Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Neptunus opent seizoen met shutout-winst
English
ROTTERDAM - De eerste wedstrijd van het seizoen 2011 ging om 19:48 uur van start op donderdag 7 april dat daarmee de vroegste datum werd voor een avondwedstrijd in de Hoofdklasse-geschiedenis. Hiervoor was de vroegste avondwedstrijd dinsdag 12 april 2005 toen op die datum drie inhaalwedstrijden werden gespeeld. 7 april is niet de vroegste Opening Day, want het seizoen 2003 ging van start op zaterdag 5 april.

In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen troffen landskampioen DOOR Neptunus en L&D Amsterdam Pirates elkaar in hun eerste ontmoeting sinds de Holland Series van vorig jaar. De twee ploegen spelen een vooruitgeschoven 3-game series om in juni ruimte te maken als beide ploegen deelnemen aan de Europa Cup Toernooien. Op donderdag 14 april openen de overige zes ploegen hun nieuwe seizoen. Game 2 wordt zaterdag in Amsterdam gespeeld, Game 3 volgt zondag in Rotterdam.

Neptunus en Amsterdam openden de afgelopen tien seizoenen regelmatig het seizoen tegen elkaar, het meest recent in een enkele wedstrijd op zondag 15 april 2007. In dat seizoen troffen de teams op zaterdag en zondag een verschillende tegenstander, omdat de Hoofdklasse toen uit het oneven aantal van negen teams bestond.


LHP Diegomar Markwell

RHP Rob Cordemans
...Pitching Duel - Veteranen gooien samen 19 strikeouts...
(© Foto's: Henk Seppen)
De 2011 opener was een regelrecht pitchingduel tussen veteranen Diegomar Markwell (Neptunus) en Rob Cordemans (Amsterdam), die elkaar zes/zeven inning keurig in balans hielden. Cordemans schakelde 10 slagmensen met drie slag uit en stond slechts drie hits toe in de zes innings die hij gooide, terwijl Markwell negen keer drie slag gooide en maar twee honkslagen incasseerde in de zeven innings dat hij op de heuvel stond.

Neptunus opende de score in de eerste inning. Met één uit sloeg Benjamin Dille een tweehonkslag in het linksveld, waarna Raily Legito vier wijd kreeg en Jeffrey Arends volgde met een honkslag, waardoor het eerste punt kon worden gescoord. Dat was de enige scoringskans voor Neptunus, want Cordemans volgde met twee strikeouts en stond daarna nog slechts één speler tot de honken toe in de volgende vijf slagbeurten. Na de honkslag van Arends schakelde de rechtshander 17 van de volgende 18 slagmensen uit. De enige speler die in die periode het honk wist te bereiken was Shaldimar Daantji, die een honkslag met twee uit in de tweede inning, waarna de volgende 13 slagmensen op rij werden uitgeschakeld.

Bereikte Neptunus viermaal het honk in de eerste twee innings, Amsterdam kwam vijfmaal op de honken in de eerste zeven innings. Sidney de Jong en Bas Nooij kregen vier in respectievelijk de eerste en tweede inning, maar beiden strandde op het eerste honk. In de derde sloeg Wesley Connor een honkslag met één uit en kreeg het tweede honk na schijn, maar bleef daar achter. In de vijfde sloeg Roelie Henrique een tweehonkslag emt twee uit, maar kwam ook niet verder dan het tweede honk. In de zevende kreeg Kenny Berkenbosch vier wijd met één uit en werd vervangen door pinch-runner Tim Vermeij, die zijn Hoofdklasse-debuut maakte. Maar even later kon de rookie alweer terugkeren naar de dug-out, omdat de geroutineerde linkshander Markwell hem uitschakelde via een pick-off.

Amsterdam kwam dicht bij de gelijkmaker (en meer) in de achtste inning op relievers Berry van Driel en Arshwin Asjes. Van Driel nam het werpen over van Markwell en begon met twee grounders, maar kreeg toen een honkslag tegen van Wesley Connor (die daarna twee stal) en gooide vier wijd op Vince Rooi. Van Driel werd snel vervangen door closer Arshwin Asjes, maar die zorgde voor volle honken via vier wijd voor Sidney de Jong. De inning werd daarna afgesloten toen volgende slagman Percy Isenia een gedwongen nul veroorzaakte met een grounder.

Na deze dreiging van de Amsterdamse ploeg reageerde Neptunus met het scoren van een 'insurance run' in de achtste inning op Frank van Heijst, die Cordemans de inning ervoor was komen vervangen. Met één uit sloeg Shaldimar Daantji een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Eugène Kingsale. Hierna sloeg Benjamin Dille, die in de eerste inning het eerste punt had gescoord, zijn tweede tweehonkslag in het duel om de snelle Daantji binnen te brengen en de stand op 2-0 te zetten.

In de negende inning zorgde Asjes voor drie nullen op rij, waaronder twee strikeouts, om zijn eerste save in een Neptunus-uniform te verdienen.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma

(7 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.