Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 september 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Urbanus, Daal sluiten eerste profseizoen af
English
SPOKANE, Washington / PEORIA, Arizona (USA) - Nick Urbanus en Rodney Daal hebben hun eerste profseizoen in Amerika afgesloten. Urbanus promoveerde afgelopen weekeinde naar Single-A, terwijl Daal het seizoen afsloot in Rookie League.

De 19-jarige Nick Urbanus sloeg .283 (58-uit-205) in zijn eerste profseizoen voor de Arizona Rangers, het Rookie League-team van de Texas Rangers in de Arizona League. Urbanus speelde in 50 wedstrijden, sloeg vijf doubles en vijf triples, scoorder 35 punten en kreeg 30 binnengeslagen punten op zijn naam, terwijl hij 12 honken stal.

Na afloop van zijn seizoen in de Rookie League promoveerde Urbanus afgelopen zaterdag 3 september naar de Spokane Indians, het team van de Rangers in Short-Season Single-A. Urbanus moest van Phoenix naar de Staat Washington vliegen en op dezelfde dag was hij tweede slagman en tweede honkman voor Spokane in een thuiswedstrijd tegen Everett AquaSox in Avista Stadium. Spokane stond met 2-0 achter in de eerste inning, kwam tot een rally van drie runs in de zesde en won met 4-2. In zijn Single-A debuut kreeg Urbanus drie slag in de eerste inning, waarna hij werd uitgevangen in de vierde slagbeurt. In de zesde inning werd Urbanus geraakt door een worp, maar strandde op het derde honk. In de zevende kwam hij aan slag met de honken vol en twee uit en kreeg toen drie slag.

Voor Spokane was dit het laatste duel van het seizoen en ondanks de winst miste de ploeg de play-offs, omdat concurrent Boise Hawks met 8-2 won vs. Vancouver Canadians om de halve finale te bereiken.

Rodney Daal speelde dit seizoen in 24 wedstrijden voor de Peoria Padres (dat eveneens uitkomt in de Arizona League) en sloeg .243 (17-uit-70) met vier doubles, acht gescoorde punten en zes RBI's.

Op 8 augustus werd de 17-jarige Daal tijdelijk even ingedeeld bij de Tucson Drillers, het Triple-A team van de San Diego Padres. De volgende dag werd hij ingezet als pinch-hitter in een duel tegen de Oklahoma City RedHawks en kreeg drie slag. Het bleef voor Daal bij dit ene optreden voor Tucson, want op 12 augustus werd hij weer teruggestuurd naar het Rookie League-team, waar hij het seizoen afsloot.

(5 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.