Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


UVV wint oefenseizoen
English
HOOFDDORP / UTRECHT / ROTTERDAM - UVV werd zaterdag de winnaar van het oefenseizoen door met 2-1 te winnen vs. Corendon Kinheim, dat al hun voorgaande zeven oefenwedstrijden in winst had omgezet. De twee ploegen treffen elkaar zondag opnieuw ter afsluiting van hun oefenseizoen. Aanstaande donderdag maakt UVV de rentree in de Hoofdklasse en opent het seizoen op eigen veld dan tegen Vaessen Pioniers, dat zaterdag met 12-6 verloor van Mr. Cocker HCAW. Sparta-Feyenoord en ADO sloten hun voorbereidingen zaterdag af met een 7-2 winst voor de Rotterdammers.Vaessen Pioniers vs. Mr. Cocker HCAW
In Hoofddorp kwamen beide ploegen tot 15 honkslagen, maar HCAW scoorde dubbel zoveel punten als hun tegenstander om met 12-6 te winnen. De ploegen besloten een duel van 10 innings te spelen en de negende en tiende slagbeurt te gebruiken om de internationale tie-break regel te oefenen, die voor dit seizoen voor het eerst in ingesteld in de Hoofdklasse. Wanneer een wedstrijd na negen innings gelijk staat worden er vanaf de tiende inning lopers op het eerste en tweede honk geplaatst. De Hoofd Coaches hebben dan de keuze om de tiende inning waar dan ook in de slagvolgorde te beginnen, waarbij de twee spelers voorafgaande aan de slagman die de inning begint de twee honklopers zullen zijn. Vanaf de tiende inning zal de nieuwe slagvolgorde gebruikt worden in alle (indien nodig) volgende innings.

...Juan Miguel Gonzalez slaat zijn 3-run homerun...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
HCAW gebruikte 16 spelers (waaronder drie werpers) in dit duel. De ploeg begon aanvankelijk met een slagvolgorde van 12 man, maar voegde in de vijfde inning een extra slagman toe en gebruikte dezelfde speler bovendien als extra slagman (of pinch-hitter) in de zesde inning, waarbij hij tussen twee andere spelers werd ingebracht. De betreffende speler was Michael Pluijmers, die zichzelf twee weken geleden op zijn voet sloeg en nog steeds moeilijk loopt, maar desondanks vandaag toch drie slagbeurten kreeg. Hij bereikte tweemaal het honk en werd toen beide keren vervangen door pinch-runner en rookie Jillian Cijntje, die zelf op zijn beurt de negende slagman in de slagvolgorde was. Het resulteerde dus wederom in een 'hoofdpijn-scorekaart', maar dat de gewoonte van HCAW tijdens dit oefenseizoen. Oh, alle 13 positiespelers sloegen overigens allemaal minstens één honkslag.

Debutant bij HCAW was de Venezolaan Juan Miguel Gonzalez, wiens komst eerder deze week bekend werd gemaakt. Gonzalez, die de tweede honkman was, sloeg 2-uit-5, scoorde tweemaal en had vijf binnengeslagen punten, waarvan drie met een homerun in de negende inning. Voor HCAW speelde vandaag ook Dirimo Enrique Chavez, die onlangs weer in Bussum terugkeerde en aan zijn tweede seizoen bij de club is begonnen. De derde Venezolaan op HCAW's roster, werper Roger Luque, arriveert aanstaande woensdag.

Pioners had ook een nieuwkomer in de ploeg, de Amerikaan Nik Gumeson, die de rechtsvelder was bij de Hoofddorpers.

Aanvankelijk nam Pioniers een 2-0 voorsprong door te scoren in de tweede en derde inning op starter Kevin Miner. In de tweede sloeg Norbert Lokhorst een honkslag en scoorde op een honkslag van Zerzinho Croes en in de derde sloeg Gumeson een tweehonkslag en scoorde na een honkslag van Dè Flanegin, maar in dezelfde slagbeurt liet Pioniers ook de honken vol achter.

HCAW antwoordde met een 5-run rally in de vierde inning op starter Lars Huijer op vier honkslagen, waaronder 2-run singles van Juan Miguel Gonzalez (die de stand in evenwicht bracht) en Rodney Daal. HCAW voegde een punt toe in de vijfde na een honkslag van Quensley Bazoer en scoorde een volgend punt in de zesde op een pinch-hit single van Michael Pluijmers.

HCAW verhoogde de stand naar 9-2 door tweemaal te scoren in de achtste via een 2-run single van Lennart Koster, maar hierna pakte Pioniers twee punten terug in de 2e8, dankzij een 2-run single van Michael Duursma.

HCAW voerde de stand op naar 12-4 in de negende toen de tie-break regel voor het eerst werd gebruikt en dat verliep prima voor de Bussumers. In plaats van te beginnen met de vijfde slagman in de volgorde (die onder normale regels aan de beurt zou zijn geweest), koos HCAW te beginnen met hun nummer 3 slagman Lennart Koster, met daarachter Juan Miguel Gonzalez. En dat betekende weer dat Wesley Bernardus (2e) en Dirimo Enrique Chavez (1e) op de honken mochten plaatsnemen. In deze situatie ging Koster uit na een vangbal op fout gebied, maar daarna sloeg Gonzalez zijn 3-run homerun.

Pioniers scoorde eenmaal in hun tie-break oefening na een grounder van Mark Duursma en voegde nog een punt toe in de tiende na een opofferingsslag van Dè Flanegin.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programmaUVV vs. Corendon Kinheim
In Utrecht won UVV met 2-1 om de winnaar te worden van het oefenseizoen van dit jaar. Voor UVV was dit de achtste overwinning op rij.

De twee ploegen sloegen samen slechts zeven honkslagen in dit duel, vier door UVV, drie door Kinheim. UVV-starter Orlando Yntema hield Kinheim op slechts twee hits in de zes innings die hij gooide. De rechtshander schakelde de eerste acht slagmensen die hij zag uit, maar kreeg toen een 2-out single in de derde inning tegen van Björn Hato, die later dit seizoen aan zijn tweede profseizoen zal beginnen. Maar Yntema volgde daarna met zijn derde strikeout in deze beurt om de inning af te sluiten.

In de vierde inning kreeg Yntema een lead-off double tegen van René Cremer, die opschoof toen volgende slagman Onno Jansen werd uitgevangen. Cremer scoorde vervolgens na een grounder van Bryan Engelhardt om Kinheim op 1-0 te zetten. Deze voorsprong was niet alleen van korte duur, het was ook Kinheim's enige punt in de wedstrijd.

UVV kwam langszij in de 2e4. In de tweede inning liet men een loper op het tweede honk achter, waarna er één strandde op het eerste honk in de derde slagbeurt. In de vierde kreeg Kinheim-starter Duko Jansen een lead-off single tegen van Norbert Jongerius, maar die ging gedwongen uit op een grounder van Rutger Veugelers. De laatste stal daarna het tweede honk en met twee uit kon hij scoren toen de Kinheim-verdediging er niet in slaagde een nul te maken op een grounder van Fausto Álvarez Rizo, die zelf hierdoor het tweede honk bereikte, maar daar achterbleef.

Na het punt in de vierde inning schakelde Yntema de volgende negen slagmensen op rij uit en werd opgevolgd door Martijn Riphagen in de zevende inning. Met één uit in de zevende gooide hij vier wijd op Bryan Engelhardt en kreeg een honkslag tegen van Jason Halman, maar schakelde toen de volgende slagman met drie slag uit. Even later eindigde de inning toen Engelhardt uitging bij een steelpoging in een double-steal situatie.

In de achtste zorgde Riphagen voor drie nullen en nam UVV een 2-1 voorsprong in de 2e8 op Patrick Beljaards, die het werpen de inning ervoor had overgenomen. De linkshander kreeg een lead-off single tegen van Jirka Bliek, vervolgens een stootslag-honkslag van Brennan Nijhof en zorgde voor volle honken via geraakt werper voor Norbert Jongerius. Hierna sloeg Rutger Veugelers een opofferingsslag en die stelde Bliek in staat het leidende punt te scoren.

Closer Derek Tarapacki gooide de negende inning voor UVV, zorgde voor drie nullen en verdiende zijn tweede oefen-save.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programmaSparta-Feyenoord vs. ADO
In Rotterdam won Sparta-Feyenoord zaterdag met 7-2 vs. ADO in de laatste oefenwedstrijd voor beide ploegen.

De twee startende werpers gooiden tegen hun oude ploeg. Starter voor Sparta-Feyenoord was Bobby Carrington, die eerder in de week in Rotterdam arriveerde, nadat hij eerste vijf weken had gegooid in de hoogste Spaanse competitie voor Valencia Astros. Vorig seizoen speelde Carrington voor ADO. Raynard Doran, die een deel van vorig seizoen uitkwam voor Sparta-Feyenoord, was de starter voor ADO en kreeg vijf runs tegen in de eerste drie innings. Carrington kwam tot zeven strikeouts en stond slechts twee hits toe in de vier innings die hij gooide.

Sparta-Feyenoord besliste het duel vroeg door vijfmaal te scoren in de eerste drie innings. In de openingsslagbeurt begonnen Rubinet Koko en Kevin van Nederpelt met honkslagen en scoorden op een one-out double van Ramiro Balentina. Eén punt werd toegevoegd in de tweede inning toen Emeron Lourens vier wijd kreeg en scoorde na een fout. In de derde werd de stand verhoogd naar 5-0. Eerst bereikte Brian Biezen het honk na drie slag-wilde worp, waarna Ramiro Balentina een honkslag sloeg. Een honkslag van Rudney Balentien stelde Biezen daarna in staat te scoren. Hierna volgden verschillende acties op de honken. Eerst kwamen de honken vol toen Rensver Jansen vier wijd kreeg. Vervolgens ging Balentina gedwongen uit na een grounder van Emeron Lourens, waarna een volgende gedwongen werd gemaakt op een grounder van Max Bijster, maar Balentien kon hier wel op scoren. Even later eindigde de inning toen Bijster het slachtoffer werd van een pikc-off en uitging bij stelen.

Sparta-Feyenoord scoorde het zesde punt in de zesde inning. Positiespeler Patrick Wabbijn nam de pitching over voor ADO en gooide vier wijd op lead-off hitter Emeron Lourens. Met twee uit zorgde Wabbijn voor volle honken door nog eens twee vrije lopen weg te geven en gooide vervolgens ook vier wijd op pinch-hitter Arthur Bonevacia, waardoor er werd gescoord. Het zevende punt volgde in de achtste na een OS van Balentina.

ADO bereikte regelmatig de honken in de eerste zes innings, maar liet acht lopers achter. De ploeg scoorde daarna tweemaal in de zevende. Gregory Hassell begon met een honkslag, waarna de honken vol kwamen met één uit toen Sidney Ensermo vier wijd kreeg en Jaïr Rosenburg werd geraakt door een worp. Honkslagen van Enrique Tromp en Remco Seitzinger brachten daarna twee runs binnen, maar ook nieuwe werper Ruderly Manuel, die de volgende twee slagmensen met drie slag uitschakelde en dat betekende dat ADO de honken vol achterliet. In de achtste liet ADO nog eens twee lopers achtste en er volgde er nog één in de negende, nadat Sparta-Feyenoord een dubbelspel draaide, waardoor het totaal aantal achtergebleven lopers op 14 kwam.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma

(9 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.