Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar

3 tie-breaks op zondag; late winst Amsterdam
English
DEN HAAG / ROTTERDAM / UTRECHT / BUSSUM - Op zondag moesten drie wedstrijden worden verlengd en werden zodoende beslist via de tie-break regel die dit seizoen voor het eerst in gebruik is.

De meest opmerkelijke wedstrijd was die tussen ADO en L&D Amsterdam Pirates, respectievelijk de hekkensluiter en koploper in de Hoofdklasse. Bij het begin van de negende inning stond ADO met 6-2 voor en was één nul af van de eerste thuiswinst van dit seizoen. Maar met twee uit en een voorsprong van 6-3 verdween de voorsprong, omdat Amsterdam langszij kwam en een verlenging afdwong. In de tiende scoorde Amsterdam opnieuw viermaal en won met 10-6.

UVV stond in de vijfde inning met 3-0 achter, maar kwam langszij tegen Sparta-Feyenoord, dat daarna een 4-3 voorsprong nam in de eerste helft van de tiende inning. Maar even later scoorde UVV tweemaal om met 5-4 te winnen.

Corendon Kinheim brak een 2-2 stand in de zevende inning vs. DOOR Neptunus en won uiteindelijk met 5-2.

's Avonds moest ook de wedstrijd tussen Mr. Cocker HCAW en Vaessen Pioniers worden verlengd. Aanvankelijk verzuimde HCAW tweemaal een voorsprong vast te houden en keek in de tiende inning tegen een 4-3 achterstand aan. Maar na de stand in evenwicht te hebben gebracht in de tweede helft van die beurt won HCAW met 5-4 in de elfde inning in een duel dat bijna 3 1/2 uur duurde en om 21:35 uur werd afgesloten.