerard vier wijd kreeg, opschoof na een doorgeschoten bal en scoorde na een tweehonkslag van Seb Visser. Een volgend punt werd gescoord in de zesde inning toen Sidney de Jong opende met een homerun.

In de achtste inning nam Rik Geestman het werpen over van Rob Cordemans, die acht strikeouts had en slechts vier honkslagen toestond. De linkshander begon en eindigde met een strikeout, maar tussendoor kreeg hij honkslagen tegen van Dirimo Enrique Chavez en Lennart Koster, maar beiden bleven achter.

In de 2e8 scoorde Amsterdam weer twee runs. Vince Rooi (die 4-uit-5 sloeg) opende met zijn record-evenarende vierde tweehonkslag en dat bracht een nieuwe werper in. Marco Schel, de broer van starter Robin Schel, nam het over en debuteerde in de Hoofdklasse. De rechtshander begon met vier wijd voor Sidney de Jong en Percy Isenia (die 4-uit-4 sloeg) en zag Bas de Jong hierna in een dubbelspel slaan, maar dat leverde ook een punt op. Een tweehonkslag van Bas Nooij maakte er hierna 8-2 van.

In de negende inning scoorde HCAW opnieuw twee onverdiende punten (opnieuw met twee uit), dit keer op Jurrian Koks. Met één uit kreeg Randy Daal vier wijd en sloeg Mitchel Koot een honkslag. De tweede nul werd toen geregistreerd op een 'force play-grounder', maar een grounder richting derde honk van Wesley Bernardus (opnieuw) resulteerde hierna in een foute aangooi (opnieuw) van 3B Rashid Gerard en dat leverde HCAW een punt op. De derde honkslag van Dirimo Enrique Chavez was vervolgens goed voor een nieuw punt, maar een strikeout sloot het duel hierna af.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma

...Links: 3B Rashid Gerard's twee foute aangooien leidde tot vier onverdiende punten...
...Rechts: HCAW-reliever Marco Schel debuteerde in de Hoofdklasse...
(© Foto's: Alfred Cop Fotografie)DOOR Neptunus vs. Sparta-Feyenoord
In Rotterdam boekte DOOR Neptunus een 9-0 shutout tegen Sparta-Feyenoord en won het vijfde duel op rij. Maar de thuisploeg besliste het duel opnieuw pas laat. Met slechts een 3-0 voorsprong na zeven innings kwam Neptunus tot een rally van zes punten in de achtste inning om een meer comfortabele voorsprong te nemen. In de eerste zeven innings van het duel liet Neptunus 10 lopers achter, voordat het tot de rally kwam in de achtste inning.

In de eerste inning opende Eugène Kingsale voor Neptunus met een driehonkslag, maar bleef achter. In de tweede slagbeurt scoorde de ploeg het eerste punt. Dwayne Kemp begon met vier wijd en scoorde helemaal vanaf het eerste honk na een tweehonkslag van Rien Vernooij, die op het tweede honk achterbleef.

In de derde inning sloeg Jeffrey Arends een tweehonkslag met twee uit, maar bleef ook achter. Twee innings later bleven twee lopers achter. Met één uit bereikte Eugène Kingsale het tweede honk via een stootslag-tweehonkslag (!), want de bal rolde richting foutlijn, maar bleef op goed gebied liggen. Terwijl de verdediging wachtte op het moment dat de bal de lijn passeerde snelde Kingsale naar het tweede honk. Met twee uit kreeg Raily Legito vier wijd, maar hierna volgde de derde nul. Hierna, in de zesde, voegde Neptunus het tweede punt toe en het was opnieuw Dwayne Kemp die het punt scoorde. Kemp kwam op het honk na een fout, stal het tweede honk en schoof op na een hiernavolgende foute aangooi, waarna hij scoorde toen Rien Vernooij volgde met een opofferingsslag. Hierna kreeg Neptunus de honken vol toen Eldrion Regina en Sape Wagenaar een honkslag sloegen en Eugène Kingsale werd geraakt door een worp, maar het trio bleef achter.

In de zevende inning bracht Neptunus de stand op 3-0. Met één uit kreeg Jeffrey Arends vier wijd, waarna Rudy Seebus het werpen overnam van starter Ruderly Manuel en die begon met een vangbal, maar kreeg toen een RBI-triple tegen van Rien Vernooij, die hierdoor de drie eerste punten van Neptunus had binnengeslagen.

Aan de kant van Sparta-Feyenoord was er geen scoringskans in de zes innings die werden gegooid door Diegomar Markwell. De linkshander kreeg een lead-off single tegen in de eerste inning van Rubinet Koko en dat was de enige honkslag die hij zou toestaan. Even later werd Koko uitgeschakeld bij een steelpoging na een pick-off. Later in de slagbeurt gooide Markwell een keer vier wijd, maar die loper ging gedwongen uit. Na voor drie nullen te hebben gezorgde in de tweede en derde inning gooide Markwell vier wijd op de openingsslagman in de vierde, maar kreeg toen de steun van een dubbelspel. In de vijfde gooide hij vier wijd op de lead-off hitter, maar die ging uit bij een steelpoging.

In de zevende inning, met slechts een 2-0 voorsprong, nam Jorian van Acker het werpen over en zorgde voor drie nullen. Een inning later, nu met een 3-0 voorsprong, werd Berry van Driel de derde Neptunus-pitcher en kreeg twee one-out singles tegen, maar hierna draaide Neptunus een dubbelspel om de inning af te sluiten.

In de 2e8 sloeg Neptunus toe met zes punten om een ruime 9-0 voorsprong te nemen. Sape Wagenaar begon met een honkslag en na een vangbal sloeg ook Eugène Kingsale een honkslag, net als Benjamin Dille die een honkslag opleverde. Hierna leverde ook Raily Legito een RBI-single af en kwamen de honken vol toen volgende slagman Jefrey Arends vier wijd kreeg. Een gedwongen actie op een grounder van Dwayne Kemp leverde hierna geen nullen op, maar wel een punt, hield de honken vol en bracht nieuwe werper Quinn Tramm in. Die gooide toen vier wijd op Rien Vernooij, waardoor opnieuw werd gescoord en hierna kreeg hij een 2-run single tegen van Eldrion Regina die de stand op 9-0 bracht.

In de negende inning sloot Arshwin Asjes het duel voor Neptunus af. Hij raakte een slagman met één uit, maar eindigde hierna met strikeouts.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaVaessen Pioniers vs. UVV
...Pionier-starter Conrad Orman...
(© Foto: Frans van Elst)
In Hoofddorp won Vaessen Pioniers ruim vs. UVV, dat zes van de laatste zeven wedstrijden had gewonnen. Pioniers sloeg toe in de vierde inning en won uiteindelijk comfortabel met 13-2. UVV kwam tot slechts twee honkslagen in dit duel, terwijl Pioniers er 13 sloeg, waarvan minimaal één door alle negen slagmensen in hun slagvolgorde.

Pioniers opende de score met drie runs in de tweede inning op starter Orlando Yntema met twee uit. De honken kwamen vol toen Kevin Dirksen, Zerzinho Croes en Jefferson Muzo allen een honkslag sloegen. Hierna scoorde Dirksen het eerste punt toen Yntema een wilde worp gooide. Vervolgens sloeg Mark Duursma een langzame bal richting derde honk voor een infield-hit. Omdat er twee nullen waren en een 3 wijd-2 slag stand op de slagman waren de lopers onderweg op de pitch en dat stelde Croes maar ook de snelle Muzo beiden in staat te scoren op de infield-hit, waardoor het 3-0 werd.

In de derde inning gooide Pionier-starter Conrad Orman vier wijd op de eerste twee slagmensen, die opschoven na een OSS. Orman hielp zichzelf hierna door een line drive te vangen van Rutger Veugelers en wist de loper op het tweede honk hierna uit te schakelen voor een dubbelspel.

Maar in de vierde inning antwoordde UVV met twee runs met twee uit. Danny Rombley kreeg vier wijd, Fausto Álvarez Rizo sloeg een honkslag en Jeroen Hermans kreeg ook vier wijd, zodat de honken vol kwamen. Orman volgde hierna met een strikeouts, maar een wilde worp resulteerde vervolgens in het eerste punt. Een gedwongen nul op een grounder van Juriën Overman stelde Álvarez in staat te scoren en verkleinde de achterstand tot 3-2, maar hierna maakte een strikeouts een einde aan de slagbeurt.

...UVV-starter Orlando Yntema levert een worp af...
(© Foto: Frans van Elst)
Pioniers produceerde hierna een beslissende 5-run rally in de vierde inning om de stand op te voeren naar 8-2. Jefferson Muzo begon met vier wijd en schoof op na een honkslag van Michael Duursma, maar ging toen gedwongen uit na een grounder van Mark Duursma. Een fout op een 'force play-grounder' van Norbert Lokhorst zorgde vervolgens voor volle honken. De honken werden even later schoon geveegd toen Nik Gumeson een 3-run double sloeg, waarna Dè Flanegin volgde met een 2-run homerun om de stand op 8-2 te brengen.

Na drie puntloze innings voegde Pioniers nog eens drie runs toe in de achtste inning op reliever Sedley Karel. Met één uit bereikte Mark Duursma het honk na een fout en sloeg Norbert Lokhorst een honkslag, waarna beiden scoorden op een 2-out double van Dè Flanegin, die 3-uit-5 sloeg, tweemaal scoorde en vier RBI's had. Even later scoorde Flanegin op een honkslag van Randy Reiph.

In de vijfde inning gaf Conrad Orman opnieuw twee vrije lopen weg aan de eerste twee slagmensen om zijn totaal op zeven te brengen, waarna hij werd opgevolgd door Mika de Lincel. De laatste kreeg toen de steun van een dubbelspel en sloot de inning af met een strikeout. Een nieuw dubbelspel volgde in de zevende inning, waarna zijn broer Kjeld de Lincel het werpen overnam en voor drie nullen (twee strikeouts) zorgde in de achtste inning. Na vier wijd te gooien in de negende nam closer Dave Draijer het over en schakelde de drie slagmensen die hij tegenover zich kreeg uit om de inning af te sluiten.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma

(5 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.