Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 mei 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Einde losing streak HCAW; Cordemans indrukwekkend
English
HOOFDDORP / UTRECHT / ROTTERDAM / BUSSUM - Mr. Cocker HCAW kwam donderdagavond terug van een 3-0 achterstand om met 5-4 te winnen van Corendon Kinheim, won hun tweede duel van het seizoen en maakte een einde aan een 8-game losing streak. Met de stand op 3-3 scoorde HCAW tweemaal in de achtste inning. De Venezolaan Moises Levi Melendez Izaguirre werd ingebracht om het duel voor HCAW af te sluiten en gooide de negende inning. De linkshander kreeg een punt tegen, maar kreeg ook een save op zijn naam. Door Melendez in relief in te zetten kan hij zondag niet starten in Game 3, zoals aanvankelijk de bedoeling was. Wanneer buitenlandse werpers in relief gooien in een series, zijn ze niet gerechtigd om in dezelfde series te starten. Het omgekeerde is ook het geval, want als een buitenlander start mag hij niet in relief gooien.

In Rotterdam had veteraan-werper Rob Cordemans een indrukwekkend optreden voor L&D Amsterdam Pirates vs. Sparta-Feyenoord. De rechtshander gooide acht innings, waarin hij 18 (!) keer drie slag gooide en slechts drie honkslagen toestond. De 18 strikeouts zijn de meeste door één werper dit seizoen. Amsterdam stond slechts met 2-0 voor na acht innings, maar kwam toen tot een rally van vier punten in de negende om met 6-0 te winnen.

Vaessen Pioniers won met 5-4 vs. ADO. Pioniers leidde met 5-1 na de achtste inning, maar hierna scoorde ADO drie runs op twee relievers, maar stond uiteindelijk toch weer met lege handen.

DOOR Neptunus won met 4-3 vs. UVV. Neptunus stond met 4-0 voor na zes innings, waarna UVV eenmaal scoorde in de zevende en tweemaal in de negende, maar verloor tenslotte hun vijfde duel op rij. Voor Neptunus was dit de achtste opeenvolgende zege. Jeffrey Arends (Neptunus) en Danny Rombley (UVV) homerden in deze wedstrijd.Vaessen Pioniers vs. ADO
In Hoofddorp brak Vaessen Pioniers een 1-1 stand in de zesde inning, scoorde daarna tweemaal, voegde twee runs toe in de zevende, kreeg drie punten tegen in de negende, maar won met 5-4.

ADO-starter Nick Martin kwam tot zeven keer drie slag in de eerste vijf innings, maar kreeg ook een punt tegen. Aanvankelijk opende ADO de score in de eerste helft van de tweede inning op starter Conrad Orman. In die slagbeurt begon Bas Mol met vier wijd, bereikte veilig het tweede honk na een foute aangooi op een 'force play-grounder' van Jarreau Martina, stal het derde honk en scoorde op een OS van Remco Seitzinger. Pioniers kwam langszij in de derde inning. Met één uit bereikte Jefferson Muzo het honk na een fout, stal het tweede honk en schoof op toen een foute aangooi volgde, waarna hij scoorde op een honkslag van Michael Duursma.

ADO liet daarna een loper op het derde honk achter in de vijfde en ook in de zesde. Na Duursma's honkslag schakelde Martin zeven slagmensen op rij uit, maar hierna kreeg de linkshander een lead-off single tegen van Jefferson Muzo. Die ging vervolgens gedwongen uit na een grounder van Michael Duursma. Nadat de laatste het tweede honk had gestolen kreeg Mark Duursma vier wijd, waarna een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' (met twee uit) van Nik Gumeson en dat leidde tot een punt. Een honkslag van Dè Flanegin bracht de stand daarna op 3-1.

Pioniers voegde twee runs toe in de zevende inning. Kevin Dirksen en Zerzinho Croes begonnen met honkslagen, kregen het volgende honk na schijn en scoorden beiden op een 2-out single van Mark Duursma en dat resulteerde ook in een werperswissel.

ADO kwam dicht bij een gelijke stand (of meer) in de negende inning. Jean-Paul Gulinck nam het werpen over van Orman, maar zag de honken snel vol komen toen Jarreau Martina en pinch-hitter Jan Baldee een honkslag sloegen en pinch-hitter Enrique Tromp vier wijd kreeg. Een honkslag van Irving Redan en een OS van Gyenuar Lopez zorgden hierna voor twee punten. Gulinck werd vervangen door Dave Draijer, maar die werd begroet met een RBI-single van Jaïr Roseburg, die de achterstand verkleinde naar 5-4. Hierna werd Harvey Gumbs uitgevangen, maar kreeg pinch-hitter Raynard Doran vier wijd, waardoor de honken opnieuw vol kwamen. Maar het duel kwam tenslotte ten einde toen Bas Mol een grounder sloeg.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaUVV vs. DOOR Neptunus
In Utrecht scoorde DOOR Neptunus voor de verandering vroeg in de wedstrijd en stond met 4-0 voor na vier innings, maar hierna stopte het scoren in het restant van de wedstrijd. In verschillende voorgaande wedstrijden dit seizoen scoorde Neptunus het grootste deel van hun punten in de laatste vier innings. Vanavond kregen de Rotterdammers drie runs tegen in de laatste drie innings, maar wonnen met 4-3 en boekten de achtste winst op rij.


...Jeffrey Arends slaat de eerste Hoofdklasse...
...homerun in de historie op het nieuwe UVV-veld...
(© Foto: Frans van Elst)
In de tweede inning opende Jeffrey Arends voor Neptunus met een homerun, waarna Dwayne Kemp een tweehonkslag sloeg, maar achterbleef op het derde honk. In de derde slagbeurt voegde Neptunus twee runs toe. Shaldimar Daantji begon met een honkslag, waarna Eugène Kingsale hetzelfde deed. De twee schoven op na een OSS van Benjamin Dille en een OS van Raily Legito maakte er daarna 2-0 van. De honken kwamen vervolgens vol te staan toen UVV-starter Orlando Yntema vier wijd gooide op Jeffrey Arends en Dwayne Kemp en stond een volgend punt toe toen hij ook vier wijd gooide op Rien Vernooij. Maar Neptunus liet de honken toen vol achter, want Eldrion Regina werd hierna uitgevangen.

Neptunus bracht de stand op 4-0 in de volgende inning toen, met één uit, Shaldimar Daantji een tweehonkslag sloeg en scoorde op een 2-out double van Benjamin Dille.

In het restant van het duel sloeg Neptunus nog maar twee honkslagen, één op reliever Juri van Leeuwen in de achtste, de andere op reliever Sedley Karel in de negende.


...Winnende werper Diegomar Markwell...
(© Foto: Frans van Elst)
Neptunus-starter Diegomar Markwell stond drie honkslagen toe in de vijf innings die hij gooide en liet maar één loper het derde honk bereiken. In zowel de vierde als de vijfde inning was de linkshander succesvol met een pick-off op het eerste honk.

In de zesde inning nam de Australië Craig Anderson het werpen over, maar kreeg een one-out homerun tegen van Danny Rombley, de eerste dit seizoen geslagen door een speler van UVV. De homeruns van Arends en Rombley waren de eerste Hoofdklasse-homeruns die werden geslagen op het nieuwe complex van UVV.

Rombley's homerun was de eerste Hoofdklasse-homerun geslagen door een UVV-spelers sinds Bob Shannon er één sloeg op 19 juni 1988 vs. OVVO op Jerry Lowe in Amsterdam. Fred van Groningen Schinkel, de Home Plate Umpire van vanavond, was 23 jaar geleden de 1B Umpire toen Shannon homerde. Shannon sloeg ook de laatste thuis-homerun voor UVV en dat gebeurde op 7 juni 1988 vs. Amsterdam Pirates en hij sloeg de klap op Lloyd Todman.

In de achtste inning werd Berry van Driel de nieuwe werper voor Neptunus, kreeg een laed-off double tegen van Glenn Romney, maar die ging kort daarna gedwongen uit. van Driel kreeg vervolgens de steun van een dubbelspel om de beurt af te sluiten.

In de negende was closer Arshwin Asjes de vierde werper voor Neptunus, maar die kreeg twee runs tegen van UVV, dat hiermee de achterstand verkleinde tot 4-3. Met één uit kreeg hij een honkslag tegen van Jirka Bliek, gevolgd door back-to-back doubles van Rutger Veugelers en Danny Rombley, waarvan de laatste goed was voor twee punten. Rombley schoof daarna op na een grounder van Fausto Álvarez Rizo, maar met de gelijkmaker op het derde honk kwam het duel ten einde toen Asjes Giovanni Samboe met drie slag uitschakelde.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaSparta-Feyenoord vs. L&D Amsterdam Pirates
In Rotterdam had veteraan-werper Rob Cordemans een indrukwekkend optreden voor L&D Amsterdam Pirates vs. Sparta-Feyenoord. De rechtshander gooide acht innings, waarin hij 18 (!) keer drie slag gooide en slechts drie honkslagen toestond. De 18 strikeouts zijn de meeste door één werper dit seizoen. Amsterdam stond slechts met 2-0 voor na acht innings, maar kwam toen tot een rally van vier punten in de negende om met 6-0 te winnen. De 18 strikeouts van Cordemans zijn de meeste die hij gooide sinds hij tot 14 strikeouts kwam op 21 mei 2009 toen hij gooide voor Sparta-Feyenoord vs. ADO.

Amsterdam opende de score in de eerste inning op starter Ruderly Manuel toen Roelie Henrique begon met een driehonkslag en scoorde op een OS van volgende slagman Vince Rooi. In de tweede inning had de ploeg twee lopers op het honk met één uit, maar hierna volgden een vangbal en een strikeout. In de vierde liet de ploeg de honken vol achter. In deze inning opende Percy Isenia met vier wijd en volgde Bas de Jong met een tweehonkslag, maar werden de volgende twee slagmensen op fout gebied uitgevangen. Een vrije loop voor Koen Nooij zorgde voor volle honken, maar de drie strandden toen hij gedwongen uitging na een grounder van Rashid Gerard.

In de vijfde voegde Amsterdam het tweede punt toe en hetzelfde duo was daarvoor verantwoordelijk. Roelie Henrique begon met een honkslag en scoorde op een hiernavolgende tweehonkslag van Vince Rooi, die later achterbleef op het derde honk.

In de volgende drire innings liet Pirates nog eens vier lopers achter op Manuel, die in de negende inning werd afgelost. Amsterdam scoorde toen viermaal op twee werpers. Maikel Berghmans nam het werpen over voor Sparta-Feyenoord. Met één uit kreeg hij honkslagen tegen van Vince Rooi en Sidney de Jong, die ook leidden tot een fout en een punt. Vervolgens kreeg Percy Isenia vier wijd, waarna Bas de Jong volgde met een 2-run double om de stand op 5-0 te brengen. Berghmans werd vervangen door Rudy Seebus, die een honkslag tegen kreeg van Bas Nooij en daarna een OS van Seb Visser, voordat de inning kon worden afgesloten.

Sparta-Feyenoord bereikte slechts driemaal het honk in dit duel, allen op Amsterdam-starter Rob Cordemans. De rechtshander schakelde 18 slagmensen met drie slag uit, waarna closer Jurrian Koks voor drie nullen zorgde in de negende en nog twee strikeouts toevoegede, zodat de spelers van Sparta-Feyenoord dus 20 keer met drie slag uit gingen in dit duel. Met één uit in de tweede inning kreeg Cordemans een honkslag tegen van Rudney Balentien, maar daarna volgden twee nullen. Na viermaal drie slag op rij kreeg hij een lead-off single tegen van Arthur Bonevacia in de vierde, maar die ging uit bij stelen. Coredmans schakelde hierna zeven slagmensen uit rij uit, waarvan vier mer drie slag, waarna hij een 2-out single in de zesde toestond aan Rubinet Koko. Hierna gooide Cordemans zevenmaal op rij drie slag, voordat Koks het werpen overnam in de negende.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaMr. Cocker HCAW vs. Corendon Kinheim
...Kinheim-starter David Bergman...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
In Bussum kwam Mr. Cocker HCAW terug van een 3-0 achterstand om met 5-4 te winnen vs. Corendon Kinheim. Voor HCAW was dit pas de tweede zege van het seizoen en werd een einde gemaakt aan een 8-game losing streak. Met de stand op 3-3 scoorde HCAW tweemaal in de achtste inning. De Venezolaan Moises Levi Melendez Izaguirre werd ingebracht om het duel voor HCAW af te sluiten en gooide de negende inning. De linkshander kreeg een punt tegen, maar kreeg ook een save op zijn naam. Door Melendez in relief in te zetten kan hij zondag niet starten in Game 3, zoals aanvankelijk de bedoeling was. Wanneer buitenlandse werpers in relief gooien in een series, zijn ze niet gerechtigd om in dezelfde series te starten. Het omgekeerde is ook het geval, want als een buitenlander start mag hij niet in relief gooien.

Kinheim sloeg vroeg toe met twee runs in de eerste inning op starter Dennis Burgersdijk. Met twee uit sloeg Dirk van 't Klooster een honkslag, waarna Bryan Engelhardt en Jason Halman back-to-back doubles sloegen om de stand op 2-0 te brengen. De honken kwamen hierna vol toen Rafaël Jozefa een honkslag sloeg en Rodney Michel vier wijd kreeg. Maar Burgersdijk gooide toen drie slag op Roy Seltenrijch om de inning af te sluiten. De rechtshander gooide hierna nog vijf prima innings en kwam in dit duel toe achtmaal drie slag.

In de tweede inning liet Kinheim twee lopers achter en daarna nog een ander in de vijfde, voordat een punt werd toegevoegd in de zesde. Rafaël Jozefa begon met een tweehonkslag en schoof op na een wilde worp. Burgersdijk gooide hierna drie slag op Rodney Michel, die werd weggestuurd door Home Plate Umpire Mario Blaauw na het maken van aanmerkingen. Roy Seltenrijch bracht hierna Jozefa binnen met een honkslag en bracht de stand op 3-0.

Kinheim-starter David Bergman stond slechts drie slagmensen tot de honken toe in zijn eerste vijf innings. In de tweede kreeg Bergman een lead-off single tegen van Lennart Koster, maar die ging gedwongen uit. Na zeven man op rij te hebben uitgeschakeld kwam Bergman in de zesde in de problemen. Eerst kreeg lead-off hitter Adrian Anthony vier wijd en schoof op na een OSS van Wesley Bernardus. Bergman kreeg toen een honkslag tegen van Michael Pluijmers, gevolgd door een RBI-double van Dirimo Enrique Chavez, een RBI-grounder van Lennart Koster en een RBI-single van Juan Miguel Gonzalez, waardoor de stand in evenwicht kwam. Hierna volgde Bergman met drie slag op Randy Daal om een einde te maken aan de inning. De rechtshander keerde in de zevende weer terug naar de heuvel en zorgde voor drie nullen, maar een 'comfortabele' 3-0 voorsprong was verdwenen.

...Winnende werper Kyle Ward...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
In de eerste helft van de zevende kwam Kinheim bij het hernemen van de leiding op nieuwe werper Kyle Ward. Remco Draijer begon met een honkslag, die werd gevolgd door een foute aangooi en een OSS, waardoor hij het derde honk bereikte. Met twee uit kreeg Bryan Engelhardt opzettelijk vier wijd, waarna Ward de inning afsloot met drie slag voor Jason Halman.

In de achtste lieten de Haarlemmers opnieuw een loper op het derde honk achter. Rafaël Jozefa begon met vier wijd, waarna Ward drie slag gooide op rookie Sven Jongejans (die het catchen had overgenomen na dat Michel was weggestuurd), maar volgde met vier wijd voor Roy Seltenrijch. De twee lopers schoven op na een OSS van Björn Henrichs, maar bleven achter toen een groundout volgde.

In de 2e8 sloeg HCAW toe op nieuwe werper Patrick Beljaards. De ervaren linkshander gooide vier wijd op Wesley Bernardus, waarna Michael Pluijmers het honk bereikte met een stootslag-honkslag. Bernardus bezorgde HCAW hierna de leiding door te scoren op een honkslag van Dirimo Enrique Chavez. Pluijmers schoof op naar het derde honk na een double play-grounder van Lennart Koster, maar alleen Chavez ging gedwongen uit, omdat Koster safe was op een close play op het eerste honk. De laatste ging daarna zelf gedwongen uit op een grounder van Juan Miguel Gonzalez, maar dat leverde HCAW wel het vijfde punt op.

Nu met een voorsprong van 5-3 besloot HCAW's Hoofd Coach Bill Froberg de Venezolaan Moises Levi Melendez Izaguirre naar de heuvel te sturen om de winst te bezegelen. De linkshander zag Kinheim echter bijna langszij komen. Met één uit kreeg hij een honkslag tegen van Dirk van 't Klooster, die opschoof na een wilde worp en scoorde na een honkslag van Bryan Engelhardt, die werd vervangen door pinch-runner Niels van Weert. Een nieuwe wilde worp bracht Van Weert naar het tweede honk en hij bereikte het derde na een grounder van Jason Halman. Maar Melendez verdiende zijn eerste save toen hij drie slag gooide op volgende slagman Rafaël Jozefa om zowel de wedstrijd als de losing streak af te sluiten.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma

...Moises Melendez, die het duel voor HCAW afsloot en een save verdiende...
(© Foto's: Alfred Cop Fotografie)

(12 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.