Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 mei 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Pioniers klimt naar top-4; Monsterscore Neptunus
English
HAARLEM / BUSSUM / ROTTERDAM / HOOFDDORP - Vaessen Pioniers won zaterdag met 4-2 vs. UVV om bezit te nemen van een gedeelde vierde plaats met deze ploeg. Pioniers heeft echter een voorsprong, want het staat momenteel op 4-1 in de onderlinge reeks wedstrijden. Deze teams treffen elkaar zondag voor de laatste keer in het reguliere seizoen.

DOOR Neptunus verpletterde Sparta-Feyenoord met 20-4 in een 7-inning wedstrijd, maar deed opnieuw het leeuwendeel van het scoren na de vijfde inning. Na vijf slagbeurten stond Neptunus met slechts 4-1 voor, waarna zestien runs werden toegevoegd in de volgende twee innings. Neptunus kwam in dit duel tot 22 honkslagen.

Mr. Cocker HCAW stond tweemaal achter vs. L&D Amsterdam Pirates en wist de stand beide keren in balans te brengen, maar uiteindelijk was het resultaat toch weer hetzelfde voor de Bussumers, want er werd verloren met 9-4, waardoor de ploeg hun losing streak verlengde naar zeven wedstrijden.

Corendon Kinheim stond slechts met 3-0 voor na zeven innings vs. ADO, maar voegde vier runs toe en won uiteindelijk met 7-1.Corendon Kinheim vs. ADO
In Haarlem kwam Corendon Kinheim tot een rally van vier punten in de achtste inning om een 3-1 voorsprong op te voeren naar een 7-1 zege vs. ADO. Winnende werper Duko Jansen gooide achte innings en schakelde negen slagmensen met drie slag uit.

In de eerste inning kreeg ADO de honken vol met twee uit toen Jansen een lead-off double moest incasseren van Gyenuar Lopez, waarna hij vier wijd gooide op Harvey Gumbs en Sidney Ensermo met twee uit, maar hij sloot de slagbeurt daarna af met drie slag. Kinheim opende daarna de score in de eigen eerste slagbeurt. Remco Draijer begon met een driehonkslag op starter Carlos Tabares Castro, die de derde verschillende starter was voor dit duel. Aanvankelijk was Jurandy Girigori aangewezen als starter, maar eerder vandaag maakte Hoofd Coach Aldric Dunlop bekend dat hij zijn starters voor Game 2 en Game 3 had omgewisseld. Dat betekende dat Girigori doorschoof naar het duel van zondag en dat Quincy Lambertina vandaag zou beginnen. Echter, het was Tabares die uiteindelijk de wedstrijd startte. Met Draijer op het derde honk kreeg Tabares een infield-hit tegen van René Cremer en dat leidde toen een punt, maar net als ADO in de eerste helft van deze beurt liet ook Kinheim drie lopers achter. Na het toestaan van het punt volgden twee nullen, maar daarna gooide Tabares vier wijd op Jason Halman en Rafaël Jozefa om de honken vol te zetten. Echter, een 'force play-grounder' van Rodney Michel sloot de inning daarna af.

In de tweede inning had Kinheim Onno Jansen (honkslag) en Remco Draijer (vier wijd) op respectievelijk het tweede en het eerste honk met één uit. Hierna ging René Cremer uit na een grounder richting kort en toen Jansen op deze actie probeerde te scoren werd hij uitgeschakeld op thuis in een dubbelspel.

Kinheim voegde een punt toe in de derde, maar liet opnieuw de honken vol achter. Dirk van 't Klooster en Bryan Engelhardt openden met back-to-back doubles om de stand op 2-0 te brengen. Na een strikeout zorgden een geraakt werper en een vrije loop voor volle honken, maar hierna volgden twee vangballen.

In de vierde inning kwam Kinheim op 3-0 toen René Cremer het honk bereikte na een stootslag-honkslag met één uit, het tweede honk stal, opschoof na een wilde worp en scoorde na een doorgeschoten bal.

Na de honken vol te hebben achtergelaten in de eerste inning kreeg ADO weer drie honklopers in de vierde, maar ook die bleven achter. Harvey Gumbs opende met een honkslag, Bas Mol sloeg een honkslag met één uit en Remco Seitzinger kreeg vier wijd met twee uit, maar een vangbal op fout gebied eindigde de slagbeurt. In de vijfde kreeg Duko Jansen een lead-off single tegen van Gyenuar Lopez, maar die ging uit bij een steelpoging, waarna Jansen de volgende negen slagmensen op rij uitschakelde. Met één uit in de achtste bereikte pinch-hitter Kevin Nieveld het honk na een fout en sloeg Jaïr Roseburg een honkslag, waarna een grounder van Harvey Gumbs een punt opleverde en de stand op 3-1 bracht.

In de zevende inning liet Kinheim voor de derde keer de honken vol achter op nieuwe werper Patrick Wabbijn, maar kwam daarna tot een rally van vier punten in de achtste inning om meer afstand te nemen. Remco Draijer bereikte het honk na een fout en scoorde op een honkslag van René Cremer (die 4-uit-5 sloeg), die zelf werd uitgeschakeld bij een poging op te schuiven naar het tweede honk. Hierna kregen Dirk van 't Klooster en Bryan Engelhardt vier wijd en schoven op na een doorgeschoten bal. Van 't Klooster was vervolgens safe toen een foute aangooi richting thuis volgde op een grounder van Jason Halman. De honken kwam vol toen Rafaël Jozefa volgde met een infield-hit. Een opofferingsslag van Rodney Michel en een doorgeschoten bal waren daarna goed voor nog eens twee runs en brachten de stand op 7-1 in het voordeel van Kinheim, dat in deze wedstrijd 14 lopers op de honken achterliet.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaMr. Cocker HCAW vs. L&D Amsterdam Pirates
In Bussum stond L&D Amsterdam Pirates met 4-1 voor, waarna Mr. Cocker HCAW langszij kwam. Maar in de zevende kwam Amsterdam tot een rally van vier punten op weg naar een 9-4 overwinning.

...Vince Rooi wordt uitgetikt door catcher...
...Rodney Daal in de zevende inning...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
In de derde inning scoorden beide ploegen eenmaal. Koen Nooij begon voor Amsterdam met een honkslag, schoof op na een OSS van Tim Vermij en scoorde na een OS van Roelie Henrique. HCAW kwam langszij in de 2e3. Met één uit kreeg Mitchel Koot vier wijd en scoorde op een 2-out double van Michael Pluijmers, maar twee lopers bleven in deze inning achter op de honken.

Amsterdam scoorde drie punten in de vierde om een 4-1 voorsprong te nemen. Met één uit sloeg Percy Isenia een tweehonkslag, waarna Bas de Jong werd geraakt door een worp. Hierna resulteerden een tweehonkslag van Bas Nooij, een fout op een grounder van Seb Visser en een honkslag van Koen Nooij in de drie punten.

...Actie op het eerste honk...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
HCAW begon terug te komen in de tweede helft van de vierde inning toen Juan Miguel Gonzalez opende met een homerun en daarna tweemaal scoorde in de vijfde slagbeurt. Wesley Bernardus opende toen met een tweehonkslag en kreeg Michael Pluijmers vier wijd. Nadat de twee waren opgeschoven op een OSS van Dirimi Enrique Chavez werd Pluijmers uitgeschakeld op een grounder van Lennart Koster, maar dat stelde ook Bernardus in staat te scoren. Hierna kreeg Gonzalez vier wijd en stal Koster het derde honk, waarna Randy Daal met een honkslag voor de gelijkmaker zorgde, maar hierna bleven twee lopers achter. Voor HCAW kwam er hierna een einde aan het scoren, want in het restant van het duel bereikten nog slechts twee spelers de honken op relievers Frank van Heijst en Al Morales Gomes, die beiden geen honkslagen toestonden.

Amsterdam hernam de leiding in de zevende inning toen het viermaal scoorde met twee uit. Met één uit kreeg Vince Rooi vier wijd en sloeg Sidney de Jong een tweehonkslag, maar daarna werd de eerste op de plaat uitgegooi na een grounder van Percy Isenia. Pirates scoorde daarna het leidende punt na een honkslag van Bas de Jong en dat bracht ook nieuwe werper Joran Klarenbeek in. Die werd begroet met een 2-run double van Bas Nooij, die even later zelf scoorde op een honkslag van Seb Visser. Een lead-off homerun van Sidney de Jong in de negende inning verhoogde de stand daarna naar 9-4.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaSparta-Feyenoord vs. DOOR Neptunus
In Rotterdam kwam DOOR Neptunus tot 22 honkslagen en boekte een 20-4 monsterzege vs. Sparta-Feyenoord. Hoewel Neptunus afsloot met een grote overwinning deed het opnieuw het leeuwendeel van het scoren na de vijfde inning en stond aanvankelijk in de eerste inning met 1-0 achter. Na vijf slagbeurten stond Neptunus met slechts 4-1 (2-1 na vier) voor, maar voegde toen zestien punten toen in de volgende twee innings.

Alle negen spelers in de Neptunus-slagvolgorde sloegen minimaal één honkslagen, terwijl er zeven van hen minimaal twee sloegen. Shaldimar Daantji sloeg 4-uit-5 en miste alleen de homerun om 'for-the-cycle' te slaan. Benjamin Dille, Dwayne Kemp en Eldrion Regina sloegen elk drie honkslagen. Alle negen scoorden minimaal één punt en zeven kregen minimaal één binnengeslagen punt op hun naam. Daantji scoorde viermaal, Rien Vernooij had zes binnengeslagen punten. Neptunus kwam tot 22 honkslagen in dit duel, maar 14 daarvan werden er in de laatste twee innings geslagen.

Sparta-Feyenoord nam een 1-0 voorsprong in de eerste inning op starter Kevin Heijstek. Met één uit sloeg Emeron Lourens een tweehonkslag en scoorde toen een fout werd gemaakt op een grounder van Brian Biezen. Neptunus kwam langszij in de tweede slagbeurt toen Jeffrey Arends opende met een tweehonkslag en scoorde na een honkslag van Dwayne Kemp. De ploeg nam daarna de leiding in de volgende slagbeurt toen Eugène Kingsale vier wijd kreeg en scoorde op een 2-out double van Arends.

Neptunus verdubbelde de puntenproductie door tweemaal (de enige twee onverdiende punten) te scoren in de vijfde inning. Shaldimar Daanti begon met een tweehonkslag en scoorde toen een fout werd gemaakt op een OSS van Eugène Kingsale, die later zelf scoorde op een 2-out single van Dwayne Kemp.

Met een 4-1 voorsprong, na de vijfde inning, nam Neptunus een beslissende ruime voorsprong toen het zevenmaal scoorde in de zesde inning. In deze slagbeurt verschenen elf slagmensen in het slagperk. De eerste dire bereikten veilig het honk, waarna een OS tot het eerste punt leidde. Vier wijd met volle honken luidde vervolgens een werperswissel in, want Quinn Tramm nam het over van starter Gregory Gustina. Maar hierna zorgde een doorgeschoten val voor een nieuw punt en voegde Rien Vernooij een 'one-out', 3-run double toe, gevolgd door een RBI-single van Eldrion Regina.

Sparta-Feyenoord pakte twee punten terug in de 2e6 op RBI-singles van Jourick Blanco en Rensver Jansen, maar Neptunus bracht de stand buiten bereik door nog eens negen punten te scoren op acht hits in de zevende inning. In deze beurt sloeg Raily Legito een 2-run single, waarna nieuwe werper Marc Hennep werd ingebracht. Met de honken vol sloeg Dwayne Kemp een RBI-single, waarna Rien Vernooij opnieuw een 'baseclearing double' sloeg. Later, met twee lopers op de honken, sloeg Shaldimar Daantji een 2-run triple (hij was de inning begonnen met een tweehonkslag) en scoorde op een honkslag van rookie Gregory Trinidad om de stand op 20-3 te brengen. Sparta-Feyenoord wist nog slechts één punt te scoren in hun zevende beurt toen Neptunus twee fouten maakte.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaVaessen Pioniers vs. UVV
...Winnende werper Eddie Aucoin levert een worp af...
(© Foto: Frans van Elst)
In Hoofddorp werd Vaessen Pioniers 'outhit' met 12-10, maar won met 4-2 vs. UVV.

Pioniers had een vroege 3-0 voorsprong na twee innings, maar het duurde daarna tot de zevende inning voor de ploeg om het volgende punt te scoren. In de eerste inning raakte UVV-starter Jurjen van Zijl lead-off hitter Michael Duursma met een worp, waarna hij opschoof na een honkslag van Mark Duursma en scoorde op een honkslag van Norbert Lokhorst.

In de tweede inning voegde Pioniers twee runs toe. Kevin Dirksen (die in het verleden voor UVV speelde) opende met een homerun en later scoorde Michael Duursma (die een honkslag had geslagen) op een honkslag met volle honken van Nik Gumeson om de stand op 3-0 te brengen. Hierna herstelde Van Zijl zich en schakelde 13 slagmensen op rij uit.

Pionier-starter Eddie Aucoin kwam nauwelijks in de problemen in de eerste zes innings. Hij kreeg een lead-off single tegen van Juriën Overman in de derde inning, maar daarna draaide Pioniers een dubbelspel. Quincy Cairo volgde daarna met een tweehonkslag, maar bleef achter. In de vierde en vijfde inning bleven nog twee lopers achter. In de zesde sloeg Danny Rombley een honkslag met twee uit en bereikte het derde honk na een honkslag van Fausto Álvarez Rizo, maar ook zij bleven achter, want hierna sloot een strikeout de slagbeurt af.

...Veteranen Fausto Álvarez en Dè Flanegin...
(© Foto: Frans van Elst)
In de zevende inning kwam UVV eindelijk tot scoren. Glenn Romney opende met een honkslag, schoof op na een honkslag van Juriën Overman (die zelf werd uitgeschakeld na het eerste honk te hebben bereikt) en scoorde op een honkslag van Jirka Bliek, maar hierna volgde weer een dubbelspel en kwam ook deze inning ten einde.

Pioniers pakte het punt onmiddellijk terug toen Jefferson Muzo de zevende opende met een honkslag, het tweede honk stal en later scoorde op een opofferingsslag van Norbert Lokhorst. UVV wist in de achtste inning weer een stukje dichterbij te komen. Met één uit sloegen Rutger Veugelers en Danny Rombley een honkslag, waarna Jean-Paul Gulinck de pitching overnam van Aucoin. Veugelers scoorde vervolgens op een 'force play-grounder' van Fausto Álvarez Rizo, maar daarna sloot een vangbal de inning af. In de negende had UVV de eerste twee slagmensen op de honken op Gulinck en zijn opvolger Dave Draijer, maar daarna maakten twee gedwongen nullen en een strikeout een einde aan de wedstrijd.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma

(7 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.