Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 juni 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Halman terug in Majors; speelt 4e wedstrijd
English
SEATTLE, Washington / CHICAGO, Illinois / DETROIT, Michigan (USA) - De Nederlandse outfielder Greg Halman is weer terug in de Majors! Na zes weken te zijn uitgeschakeld met een gebroken linkerhand werd Halman op 28 mei weer geactiveerd van de Disable List en speelde vervolgens vijf wedstrijden voor de Tacoma Rainiers (AAA), waarna hij op 2 juni werd opgeroepen en toegevoegd aan het Major League-team van de Seattle Mariners. Sindsdien speelde Halman in vier wedstrijden voor de Mariners en doet het uitstekend.

Donderdagavond 9 juni sloeg Halman 1-uit-4 en scoorde het enige punt voor de Mariners na een wilde worp in een 4-1 verlies bij de Detroit Tigers. Halman's honkslag was zijn zevende in de vier wedstrijden die hij tot nu toe in de big league speelde.


...Greg Halman...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Na de Spring Training te hebben doorgebracht bij de Mariners begon Halman het seizoen wederom bij Tacoma. Maar op 10 april, in de vierde wedstrijd van het seizoen, werd Halman geraakt door een gegooide bal op zijn linkerhand en liep een botbreuk op. Doktoren plaatsten een metalen plaat en schroeven in zijn pols en hij was zes weken uitgeschakeld, nadat hij slechts in vier wedstrijden had gespeeld. Op 28 mei keerde hij terug en de volgende dag sloeg hij gelijk een homerun in zijn eerste slagbeurt. Halman speelde sindsdien in vijf wedstrijden voor Tacoma en werd op 2 juni opgeroepen door de Mariners als vervanger van Michael Saunders op het Major League-roster.

Op 5 juni was Halman de startende midvelder en sloeg als negende in zijn eerste wedstrijd dit seizoen voor de Mariners in een thuiswedstrijd tegen de Tampa Bay Rays. En had een prima debuut, want hij sloeg 3-uit-4 en scoorde een punt. In de zevende inning, met twee uit, sloeg hij een 2-run triple die de Mariners een 5-3 voorsprong opleverde. De M's wonnen uiteindelijk met 9-6.

De volgende dag speelde Halman opnieuw, dit keer in het eerste duel van een series bij de Chicago White Sox. En opnieuw kwam hij tot drie honkslagen en sloeg dit keer 3-uit-3. Hij scoorde ook weer het enige punt voor Seattle in een 3-1 nederlaag.

Na niet te hebben gespeeld in de tweede wedstrijd werd Halman woensdag in de derde wedstrijd vs. de White Sox in de achtste inning ingebracht als linksvelder en plaatste een opofferingsstootslag in de 10e inning, waarin de Mariners driemaal scoorden om met 7-4 te winnen.

Daarna, op donderdag, speelde Halman een complete wedstrijd in de opener van de series bij de Detroit Tigers en sloeg 1-uit-4, zoals hierboven beschreven.

In zijn vier wedstrijden slaat Halman .636 (7-uit-11), scoorde drie punten en heeft twee RBI's.

Vorig seizoen sloeg Halman 33 homeruns, had 80 RBI's en stal 15 honken voor de Tacoma Rainiers, waarna hij in september werd opgeroepen door de Mariners. In zijn eerste negen wedstrijden in de Major League sloeg Halman vorig jaar .257 (9-uit-35) met twee doubles, één triple en een homerun en had drie RBI's.

(10 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.