Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Amerikaanse werper Martin maakt kennis met ADO
English
DEN HAAG - Kort voor aanvang van het nieuwe seizoen heeft ADO de Amerikaanse linkshandige werper Nick Martin aan de ploeg toegevoegd. Martin arriveerde dinsdagavond in Den Haag, maakte kennis met zijn nieuwe teamgenoten en kreeg te horen dat hij de startende werper is voor de 'home opener' van dit seizoen aanstaande zaterdag vs. Corendon Kinheim. De ploeg begint het seizoen donderdagavond in Haarlem.

Nick Martin werd op 5 maart 31 jaar, is afkomstig uit Houston (Texas) en speelde professioneel in de organisaties van de Chicago Cubs en Detroit Tigers. Recentelijk speelde Martin voor de Melbourne Aces en Doncaster Dragons in Australië. Met de ervaren Martin hoopt ADO een goede aanvulling te hebben gevonden voor hun jonge, maar talentvolle ploeg, zo meldde de club.


...Nick Martin is actie voor de Melbourne Aces...
Nicholas Morrison Martin werd 'gedraft' in de 17e ronde van de 2001 MLB June Amateur Draft voor de Chicago Cubs en maakte later dat jaar zijn profdebuut als speler van de AZL Cubs in de Rookie League. Martin gooide in 10 wedstrijden (allen in relief) en was 3-0 met 18 strikeouts in 21 2/3 inning. In zijn eerste jaar promoveerde Martin ook naar de Lansing Lugnuts in de Single-A Midwest League, waar hij in één wedstrijd gooide en toen de verliezende werper was. In zijn korte verblijf in Lansing was Martin teamgenoot van de Nederlandse linkshander Ferenc Jongejan, die toen in 48 wedstrijden voor de Lugnuts gooide in zijn eerste profseizoen.

In 2002 gooide Martin opnieuw voor twee teams. De linkshander gooide in 19 wedstrijden voor Lansing, was 2-7 met een 3.92 ERA en had 55 strikeouts in 85 innings. Martin gooide ook nog in vier wedstrijden voor de Daytona Cubs (Single-A Advanced), waar hij 1-1 was.

In 2003 en 2004 gooide Nick Martin opnieuw voor de Daytona Cubs in de Florida State League. In deze twee seizoenen gooide hij in 57 wedstrijden (17 als starter) en was 8-12. In 2004 was hij opnieuw teamgenoot van Jongejan en beiden spendeerden dat seizoen samen in de bullpen. Het betekende ook het laaste jaar voor beiden in de Cubs-organisatie, want beiden werden na dat seizoen 'released'.

In 2007 keerde Martin terug in het profhonkbal en speelde toen voor de Fort Worth Cats in een Independent League en was 7-5. Een jaar later gooide hij in 33 wedstrijden voor de Lakeland Flying Tigers, het Single-A team van de Detroit Tigers en was 2-3 met één save. Later in 2008 sloot Martin het seizoen af bij de New Jersey Jackals in een andere Independent League, waar hij zeven wedstrijden gooide.

Nick Martin speelde ook in 2009 weer in een Independent League voor de El Paso Diablos (dat overigens een voormalig Minor League-team is) in Texas. Hierna speelde Martin in Australië. Eerst in 2010 voor de Victoria Seals in de Golden Baseball League. In het Australische seizoen 2010-2011 speelde Martin voor zowel de Doncaster Dragons (Baseball Victoria) als de Melbourne Aces (Australian Baseball League). Bij de Dragons was hij ook Pitching Coach. Voor de Aces gooide hij in zeven wedstrijden en was 1-1 met een 6.32 ERA, 12 keer drie slag in 15 2/3 inning en kreeg 29 honkslagen te verwerken. Als werper bij Melbourne gooide hij in één van zijn laatste wedstrijden tegen de Brisbane Bandits, bij wie toen Chris Mowday op de heuvel stond en die gooit dit seizoen voor Overgangsklasser RCH-Pinguïns.

In zeven profseizoenen in de USA won Nick Martin, die daarvoor uitkwam voor Rice University, 25 wedstrijden, verloor er 35, gooide in 162 wedstrijden (64 als starter) en had 346 strikeouts in 490 innings, terwijl hij 199 vrije lopen weggaf en 535 honkslagen en 308 punten tegen kreeg.

Nick Martin is ook eigenaar van een professioneel honkbaltraining-bedrijf dat is gevestigd in Houston, luistert naar de naam LeftyCo en les geeft in slaan, pitching en fielding.

(12 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.