Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 juni 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Europa Cup: Amsterdam wel, Neptunus niet naar Final Four
English
AMSTERDAM (Ned.) / PARMA (ItaliŽ) - Met de winst van hun vierde duel op rij op zaterdag kwalificeerde L&D Amsterdam Pirates zich voor de tweede keer voor de European Cup Final Four. De volgende dag verloor Amsterdam met 6-5 van Fortitudo Bologna (ItaliŽ) en eindigde op de tweede plaats op het toernooi dat ze zelf organiseerden op het thuisveld in de hoofdstad. Bologna was de toernooiwinnaar en plaatste zich ook.

Amsterdam begon het evenement op woensdag met een 7-4 zege vs. Heidenheim HeidekŲpfe (Duitsland) na een 4-0 achterstand na vijf innings. De volgende dag won de ploeg met 9-2 vs. Sant Boi (Spanje), gevolgd door overwinningen vs. North Stars (Rusland), 7-1, en Hoboken Pioneers (BelgiŽ), 13-0.

In Parma opende DOOR Neptunus het toernooi woensdag met een 7-3 winst vs. T&A San Marino in een duel dat in de 2e8 anderhalf werd onderbroken vanwege hevige regen. De volgende dag werd ook het duel tegen Draci Brno (TsjechiŽ) ruim een uur onderbroken vanwege regen. Neptunus stond op dat moment voor, maar Brno kwam terug en won in 10 innings met 4-3. Vrijdag won Neptunus met vs. Tenerife Marlins (Spanje) en op zaterdag versloegen de Rotterdammers Rouen Huskies (Frankrijk), 3-0. Dit betekende dat de winnaar van de laatste wedstrijd van het evenement op zondagavond tussen Neptunus en Parma de tweede finalist zou opleveren. Eerder verzekerde San Marino zich al van een plek in de Final Four. Zondagavond begon het duel veel later vanwege regen en stond Neptunus met lege handen, want Parma won met 7-1.

Vorig jaar werd Neptunus oom uitgeschakeld toen het zelf gastheer was van het evenement in Rotterdam. Neptunus verloor toen van Hoboken en Tenerife. Konica Minolta Pioniers, de tweede Nederlandse ploeg in de Qualifier, werd vorig jaar ook uitgeschakeld.

In 2009, de tweede keer dat de Europa Cup Toernooien volgens de nieuwe formule werden gespeeld, plaatsen beide Nederlandse deelnemers zich. L&D Amsterdam Pirates en Corendon Kinheim speelden toen beide in de Final Four in Barcelona (Spanje), die toen werd gewonnen door Danesi Nettuno (ItaliŽ).

In 2008 werden Kinheim en Neptunus uitgeschakeld voor de eerste Final Four.

In 2007, het laatste jaar waarin er drie Europa Cup Toernooien waren won Kinheim de Europa Cup en Neptunus de Cup Winners Cup. Er waren geen Nederlandse deelnemers aan de CEB Cup-competitie.

(5 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.