Grand Slam * Stats & News
Updated: April 9, 2011
Scores & Statistics
Baseball Scores & Stats
Softball Women Scores & Stats
Softball Men Scores & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Baseball
Headlines
Compiled and Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Verlies Van den Hurk; Nederlands profs beginnen seizoen
Nederlands
FORT MILL / BUFFALO / SACRAMENTO / LANCASTER / FORT MYERS (USA) - De Minor Leagues zijn op donderdag 7 april met hun nieuwe competities begonnen op de vroegste openingsdag in hun geschiedenis. Dat betekent dat verschillende Nederlandse en Antilliaanse/Arubaanse profs ook hun profseizoen zijn begonnen.In Fort Mill, South Carolina, gooide werper Rick van den Hurk drie innings in zijn eerste start van het seizoen voor de Norfolk Tides, het Triple-A team van de Baltimore Orioles. Nadat de Tides donderdag de seizoenopener met 4-3 verloren was Van den Hurk de startende werper in de tweede wedstrijd op vrijdag. Aanvankelijk stond de rechtshander op de lijst als starter voor Game 3 op zaterdag, maar dat veranderde. Er waren meer wijzigingen voor de ploeg, want RHP Chris Jakubauskas, de starter voor zondag, werd opgeroepen naar de Baltimore Orioles, die RHP Brad Bergesen naar Norfolk stuurden. Jakubauskas werd in de Norfolk-rotatie vervangen door LHP Chris George, de geplande starter voor maandag.

Op vrijdag gooide Van den Hurk de eerste drie innings tegen de Charlotte Knights, het Triple-A team van de Chicago White Sox. In die periode had de rechtshander 63 worpen nodig. In de tweede inning kreeg Van den Hurk twee punten te verwerken. Hij kreeg een lead-off single tegen van Dallas McPherson, vervolgens een tweehonkslag van Stefan Gartrell en zorgde voor volle honken via vier wijd voor Jordan Danko. Hierna zorgde Gookie Dawkins met een honkslag voor twee runs. Een foul-out en een dubbelspel sloten de slagbeurt daarna af. Charlotte won uiteindelijk met 5-0.

De wedstrijd van zaterdag bij de Knights werd afgelast.In Buffalo, New York, openden de Syracuse Chiefs, het Triple-A team van de Washington Nationals, het nieuwe seizoen donderdag met een 8-5 zege vs. de Buffalo Bisons (New York Mets). Op vrijdag verloor de ploeg met 3-2 in 13 innings van de Bisons. Zaterdag won Syracuse met 2-1 tegen en bij de Lehigh Valley IronPigs (Philadelphia Phillies). In hun eerste drie wedstrijden moesten de Chiefs het doen zonder outfielder Roger Bernadina, die donderdag op de zogenaamde 'bereavement leave list' werd geplaatst. Deze lijst wordt gebruikt door spelers vanwege serieuze familie-omstandigheden. Een speler die op zo'n lijst staat moet minimaal drie wedstrijden missen en maximaal zeven.In Sacramento, California, openden de Tacoma Rainiers het seizoen met een 6-2 nederlaag bij de Sacramento River Cats (Oaklans Athletics). Tacoma is het Triple-A team van de Seattle Mariners en heeft outfielder Greg Halman on hun roster staan. In de opener sloeg Halman 0-uit-4. Vrijdag wonnen de Rainiers met 3-1. In dat duel scoorde Halman het eerste punt voor zijn ploeg in de eerste inning. Hij bereikte het honk via velderskeus en scoorde toen volgende slagman Matt Tuiasosopo een driehonkslag sloeg. Nadat Sacramento langszij was gekomen hernamen de Rainiers de leiding in de zesde inning. De ploeg voegde een 'insurance run' toen in de achtste inning toen Halman een RBI-double sloeg net na een werperswissel.In Lancaster, California, openden de High Desert Mavericks (Single-A, Seattle Mariners) donderdag met een 5-0 nederlaag bij de Lancaster JetHawks (Houston Astros). In de opener was Kalian Sams de DH voor de Mavericks en kreeg driemaal drie slag. Vrijdag wonnen de Mavericks met 6-4, maar speelde Sams niet.In Fort Myers, Florida, startte RHP Tom Stuifbergen zaterdag voor de Fort Myers Miracle (Single-A, Minnesota Twins) en gooide zes innings vs. de Jupiter Hammerheads (Florida Marlins). In zijn zes innings had Stuifbergen vijf strikeouts, gooiden eenmaal vier wijd en kreeg zeven hits en drie runs tegen. Fort Myers stond met 3-2 voor toen Jupiter langszij kwam in de zesde en laatste inning die Stuifbergen gooide. Fort Myers won uiteindelijk met 5-3, maar Stuifbergen had een 'no decision'.

Werper Loek van Mil (Double-A, Los Angeles Angels of Anaheim) is nog niet in actie geweest. Spelers in de Rookie Leagues openen hun seizoen later.

(9 april)


Thank you for visiting this site.
Mail your suggestions and questions to stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.